Uspávám kojením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
185
18.4.14 09:30

uspávám kojením

Maminky mám dotaz. Moje 4. měsíční holčička teď neusne jinak než s prsem. Dřív jsem jí dala do postýlky a za chvilku usla a spala i 7 hodin v kuse. Teď jak jí dám do postýlky, tak začne nějdřív kňourat a postupně přidává až brečí a zalyká se. Taky se začla budit po 2-3 hodinách. Dudlíká odmítá :( Nejvíc mě trápí, že mě ty prsa už dost bolej jak je pořád žužlá a taky samozřejmě spí v posteli, protože jakmile jí zkusim přenést do postýlky tak to pozná a hned se vzbudí. Myslíte že je to jenom takový období? A kdyžtak radu jak jí to odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
217
18.4.14 09:37

Moje deti usinaly u prsa, plynule presly na usinani u flasky a ve sve posteli. Nebyl to problem, jakmile doslo mliko a odstavila jsem, po prsu ani nevzdechly. ale bylo to v 7 a 9 mesicich, u vetsich deti by to asi uz problem byl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.4.14 09:40

Měli jsme to stejně. Dala bych tomu čas, u nás to malá začala vyžadovat v době, kdy začaly zlobit zoubky, zřejmě ji to uklidňovalo. Plakat bych ji určitě nenechala, je fakt, že jsem v té době kojila snad 5× za noc a postupem času si na to malá zvykla a i když zuby už byly venku, budila se na prso pořád a daleko víc, pak jsem to odnaučila prostě tak, že jsem přestala v noci kojit, to měla 9 měsíců, protože už jsem to nedávala.
Na jednu stranu jsem na sebe byla naštvaná, že jsem ji to naučila ale když nad tím přemýšlím teď, stejně bych to neudělala jinak, nenechala bych ji plakat a kdyby jinak neusnula, stejně bych to prso dala…tak to zkus vydržet, třeba to zase přejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.4.14 09:41
@McQueen píše:
Moje deti usinaly u prsa, plynule presly na usinani u flasky a ve sve posteli. Nebyl to problem, jakmile doslo mliko a odstavila jsem, po prsu ani nevzdechly. ale bylo to v 7 a 9 mesicich, u vetsich deti by to asi uz problem byl

nebyl… Já uspávala děti u prsa do cca roku a půl… :mrgreen: (mladšího s přestávkama, kdy usínal sám, dokonce skoro do dvou a půl… :-) ) Přestali tak usínat bez problému, jen u pohádky (s flaškou bych usínat nenechala… :think: :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.4.14 09:43

Starší mi začal přesně ve 3m vyžadovat uspávání u prsa, přešlo ho to v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
18.4.14 09:43

Ja taky uspavala u prsa, vlastne nechtene, syn si tak navyknul a uz bych to neudelala, meli jsme s tim problem, jak jsem mu prso vzala, koukal a rev a furt dokola, takze neporadim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
18.4.14 09:48

Mam to stejne, mala spi se mnou a budi se mi v noci, ale ani z prsa nepije, pouze ho cumla, pak se otoci a spi dal :nevim:, zatim mi to nijak nevadi, ale urcite ji to take budu muset odnaucit, dela mi to ale poslednich par dnu, drive se mi budila v noci na jedno kojeni :kytka:. Tak bych take rada prijala nejake rady, jak odnaucit od tohoto ritualu, samozrejme vim, ze jsem si ji tak naucila sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
18.4.14 09:53

Ja takhle stale jeste uspavam. Mala ma 13 mesicu, mleka uz stejne moc nemam a kojim uz jen z jednoho prsa (takze to chci brzy utnout, abych pak nemela nejake velke nesoumernosti, trochu se toho bojim 8o…). Pouzivam kloboucky na kojeni, a krome tech zacatku bez kloboucku mi kojeni nikdy nebylo neprijemne ani me nijak nebolelo. Mala uz stejne jen tak ozuzlava a bez prsa proste zatim neusne. Doufam, ze se to brzy zmeni, z flasky pije jen vodu a na uspani ji to nezabira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
18.4.14 09:55
@kate02 píše:
nebyl… Já uspávala děti u prsa do cca roku a půl… :mrgreen: (mladšího s přestávkama, kdy usínal sám, dokonce skoro do dvou a půl… :-) ) Přestali tak usínat bez problému, jen u pohádky (s flaškou bych usínat nenechala… :think: :nevim: )

Ahoj, předem hlásím, že to nemyslím zle. Ale jaký vidíš rozdíl v tom usínat u prsa a usínat u lahve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
18.4.14 09:57

U nas je to taky tak, uplne od porodu, v postylce neusne, jen u prsu. Ale ja si zatim rikam, ze je malinka a urcite ji to budu chtit odnaucit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35735
18.4.14 10:03

Moji je 8,5 m a usina u prsa. Ale neboli to :nevim: ale jakmile prestane sat jde spinkat sama, pokud teda driv neusnu ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
18.4.14 10:05

@Jenda33 zřejmě v tom, že u kojení je přítomna a když se třeba zadusí, hnedka může pomoci ;)

Taky prozatím uspáváme u prsa, ráda bych sice jinak, ale při položení do postýlky se začne škrábat a trhat si uši a to mi za to vůůbec nestojí, radši ať mi trhá prsa :mrgreen: Taky mě to štve, u první dcery jsem položila a usnula si hezky sama, ale prostě vše je třeba přizpůsobit situaci, vždy si řeknu, že můžu být ráda, že mě to dítě zatím u sebe chce, nebude trvat dlouho a ty chvilky přejdou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
18.4.14 10:06
@Jenda33 píše:
Ahoj, předem hlásím, že to nemyslím zle. Ale jaký vidíš rozdíl v tom usínat u prsa a usínat u lahve?
že se dítě naučí usínat bez máminy přítomnosti? :nevim: vidím v tom velký rozdíl, můžu si jít po svém, zatímco dítě usíná a je to bez řevu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.4.14 10:10
@Jenda33 píše:

Já vycházím z toho, co mi říkal zubař, když jsem se ho na usínání „u mlíka“ ptala kvůli zubům… Bylo mi tehdy řečený, že po materškým mlíku nehrozí riziko vzniku zubního kazu, u um jo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
18.4.14 10:17

@Weruska Jj, to má logiku.

@McQueen Ona právě psala, že s lahví by nenechávala usínat a s prsem ano.

@kate02 Díky. Jj, je fakt, že to UM mléko je na zuby děs. U staršího to byl ale problém když si šel po lahvi vyčistit zuby, tak byl hned čilý. Nakonec jsme nabídli do lahve čaj a s ním nás vyhodil a od té doby na noc nepije, ale taky to bylo až skoro ve dvou letech. Zuby má naštěstí v pořádku. Tak uvidíme na druhý pokus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí