Spánek po hexe

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
15.3.17 11:26
@anupati píše:
@Lusko U první holky jsem si změnu spánku spojovala taky s očkováním. Druhá skrz nemocnost a pohodového doktora (přešly jsme) měla odložené očkování postupně snad o víc jak 3 měsíce a přirozeně se jí spaní kolem 4. měsíce taky radikálně zhoršilo. Co sleduji, tak spousta maminek má tuto změnu kolem 4. měsíce. Je to čas, kdy dítko více vnímá okolí, začíná se víc hýbat atd., v noci zpracovává vjemy, může ho něco bolet - z růstu, namožené svaly… Kdybych očkovala stejně, jako u starší, tak jsem přesvědčená, že je to důsledek očkování. Takhle… :nevim: Možné je vše, reakce být může, jen píši svou zkušenost.

Jenže když ti toto vše začne zcela najednou a večerem v den očkování, tak už prostě na náhodu nevěříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
15.3.17 11:34

@hehehe Jj, píši, že reakce samozřejmě může být. Starší měla po nějakém přeočkování v noci teploty…tak je jasné, že to byla reakce na očkování, že byla rozhozená, spala neklidně…ale dopátrat se toho, když se to spaní „zkazí dlouhodobě“, jestli je to „trvalý“ následek očkování nebo se sešly dvě věci… :nevim: Víš, jak to myslím? Nevím, jestli to ddokážu vysvětlit. Že třeba zhoršené spaní po očkování by do týdne odeznělo, ale zůstane, protože v tom období dochází ke zlomu ve vývoji. Ale já nejsem obhájce očkování, ani proti němu nebrojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
15.3.17 11:40

@anupati
Jo, já vím jak to myslíš… To očkování to někdy jen jakoby postrčí, nebo zvýrazní. Je to ohromný stres pro dítě. Neurolog mi řekl, že kritický je zejména celý týden po, na což bohužel pediatři kolikrát ani neupozorní. Např. že by se i dítě mělo vyhnout kolektivu, obchodům, mělo by být v klidu, hodně spát atd.atd. Já nevím proč tady chybí taková ta zlatá střední cesta, myslím tím nemávat nad tím rukou, ale zároveň ani nebýt úplně neočkující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.3.17 11:41

Jak píše @hehehe když to přijde ze dne na den tak nám to taky přišlo divné…hned po očkování. Byli jsme bez teplot, vše OK, až na to spaní. Hlavně to že je neklidná. jako malá trpěla na koliky, to měla neklidné spaní, pak se to vše spravilo a dobrý. a měla v rámci možností normální spaní. teď spí dobře do prvního probuzení na nakojení, nakojím a už to začíná vše. neklidné spaní, ošívání, kopání… u prsa vždy usne, takže jen přendám, když jsem hodně unavená nechám v posteli. vše je ale pak stejné, po usnutí neklid. a po 2h je vzhůru a neusne, až po 2h. jen 2× se stalo, že se vzbudila a nemohla zase usnout. aniž by byla po kojeni. A nemluvě o tom, že nedávno se probudila v 1h ráno a stačilo dát dudlíka, pustit kolotoč a spinkala. a spala díky tomu do půl 7 a žádné 2h vzhůru. pak nemá naspáno a celej den je protiva a furt mrčí a nebo se vzteká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
15.3.17 11:54

@hehehe Tak já aspoň nedávám nic nepoviného. MMR jsem očkovala první dávku až po 2. roce a druhou před nástupem do školky. U mladší už mám posunutou právě i tu hexu, za což jsem ráda. Původní doktorka byla taková ta stará škola. Pečlivá, fajn…ale strašně tlačila na očkování. Když jsem nedala nepovinné rotaviry, ještě před hexou nebo zároveň, tak mi to pořád předhazovala, že jsem se teda rozhodla a znám rizika… a pořád tlak. Což mě ze začátku rozhodilo. Chtěla jsem samo dělat vše nejlíp. O očkování jsem si myslela svoje, ale zase jsem se nechala rozkývat, že riskuju něco…no teď už to fakt neřeším a jedu si svoje. Jen mě překvapila ta zkušenost s mladší dcerkou. U první jsem byla přesvědčená, že očkování může za všechno „zlo“. Mladší se očkovala v 8 měsících…a ve 4.m rup a stojí to od té doby za p.rd stejně jako se starší…jenže teď jsem to nemohla svést na to očkování, tak mě to donutilo zamyslet :think: A došla jsem k tomu, že úplně vše na to holt svést nejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
15.3.17 11:59

@Lusko No neporadím. Znám tu u obou holek. Jedna byla očkovaná, druhá ne. Až v 8. měsíci. Je to děs, už se těším, až se vyspím. Prořezávání zubů byl měsíc hrůza. Pak 14 dní třeba jen 3 x za noc, napila se spala dál - bomba pro mě…a zas něco. Rýma, zuby další…a pořád se to takhle točí. U starší do 1,5 roku, pak se mi podařilo ze dne na den utnout noční kojení (přes den dál) a do tří dnů spala celou noc. Znám ale maminky, co nekojily, nebo přestaly a nepomohlo. Třeba do 3 let…Mladší bude mít rok, tak začínám stříhat metr, že bych se výhledově mohla vyspat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.3.17 12:19

@anupati chápu, každé dítko je prostě jiné. šlo mi o to, zda jsme jediný, kterým se díky očkování (zatím to tomu přisuzuji) změnilo / narušilo spaní. Uvidíme co mi řekne doktor. On je naštěstí v pohodě a nic nenutí. vše je na nás. :) děkuji za postřehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
15.3.17 13:11
@Lusko píše:
@anupati chápu, každé dítko je prostě jiné. šlo mi o to, zda jsme jediný, kterým se díky očkování (zatím to tomu přisuzuji) změnilo / narušilo spaní. Uvidíme co mi řekne doktor. On je naštěstí v pohodě a nic nenutí. vše je na nás. :) děkuji za postřehy

Jasné. Byla bych blázen, kdybych popírala nespaní jako reakci na očkování. Krátkodobé to pro mě 100 % odpovídá. Ale s tou dlouhodobou už si nejsem jistá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
15.3.17 19:10

Holky prosím radu, Klárka dnes po třetí hexe, je trošku spací, prospala odpoledne jako po každém očkování, ale teď po 7 hodinách se jí vyrojilo tohle :-( měly jste to někdo taky??:-( na dotek žádná změna, není zo poznat, ani nijak nereaguje když ji na to sáhnu, směje se.. Ale nějak mě to polekalo :-(

• Citovat
  • Upravit
11700
16.3.17 08:44

@Kattynka000
Tak to nevím, má to tam pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
16.3.17 09:16

@hehehe zmizlo to asi za dvě hodinky, jen přes noc měla 37.7 a průjem, samozřejmě skoro nespala, ale už to vypadá ok..

• Citovat
  • Upravit
7478
16.3.17 09:50

@Kattynka000 Starsi dcera mela taky takove podivne fleky po treti hexe. Zhruba za mesic se ji rozjel atopak…Resili jsme to u homeopatky uspesne, predtim na koznim bez uspechu. A u kazdeho ockovani davam nasledne homeopatika pro odvod skodlivin z tela.Tak treba by vam taky pomohlo.Sulf acid 9ch, treti den po ockovani kulicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
16.3.17 09:51

Co si pamatuji, tak nejvetsi reakci taky mela az po te treti varce.Ty predchozi docela v klidu. A pak MMR uplne v pohode obe varky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.23 19:19

Hexa 3 dávka

Ahoj maminy, dcera 22 měsíců, včera třetí dávka hexy, druhá byla v září ta byla v pohodě. Nemohly jsme dřív, rostly nám zuby, nachlazení a v lednu jsme měly laringitidu… Od včera se budí v noci a spí neklidně i ráno zas vstává v 5, nechce spát přes den, přes den max hodinu dnes a jídlo je boj, pití taky nic moc kolem 700-800 ml. Vrtí se každou chvíli, v lékárně mi dala baby calm, že je to nejspíš od bříška… Bereme probiotika od mala a první hexa ve 3 měsících kdy moje předchozí dr nutila jí to dát, že je to nutné. Mám první dítě a nevěděla jsem. Do toho dnes 2 silné průjmy, na noc jsem dala Viburcol i včera… Mám opravdu čekat až týden? Brečela jsem, protože teď spala krásně i přes den a usínala v pohodě do půl hodiny vždy. Jen teď kolem 23-24 hrůza a chtěla ke mně do postele a já nespím jak sebou mele… Do toho nám dr řekla, že 28.2 musí na 3 dávku Bexera… To jediné jsme se rozhodli dát… Strašák meningokok… Děkuju všem za názory, zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek