Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vzdycky jsem byla spac, neni u me problem spat i 14 hodin. Neni problem jet rano nakoupit, prijet domu a zase usnout. Je jedno jestli jdu spat v 10,11 nebo v 1 rano. Spim v loznici s otevrenym oknem a vyplem topeni. Nekdy mam o masku pres oci. Cim vic spim, tim vic jsem unavena rano. Kazde rano se pomalu budim unavena, proto nesmasim vstavani. Spanek u me kolem 6 hodin, je pro me dost tvrdy, rano si prijdu jak po flamu, ale mozna se citim mene unavena. Uz nejak nevim co se s sebou. Horcik uzivam. Neni tu nekdo kdo se o to zajima a poradil by nejak typy?
Tak spi cca tak dlouho, jak by měl dospělý člověk spát a kolik ti vyhovuje, máš přece každý den možnost testovat, co ti více vyhovuje, ale spát 14h, tak to je mazec, to bych byl asi taky pěkně hotový, to radši denně těch 6h.
Ale dle mě je u dospělého optimum cca 7h +- 1h, ale je to tak individuální, že si to každý přece musí nastavit podle sebe ![]()
A zkusila jsi spát normálně 8 hodin a v pravidelný čas přes noc?
Ani bych se nedivila, kdybys byla zpitomela z toho šílenýho režimu, který máš. Já když se prespim, tak mi je hůř než když se nevyspím. Jsem jako přejetá, bolí mě hlava atd.
Prave, ze tak se cejtim, nejlip zase jit spat, protoze jsem k. o. Ja snad vyzkousela vsechno. 3 hodiny pred spankem nejim.