Spánek u prarodičů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2170
15.5.15 10:46
@surfařka píše:
Přesně tak, s tím jsem si ty děti pořizovala…
:pankac: asi tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
15.5.15 10:51

Syn asi v 2,5 letech a moc si to užil, já teda ne :) od 3 let tam spí poměrně často. Užívá si to. Dřív jsem se bála, že bych mu chyběla, že by plakal.

• Citovat
  • Upravit
85
15.5.15 11:01

Dcera 3,5 - babičky nejeví zájem (nemají vztah) :nevim: ale dvakrát před měsícem přespala u kamarádky která má 3 děti. Bylo to poprvé a jen z důvodu, že se děti domluvily spolu a dcera chtěla sama. Jinak bych dítě na spaní nedávala pokud to není nevyhnutelné nebo pokud dítě samo nechce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.5.15 11:02

Ve dvou letech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.5.15 11:03

Poprvé v čerstvých 3 letech, kdy tam byl syn týden o letních prázdninách. Luxus hlídacích babiček nemáme, oba máme s mužem rodiče 100 km daleko, takže o nějakém přespání u nás nemůže být řeč. Kdo by jezdil 200 km (100 tam a 100 zpátky) dávat dítě na hlídání, když si chce vyrazit do kina, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
15.5.15 11:20

Syn poprvé na jednu noc u tchánovců chvíli po třetím roce, jen protože jsme si to potřebovali natrénovat, až budu v porodnici. Podruhé potom před 3,5 rokem, když jsem byla v porodnici.
Dávala bych klidně dřív, on sám by chtěl, ale babičky o přespávání nemají zájem, vlastně tchánovci nemají zájem skoro vůbec.
Nějaký volný čas s manželem typu kino či večeře u nás fakt nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.5.15 11:24
@surfařka píše:
Ale my vůbec nemáme partnerský život odstavený na druhou kolej, jenom se stal součástí zároveň i rodinného života. Když jsme na výletě, věnujem se i sobě navzájem, ne jenom dětem. Večery se věnujem jenom sobě, děti máme na samostatné usínání naučené odmala. To, že si neodjedem na dovolenou bez nich neznamená, že sobě navzájem se nevěnujem. Moji rodiče třeba nikdy na dovolenou bez nás (dětí) nejeli a musim se přiznat, že si to vůbec neumim představit, že by nám sdělili, že jedou pryč a my máme smůlu, lyžovačku, moře nebo prostě jenom výlety si neužijem, jedou bez nás…Prostě mi přijde, že ty děti by o to byly „ošizené“. A na víkend s partou se klidně dá jet i s dětma a to si ty děti naopak užijou nejvíc, když jsou v „tlupě“…

a nebudeš mít pak pocit, že když dítě pojede na lyžovačku se školou, tak budete ošizeni vy jako rodiče, že se toho neúčastníte? To jetotiž stejný, jako když byste jeli na lyžovačku bez dítěte ;) A děti si víkend s partou užijou, když tam mají jiné děti, ne s partou dospělých. Navíc jeden z nás by i tak nemohl ponocovat a musel by myslet na dítě, ráno k němu vstávat a jít s ním ven i za hnusného počasí, aby nerušil ostatní.

• Citovat
  • Upravit
13744
15.5.15 11:27

Poprve ve dvou letech, kdyz jsem chtela jit večer ven a muz byl v praci. Ale vedela jsem, ze to v pohode zvladne, na babicku byl zvykly a večer me nevyzadoval.
Takze od dvou let obcas, od tri let casteji, vetsinou tam chce zustat, kdyz jedou s muzem na navstevu ke tchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
surfařka
15.5.15 11:38
@lucenka píše:
a nebudeš mít pak pocit, že když dítě pojede na lyžovačku se školou, tak budete ošizeni vy jako rodiče, že se toho neúčastníte? To jetotiž stejný, jako když byste jeli na lyžovačku bez dítěte ;) A děti si víkend s partou užijou, když tam mají jiné děti, ne s partou dospělých. Navíc jeden z nás by i tak nemohl ponocovat a musel by myslet na dítě, ráno k němu vstávat a jít s ním ven i za hnusného počasí, aby nerušil ostatní.

To je úplně z cesty s tou lyžovačkou se školou, ne? Samozřejmě, že si nebudu připadat ošizená. Já si je zamlada užila taky. To je naprosto normální, že dítě jede. Ale já jsem teď rodič, ty děti jsem si zcela záměrně pořídila a nehodlam jim bezdůvodně odpírat zážitky z dolené. S tou partou to samozřejmě bylo myšleno, že je tam víc dětí, nejen dospělí. A jak už jsem psala, tak naše děti odmala usínají samostatně (žádný vyřvávání, bez problému), takže ponocovat v jiném pokoji s partou můžeme naprosto bez problémů oba. To samé ráno - děti se budí +/- stejně jako my, takže taky - K NIM nikdo nevstává, vstáváme tak běžně. A to bude možná právě ono. Ale jinak myslim, že už jsme se zakladatelce moc odklonily od tématu - to, že bych nejela na dovolenou bez dětí, aby nepřišly o spoustu zážitků, jí myslim vůbec nezajímá :think:

• Citovat
  • Upravit
Theodoula
15.5.15 11:56

@surfařka Souhlasím, nechci děti připravovat o úžasný zážitky jako výlety, dovolené, atd. jsou. To s lyžákem se školou je podle mě mimo mísu

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.5.15 12:00
@Tatian píše:
@surfařka Souhlasím, nechci děti připravovat o úžasný zážitky jako výlety, dovolené, atd. jsou. To s lyžákem se školou je podle mě mimo mísu

A proč by se měl rodič jenom kvuli tomu, že má dítě, připravovat o zážitky, které pro dítě vhodné nejsou?

• Citovat
  • Upravit
surfařka
15.5.15 12:08
@lucenka píše:
A proč by se měl rodič jenom kvuli tomu, že má dítě, připravovat o zážitky, které pro dítě vhodné nejsou?

Ale to je právě ono - my se o ty zážitky nepřipravujem, my si je UŽÍVÁME I S DĚTMA! Když chci na lyžovačku, jedu, ale i s rodinou - od 4 let dítě lyžuje samo, když je malé ještě v kočáru, střídáme se. Lyžovačka podle mne rozhodně není zážitek, který pro dítě není vhodný. Nebo aspoň tomu našemu teda úplně zářej oči, když sjede sjezdovku, jak je strašně šikovné, jak umí lyžovat :D Jediné naše omezení je to, že večer - po uložení dětí, se od nich nevzdalujeme dál než jsou možnosti elektronické chůvy, ale v jiné místnosti a často i s partou, jsme naprosto běžně a bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
Theodoula
15.5.15 12:12

@lucenka Tak teď mám mateřské období, přizpůsobuju dovolené atd. dětem. Děti odrostou a o rodiče tolik stát nebudou, pak jim budu dopřávat ty lyžáky, tábory s vrstevníky…

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.5.15 12:14
@surfařka píše:
Ale to je právě ono - my se o ty zážitky nepřipravujem, my si je UŽÍVÁME I S DĚTMA! Když chci na lyžovačku, jedu, ale i s rodinou - od 4 let dítě lyžuje samo, když je malé ještě v kočáru, střídáme se. Lyžovačka podle mne rozhodně není zážitek, který pro dítě není vhodný. Nebo aspoň tomu našemu teda úplně zářej oči, když sjede sjezdovku, jak je strašně šikovné, jak umí lyžovat :D Jediné naše omezení je to, že večer - po uložení dětí, se od nich nevzdalujeme dál než jsou možnosti elektronické chůvy, ale v jiné místnosti a často i s partou, jsme naprosto běžně a bez problémů.

jo lyžovat kluka taky beru. Ale pokud si chci pořádně zalyžovat, tak ho musím odložit (naštěstí chlap nelyžuje). Ale pokud by lyžoval, tak by mě mrzelo, že se toho nemůžeme účastnit společně, jet spolu na lanovce na nějakou drsnější sjezdovku než modrou. Nebo strávit den v Louveru, sjíždět duny v poušti. To pro dítě vhodný není a nechci o takovéhle zážitky přijít jenom kvůli tomu, že mám dítě.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.5.15 12:18
@Tatian píše:
@lucenka Tak teď mám mateřské období, přizpůsobuju dovolené atd. dětem. Děti odrostou a o rodiče tolik stát nebudou, pak jim budu dopřávat ty lyžáky, tábory s vrstevníky…

tak my taky dovolené a výlety přizpůsobujeme klukovi. Ale zároveň si chci něco užít i jenom já sama s partnerem. Podle mýho, když se partneři ve všem přizpůsobí dětem a nedělají nic podle sebe a čistě pro sebe. Tak ve chvíli, kdy jim děti odrostou, je už nic nepojí, přijdou o společný zájem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510