Noční děsy - vrátit dudlík?

17
17.4.15 10:45

Noční děsy - vrátit dudlík?

Ahoj maminky, malé je 20m, bez dudlíku na radu doktorky je od 13m, nevyvíjela se jí řeč, bez dudlíka neudělala ani ránu…
Dnes je to bez dudlíku v pohodě, usne bez něho, už si na něho skoro ani nepamatuje, jen když vidí nějaké mimčo s dudanem, tak říká dudu a vidím, že jí chybí… ale..
Je to už tak týden, co se nám malá v noci budí s neuvěřitelným pláčem, neví o sobě, nás jako rodiče nepoznává, klepe se a propíná se do luku… vypadá to fakt děsivě, až po 15min. řvaní se rozkouká a začne říkat máma a uklidní se, usne na mě a když jí dam do postýlky, spí tak hoďku a začne to celé na novo, jsem už z toho psychicky vyčerpaná ( do toho jsem těhotná ), takže energie nemám na rozdávání. Napadlo mě, jestli jí nemám vrátit dudana… ona se po něm nedožaduje, jen přemýšlím, jestli by to něco vyřešilo? Ale zároveň se bojím toho, aby potom nebyla zase ten závislák a uřvánek. :nevim: Jak by jste to řešili vy? Je mi jí hrozně líto, sama o sobě neví, kdo ví co se jí zdá. :( Vím, že noční děsy má snad každé druhé dítko a že jednou odezní, ale já nechci aby se trápila, jsem hrozně měkká a těžce to nesu. Poraďte mi prosím, založila jsem si kvůli tomu i profil, jdu si fakt pro první radu, od naroznení malý jsem se vypořádala se vším sama, ale teď jsem dost ztracená, díky všem! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14974
17.4.15 10:53

Dudlik bych rozhodne nevracela, k cemu. Jestli to problemu pomuze, tak ho to nevyresi, jen odsune.

Snazila bych se dite uklidnovat pres den, mit rezum, kvalitni stravu a tak dve hodiny pred spanim uz nedelat nic narocnEho, cim zatezuje mozek a telo, poslouchat relaxacni hudbu, mazlit se, povidat si. Pokud se pres den deje neco netradicniho, tak si o tom popovidat, nestrasit bubaky apod.

Take jsme bojovali s nocnimi desy, casem odeznely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
17.4.15 10:57

Dudlik URCITE Nepomuze. Syn to ma obcas take. Je to hrozne vim, ale nech malou vyrvat, hlavne ji nebudit, ona O SOBE NEVI, a druhy den si to pamatovat nebude. Jen na ni klidne mluv, utesuj. Synovi nepomaha ani obejmuti, to rve jeste vic. Za par minut to pomine i bez dudliku a dite spi dal, jakoby se nic nestalo

• Citovat
  • Upravit
369
17.4.15 10:59

Nocni des nema zadnou souvislost s dudlikem.
Jde o celkovy denni rytmus dne ditete, unava, vhodne jidlo, pohoda v rodine… Pomoz ji tim, ze bude odpocivat pres den, bude mit spoustu pozitivnich zazitku, zdrave jidlo a ne nejake polotovary, ktere muzou ovlivnovat psychiku citlivych deti… Ctete ji pohadky pred spanim, minimum TV, mejte ji radi.To pomuze nejvice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
17.4.15 11:04

Když je víc jak půl roku bez dudlíka, tak jí určitě nechybí, to bych nevracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.4.15 11:11

Tak náš den probíhá takto… ráno po probuzení snídaně, kakao, s malou si potom ještě zalezeme do postele a poté jdeme nakopupit a hned domu… buď vařim, nebo uklízim, to si malá hraje sama, už od narození je hrozně samostatná, po obídku jde spinkat ( tak hoďku ), když se vzbudí, většinou mě zatáhne do pokoje a tam lumpačíme, pak přijde táta z práce, to už malou já nezajímám, tak se nějak plácáme doma, vždy něco děláme ( konkrétně včera jsme si hrála s legem duplem, které tatínek koupil malé ), no dneska to vypadá že půjdeme k babičce, od babičky se vrátíme tak kolem 18h, navečeříme se, vykopupeme a malou naženeme spát, chodí spát po večerníčku. Televize doma běží minimálně, doma je pohoda až až, strava domácí, maso z masny, já jsem diabetik, takže žádné mastné, ani polotovary nekupuji, ale co jsem si tak uvědomila, tak jsme začali chodit na hřiště mezi ostatní prťata… na píseček a tak, malá do teď moc mezi děti nechodila, narodila se jako podzimní mimi, v létě ještě nechodila, v zimě byla v kočárku a teď až nějak začínáme chodit mezi děti, tak může to být tím? Je fakt, že moc nadšená z nic není, spíše se jich bojí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
17.4.15 11:14

Tak ja bych klidne dudlik zkusila, proc ne, nevim jak vsechny s takovym presvedcenim vite, ze to nepomuze. Pokud ho zakladatelka nezkusi, nezjisti zda by mohl pomoct, dite potrebuje uklidnit a zpusob uklidneni muze byt i tenhle pokud zakladatelku napadl tak asi intuitivne vi proc… Jedine ona zna sve dite a jedine ona muze tusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
17.4.15 11:18

U nas mel maly nocni desy diky animovane pohadce spiderman, diky o 3 roky starsimu brachovi tohle videl drive nez mel ( cca ve 3 letech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
17.4.15 11:23

K tématu neporadím, jen mě zarazila první věta, že MUDr. zakázala dudlíka, že se! v roce! nevyvíjela řeč… 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.4.15 11:36

@kve-tinka Jo jo fakt, protože ani nežvatlala, nevydávala žádné pazvuky, nic prostě, jako kdyby byla hluchoněmá. :oops: Prý by to miminka v jejím věku už dávno měla umět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
17.4.15 11:49

Kup sirup Sedalia. Nám pomohl ;) My měli děsy půl roku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
17.4.15 11:57

U nas prvni des po sledovani krtecka :(

• Citovat
  • Upravit
Peťulka2608
17.4.15 11:59

@lovedm na hristi se ji libit muze, ale je to na ni zase spustu novych vjemu, citlivejsi deti to snasi jinak

• Citovat
  • Upravit
17
17.4.15 11:59

@Noelie2726 Děkuji za radu a ten seženu v lékárně bez receptu? Nebo musím nejprve s malou k doktorce? A máte nějaké doporučené dávkování? Před spaním? Po večeři? Nebo ozkoušené, kdy to zabralo nejvíce? Už jsem o tom sirupu slyšela, nic méně byl od roka a malou trápily ve 3 měsících prdíky, tak se to vyřešilo jiným lékem, tak teď už by ho snad mohla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
17.4.15 12:04
@lovedm píše:
@Noelie2726 Děkuji za radu a ten seženu v lékárně bez receptu? Nebo musím nejprve s malou k doktorce? A máte nějaké doporučené dávkování? Před spaním? Po večeři? Nebo ozkoušené, kdy to zabralo nejvíce? Už jsem o tom sirupu slyšela, nic méně byl od roka a malou trápily ve 3 měsících prdíky, tak se to vyřešilo jiným lékem, tak teď už by ho snad mohla. :kytka:

nORMÁLNĚ ZAJDI DO LÉKÁRNY, JDE BEZ PŘEDPISU. dÁVEJ DVA A PŮL MILILITRU TAK HODINU PŘED SPANÍM :-) Doporučila nám to doktorka, je to na bylinkové bázy, takže to mrňousovi neublíží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí