Spánek v jiné místnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
18.9.23 19:52

Spánek v jiné místnosti

Ahojky všichni. Malýmu za chvilku bude 10 měsíců a konečně se přestal budit ze spaní. (Kromě lehkého pokňourávání, které hned zase zaspí, ale mě vzbudí), tak jsem se chtěla zeptat, kdy jste spaly mimo pokoj vašeho dítka?

Říkám si, jestli mu třeba nevadí nějaké zvuky, které můžu dělat ze spaní a nebo naopak spinka a dělá to jen ze spaní, ale tím pádem si zbytečně kouskuju spaní sama.

A když spíte jinde, máte u postele chůvičku zapnutou? Nebo máte pouze otevřené dveře?

Pro mě je představa spaní v jiném pokoji trošku hrozná i skrz to, kdyby se něco stalo a jsem tak už téměr 10 měsíců zvyklá, ale třeba by ten spánek byl lepší pro nás pro oba?

Co byste mi poradily? Děkuju za rady 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.9.23 20:00

Od 7 měsíce jsme nepoužívali monitor. Od 10 spí sama ve svém pokoji. Překvapivě je ten spánek mnohem delší a klidnější. Chůvičku máme ale nepoužíváme. Zatím nebyl důvod.

• Citovat
  • Upravit
18579
18.9.23 20:01

@Eniee423 dávám malou k brachovi do pokoje od nějakých 4-5 mesicu kdy přecházela k nám do postele až když jsme sli spát my. Nejdřív to bylo v 10, pak před půlnoci, teď se bezne budí mezi 1-2 a občas až ve 4. Takže pak prechazi k nám kvůli kojeni a dalšímu uspani (má 15m). Ze začátku to bylo divne když se přestala budit po těch 2h pravidelne a prodloužila na 3 nebo jsme sli spát driv a do buzení bylo daleko, ale už jsem si zvykla. Otevru dveře k oběma pokojum (sousedi) a vzbudí me když začne knourat. Bracha spi dal (5 let) a budí se jen když potřebuje na záchod nebo pití. Segra je mu ukradená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.9.23 20:26

Davaly jsme prvni dcerku do pokojicku v pul roce, druhou k ni v 9 mesicich. Mame chuvicku, plus je to vedlejsi panelakovy pokoj (mnohdy slyset drive nez zareaguje chuvicka). Za nas prinos, vsichni 4 spime lepe :). Ale nase holky spi krasne, vetsinou celou noc, nebo jednou za noc chteji napit (starsi si prijde) :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7279
18.9.23 20:46

Já chůvičku u dcery používala asi do pěti let… ona se občas vzbudila a jen volala a máme to přes dvě místnosti a neslyšela bych ji. Za mě dej ho do svého pokoje a zapni chůvičku, monitor pokud máš a spěte v klidu všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
18.9.23 20:47

Starší dcera šla do svého pokoje ve dvou letech, ale obvykle kolem druhé se stěhuje k nám. Mladšímu je pět měsíců a dřív než ve dvou letech to neplánuju. Spime dobře všichni. Na starší v pokojíku chůvičku nepoužívám, necháváme otevřené dveře - pokoje jsou vedle sebe.

• Citovat
  • Upravit
3958
18.9.23 21:06

Přesně tohle jsem měla s druhorozenou. Každý její pohyb, kňournutí mě vzbudilo. Kdybychom měli k dispozici volný pokoj, klidně bych jí do něj v 10m dala, budila se 1-2× za noc, to by mi nedělalo problém tam jít a dát jí mlíko. A chůvičku jen, pokud máte pokoje daleko od sebe, a dítě bys neslyšela.
Starší šla po rekonstrukci bytu do svého pokoje v 1,5 letech, mladší se k ní přidala taky v 1,5 letech, když už dokázala spát celou noc bez buzení na mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.9.23 21:47

Moc všem děkuji za komentáře. Asi vyzkouším, až bude mít přítel volno, ať na to kdyžtak nejsem sama 🤦‍♀️ snad to nějak dopadne a nebude mi smutno 😂 😥
Pokoje máme hned vedle, takže chůvička asi nebude potřeba a monitor musíme od včerejší noci nechávat vypnutý. Při nočním spaní začal hodně cestovat, takže se občas stane, že se spustí 🤦‍♀️ 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí