Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, už nevím kde si postěžovat, nebo se jen tak poradit. Jde o to že malá 1,5roku se třeba v noci 5× vzbudí a pláče, má teda ještě dudlík na spaní, pití v postýlce má. Na UM už není. Jde o to, že ji uložíme do postylky jak je zvyklá 19-20h usina sama v postýlce. Třeba po hodině se vzbudí a pláče jdu ji dát napít odcházím usne, spí. A takhle to je třeba i 5× i vícekrát za noc. Teplo ani zima to není. Pláče třeba ikdyz nechce napít nebo tak, prostě má strašně neklidný spánek, už nevím co dál.. někdy má období kdy je to dva dny dobrý a potom to zase začne
spát s náma v posteli nechce, to už mám taky odzkoušeny. Tím pádem když takhle spatne spí, se potom odvíjí den kdy je prostě furt protivná, uplakaná.. někdy je to fakt já palici. Ani vlastně nevím co chci slyšet, jen třeba jak to máte u vás se spánkem s takhle starým dítětem. Třeba i nějaký rady co bych mohla udělat třeba jinak, lip. Děkuju moc! ![]()
Vyzkouset ruzne figle a treba neco zabere. Treba nocni lampicka. Piti pripravene, at se muze napit sama. X dudliku po postylce, at si sama da, kdyz vypadne. Treba nespat u vas v posteli, ale ve stejne mistnosti, aby na vas videla. Plysak nebo decka na spani s vuni maminky. Zmenit spanek ve dne. Treba jeden odbourat, jestli ma jeste 2 pres den. Vecer ritualy a klidovy rezim. Treba ji vadi mokra plenka, tak prebalit. Treba ma pres den moc neprimerenych podnetu. Nekterym detem se zlepsi spanek, kdyz se odboura komplet dudlik.
@Oriseka pití právě v postýlce má pořád připravené, že si sama může vzít, máme ji u nás v ložnici takže nespí sama v pokojíčku. Spavá přes den 1× většinou kolem 11hod, někdy i dřív když je hrozná noc…nejhorsi je, že prostě když nespí v klidu v noci tak přes den je to masakr, neklidná, protivná, vzteká se… Taky mě to napadlo ohledně toho dudlíku, ale vůbec netuším jak na to.. ona ho má jen na spaní, někdy si vzpomene přes den, ale to je málo kdy. ![]()
@monica2304 píše:
@Oriseka pití právě v postýlce má pořád připravené, že si sama může vzít, máme ji u nás v ložnici takže nespí sama v pokojíčku. Spavá přes den 1× většinou kolem 11hod, někdy i dřív když je hrozná noc…nejhorsi je, že prostě když nespí v klidu v noci tak přes den je to masakr, neklidná, protivná, vzteká se… Taky mě to napadlo ohledně toho dudlíku, ale vůbec netuším jak na to.. ona ho má jen na spaní, někdy si vzpomene přes den, ale to je málo kdy.
A aby spala sama v pokojicku jste zkouseli? Treba chce klid. Dudlik jsem sebrala az v pozdejsim veku, ale taky to jde zkusit, kdyz stejne spi blbe. Ja cekala az se sam ztrati a pak dalsi nekoupila. Pak treba existuje Sedalia sirup.