Kdy řešit nespavost kojence?

1024
23.8.23 22:43

Kdy řešit nespavost kojence

Dobrý den všem…Ráda bych se zeptala, zda má někdo podobnou zkušenost, případně mi řekne, kdy je hranice toho, co je normální nespavost a co už ne..Mám roční miminko.. vysněné, vymodlené, z IVF po několikati nezdarech…Je zahrnutý láskou, v harmonické rodině bez hádek, bez napětí…Je velmi aktivní dítě…Nesedí v kočárku, běhá, u jídla je problém ho udržet v klidu(ale stále jí pouze v židličce, nikdy neběhá po bytě a já za ním),u jídla musí mít neustále stimuly, aby se zabavil, byť jídlo miluje, aby usedlé chvilku v kočárku, to samé…Nesnáší od miminka nosítko…že si sám nehraje to neřeším, je malý a velmi zvídavý a chytrý…Všemu rozumí, je schopný splnit jednoduchý povel…Myslím, že v rámci těchto věcí je opravdu napřed na svůj věk…Co je ale velký problém je jeho spánek..a to od miminka…nikdy nespí déle než dvě hodiny souvisle a i ty dvě hodiny jsou jen ve výjimečných případech.. Neustále se budí, poplakává, otáčí se na bříško, vstává (u toho napůl spinká)…Když ho nechám, stupňuje se to, až se probudí úplně..když se snažím ho nějak utišit, tak se mi to třeba i povede, ale za půl hodiny je to znova…jakoby neustále hledal správnou polohu ke spaní…Když ho jdu uložit, praktikujeme to stále stejným způsobem, ve stejnou hodinu, usne hezky…leží v postýlce, drží mě za ruku a usne…hodinu spinká naprosto klidně a pak to začne..budí se, pláče, musím k němu neustále běhat, uklidňovat ho…v noci pak to samé…každou hodinu, někdy i častěji, někdy o něco více, ale nikdy ne déle, než dvě hodiny…Vím, že se děti v noci budí, nechci po něm, aby spal celou noc, jen si říkám, zda už by neměl souvisle spinkat aspoň 3 nebo 4 hodiny…Je úplně jedno, zda je se mnou v posteli nebo v postýlce, zda je světlo nebo tma, zda je teplo nebo zima…je to stále stejné…před den si dá spánek 2 krát denně po hodině max…redukovat na jeden spánek nemůžeme, to by nevydržel a přetahovat ho nechci…Budu ráda za každou zkušenost…Ještě chci říct, že zuby má venku všechny, kromě druhých stoliček, tím to asi nebude, alergie na mléko vyloučena, byli jsme na testech a taky bych poznala, kdyby ho bolelo bříško…Děkuji všem, co to dočetli až sem… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
24.8.23 01:35

Nepises, kolik mu je.

Pri neklidu v posteli zalehnout, lehce znehybnit, prso. To nezabere..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
24.8.23 04:00
@Lucie_Sx píše:
Nepises, kolik mu je.Pri neklidu v posteli zalehnout, lehce znehybnit, prso. To nezabere..?

Píše “roční miminko”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14694
24.8.23 04:33

Mne prvni 3 holky nespaly v kuse ani ty 2 hodiny, a to vzdy do narozeni dalsi dcery. Druha se narodila v necelych 2 letech prvni, treti v 15,5 mesicich druhe, ctvrta ve 3 a 1/4 roce treti. Po narozeni dalsi vzdy do tydne zacaly spat celou noc (i kdyz nejake prevalovani, poknouravani, cestovani v posteli maji dosud, ale uz se u toho nebudi). Druha (ted je ji cerstvych 7 let) se teda po lonskem urazu v noci budi.

Az ctvrta dokazala od miminka spat treba i 4 hodiny v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.8.23 08:48
@Hemi2018 píše:
Píše “roční miminko”.

Aha, prehlidla jsem.
Tak to by zabrat mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
24.8.23 08:58

@Lucie_Sx Já už nekojím…ale uklidnit ho jen tak, když s ním ležím, moc nejde…Zkoušela jsem mu dávat lahvičku s mlékem, ale dopadalo to tak, že co dvě hodiny vypil 180 ml a to jsem řekla, že tak nejde…měl to vyloženě jen na uklidnění, navíc..on vypije mléko a pak je schopný třeba hodinu usínat, poplakávat..takže to řešení moc nebylo..zkoušela jsem i co ty dvě hodiny udělat malou dávku mléka, ale to taky není řešení, navíc jak říkám, on to vypije a hodinu další stejně nespinká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.8.23 12:54
@Titanie píše:
@Lucie_Sx Já už nekojím…ale uklidnit ho jen tak, když s ním ležím, moc nejde…Zkoušela jsem mu dávat lahvičku s mlékem, ale dopadalo to tak, že co dvě hodiny vypil 180 ml a to jsem řekla, že tak nejde…měl to vyloženě jen na uklidnění, navíc..on vypije mléko a pak je schopný třeba hodinu usínat, poplakávat..takže to řešení moc nebylo..zkoušela jsem i co ty dvě hodiny udělat malou dávku mléka, ale to taky není řešení, navíc jak říkám, on to vypije a hodinu další stejně nespinká…

Jo tak to jde hur bez kojeni, to bych byla uplne v haji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
24.8.23 13:04

Tak kolik ti teda celkově za den prospí hodin? Možná se zkus tady poptat holek, co mají děti s ADHD. Myslim, že jsem tady několikrát četla, že se jim to takhle projevovalo.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
24.8.23 13:14

Podle mě to normální není. Zkusila bych fyzioterapii. Neprohýbá se ve spánku? Co znamená, že musí mít stimuly u jídla? Pouštíš mu někdy pohádky/ dáváš tablet/mobil? Jestli jo, tak na nepřirozeně moc stimulů si jeho mozek naučila sama.

My byli nedávno na fyzio, taky mám živé mimčo, co špatně spí a prý přestimulované mimino a dostali jsme taky zákaz všech zvukových hraček a doporučení uklidňovacích aktivit, np. klubičkování jako malé mimčo… U nás sice tv není, ale má staršího bráchu, co ho pořád budí. Těším se, až půjde do školky, snad se miminko konečně zklidní.

• Citovat
  • Upravit
1024
24.8.23 14:43

@Tosidelassrandu Úplně hodiny netuším…ono to není totiž tak, že by byl vzhůru třeba hodinu..on je jakoby neustále v polospanku nebo jak to nazvat…přes den spí dohromady tak 1,5-2 hodiny, to mi připadá v pořádku úplně…ale třeba..jde spát v osm..v devět se začne převalovat, budit, plakat..jdu za ním.. utěším, dám dudlík…usne, ale za deset minut je to znova…začne se budit, otáčet, plakat…stále utěšuji, když bych ho vzala na ruce, rozpláče se úplně, to nechce…Takže tak stále běhám…pak, kolem jedenácté třeba usne tvrdším spánkem a kolem půlnoci to začne znova…a takhle se to opakuje v podstatě celou noc..prostě přerušované spaní…kdyby to bylo nějaké období, tak to asi neřeším, ale on to takhle má od narození a nelepší se to…To ADHD mě už taky napadlo, souhlasí tam více faktorů, ale nevim, kdy přesně se dá určit, od jakého věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
24.8.23 14:48

@Capelucia Tohle mě přesně taky napadlo..hodně stimulů..my nepouštíme pohádky, ale neustále ukazujeme, mluvíme, povídáme…myslím, že jemu jede mozek neustále na sto procent a neumí vypnout… hrací hračky má samozřejmě taky, ale ne nijak moc…Snažím se číst mu knihy, neskutečně rychle si pamatuje, umí na nočník, umí všechna zvířátka, miluje technické věci a kola…myslím, že je prostě taky přestimulovaný…U jídla musíme neustále vykládat, vysvětlovat, ukazovat…třeba kde je kávovar, lednice, obrazy, vysavače..v kočárku taky nesedí jen tak..ukazuje na předměty a chce o nich mluvit, jinak fňuká…jinak se prostě nudí, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.8.23 15:46

@Titanie a nechat ho nudit se? :think:

• Citovat
  • Upravit
1024
24.8.23 15:51

@Capelucia To můžu..taky jsem zkoušela, ale řve… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.8.23 15:56

Ještě mě napafají masáže a spaní na měkkém. U nás takové vĕci pomáhají. A pak ta fyzioterapie, jestli nĕkde nejsou napětí. Já třeba mé miminko nemohla bez kroucení přebalit, po terapii umí i chvíli ležet :D. Ale tedy já mám zdravé dítě, na fyzio jsme byli v zásadě pro jistotu, ať mi na něj koukne, taková jedna super paní. Ale stejně mu to trochu pomohlo, prý měl trošičku něco bloklý v krčku a svalové napětí bříško a zádíčka nejsou úplně vyrovnané. Já budu fyzio vždy doporučovat i pro malichernosti :D.

A co se týče jídla - zkusila bych trénovat spíše soustředění se na jídlo. Tedy soustředíš se, jíš. Jinak ne. Když chvíli sní míň, nic se mu nestane. Zrovna tohle mi přijde jako důležitá dovednost. Ne, že děti jedí a ani neví, co dělají a pak jsou z toho problémy. Ať si to jídlo zkoumá sám místo toho všeho v okolí. I když pak bude hodně uklízení. Prostě dala bych prioritu na klid během vykonávaní činností namísto těch činností. Ty se naučí tak jako tak. A i kdyby mělo mít dítě adhd, tak čím dřív se začne trénovat klid, tím líp. :think:

• Citovat
  • Upravit
466
28.9.23 20:35

Mne to prijde normalni, nehledá spravnou polohu, hleda mamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí