Syn 15m nechce usnout

Anonymní
10.8.23 20:10

Syn 15m nechce usnout

Ahoj, jsem už zoufalá a prosím o zkušenosti zda to někdo neměl stejne 🙈. Syn, 15🌙, od narození opravdu velký nespavec a velmi kontaktní. Vždycky byl uspavani problém, ovšem teď je to extrem. Syn spi s námi, máme přiraženou postýlku bez bočnice k posteli. Uspavani probíhá tak, že u nej lezim a hladim ho. Musí mě cítit. Doteď usinal hezky, vypil flasku a u té usnul. Teď se to cele otočilo. U flašky usina, ale dopije ji a je jak kdybych do nej píchla dávku energie 🫢. Najednou se probere, začne skákat, házet sebou ze strany na stranu, stoupá si…přitom je vidět jak je unavený. Takto to trvá hodinu a půl. Pak odpadne. V poledne je to to stejne.
Neměl to někdo stejne? Pomohlo vám něco? Ještě jsem ho chtela v tuto dobu už naučit spinkat samotného v postýlce, ale to bych chtela už asi moc 😀. Děkuji za případne rady a zkušenosti a přeji hezky večer 😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7292
10.8.23 20:25

Ve 20m jsme rušili polední spánek… to máte ještě za dýl tedy… ale museli jsme ho zrušit… v poledne usínala tak hodinu pak tedy usla… ale večer tak hodinu a půl, usla tak v deset večer… no zrušili jsme polední spaní.. Bylo to náročné tak 14 dní, než si to sedlo. Byla unavená tak od 17hodin musela jsem se ji hodně věnovat. A dávala spát tak o půl sedmé, to lehla a spala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
10.8.23 21:29

Ano, na to období si také velmi dobře pamatuji. Předem posílám hodně síly, takové období může přijít v době, kdy nastane přechod na méně spánku přes den, u vás odhaduji třeba ze tří spánků přes den na dva? Také se prodlužují bdělá okna mezi spánky…jen pro nástin zkuste třeba FB stránku spánek miminek. To spaní u dětí se mění sotva se to ustálí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5948
10.8.23 22:33

Přes den už má jen 1 spánek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.23 23:29

Ano přes den už jen 1 spánek. Přešli jsme cca 3 měsíce zpět. 2 spanky už nedával. Když usnul dopoledne - nespal odpoledne… teď vstává většinou kolem 8, kolem 12 jde spát (než usne tak je 1) a spi většinou 2 hodky, někdy i 3 (přerušovaně - budí se cca po hodine a když si k němu ještě lehnu, tak spi dal). A večer jde spát kolem 20:00. Než usne je po 9 :zed:
Zkoušeli jsme chodí spát večer i dřív. Kolem 19 hod, ale bez účinku. Stejne usnul až kolem těch 21:00 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5757
11.8.23 06:09
@Anonymní píše:
Ano přes den už jen 1 spánek. Přešli jsme cca 3 měsíce zpět. 2 spanky už nedával. Když usnul dopoledne - nespal odpoledne… teď vstává většinou kolem 8, kolem 12 jde spát (než usne tak je 1) a spi většinou 2 hodky, někdy i 3 (přerušovaně - budí se cca po hodine a když si k němu ještě lehnu, tak spi dal). A večer jde spát kolem 20:00. Než usne je po 9 :zed:
Zkoušeli jsme chodí spát večer i dřív. Kolem 19 hod, ale bez účinku. Stejne usnul až kolem těch 21:00 :nevim:

Asi neporadim jen neni nesoavec :). Nespavec byla dcera. Vstavala5-6, usnula ve 2 odpoledne v kocarku na hodinu a spat sla v 10 vecer nejdriv a to od asi 10 mesicu do 15-17, pak uz pres den nespala vubec a vstavani 6-7, isinani9 vecer, jak usnula i na 10 minut v aute pres den sla spat v 11-12 vecer. Od 2 do 10 mesicu spala pres den 2-3×20-30 minut a buzeni v noci asi 5-8×, vstavani 5-6, usinani 8-9 vecer, od 15 mesicu po odstaveni spacelou noc vetsinou. Mladsi scera spala pres den lepe, ale v 17 mesich uz take nespala vubec a vstavala v 7, usinala v 8 vecer… ale v noci se budol x krat az do 4 let:(.

Takze vas syn spi dobre a hlavne hodne, kdyz vstava az v 8 a ve 12 uz zase spi :)…kdyz spi tolik pres den, tak podle me vecer neni unaveny a jeste spat nepotrebuje… Takze bych zkratila spanek pres den nebo davala spat vecer az v tech 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.23 13:15
@Aglája75 píše:
Asi neporadim jen neni nesoavec :). Nespavec byla dcera. Vstavala5-6, usnula ve 2 odpoledne v kocarku na hodinu a spat sla v 10 vecer nejdriv a to od asi 10 mesicu do 15-17, pak uz pres den nespala vubec a vstavani 6-7, isinani9 vecer, jak usnula i na 10 minut v aute pres den sla spat v 11-12 vecer. Od 2 do 10 mesicu spala pres den 2-3×20-30 minut a buzeni v noci asi 5-8×, vstavani 5-6, usinani 8-9 vecer, od 15 mesicu po odstaveni spacelou noc vetsinou. Mladsi scera spala pres den lepe, ale v 17 mesich uz take nespala vubec a vstavala v 7, usinala v 8 vecer… ale v noci se budol x krat az do 4 let:(.Takze vas syn spi dobre a hlavne hodne, kdyz vstava az v 8 a ve 12 uz zase spi :)…kdyz spi tolik pres den, tak podle me vecer neni unaveny a jeste spat nepotrebuje… Takze bych zkratila spanek pres den nebo davala spat vecer az v tech 9.

Ono jde o to, ze on unavený je a hodně. Jak v poledne tak večer už když si jdeme lehnout tak sotva kouká. Jenže proste neumí zabrat asi. Ty blbosti které děla tak děla s napůl zavřenými oči, pak začne únavou už brecet a z breku většinou odpadne prave. Méně spánku jsme zkoušeli a to nedával vůbec. Cele odpoledne pak byl jen na ruce a knoural.

• Citovat
  • Upravit
30789
11.8.23 13:28

@Lajdus Ty jo, 3 spanky v 15m?, 3 „spanky“ (jestli se tak ty patnactiminutovky daji nazvat) mely moje mladsi deti tak naposledy ve 3m, starsi asi vydrzela dele, ale ta zas pres den spala jen na prsu/ruce.

Zakladatelko, mne treba nejmladsi dcera zacala uz okolo 18m vynechavat denni spanek uplne. :think:

Problemy s uspavanim mivaly me deti casto, kdyz si osvojily nejakou zasadni novou dovednost (typicky kdyz zacaly lezt, pak poradne chodit) - nebyla u vas nejaka takova zmena?

Jinak nespavce mam tri a nikdy jsem nic poradneho nevymyslela, proste nespali, nespali, nespali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.23 14:13
@Hobitka píše:
@Lajdus Ty jo, 3 spanky v 15m?, 3 „spanky“ (jestli se tak ty patnactiminutovky daji nazvat) mely moje mladsi deti tak naposledy ve 3m, starsi asi vydrzela dele, ale ta zas pres den spala jen na prsu/ruce.

Zakladatelko, mne treba nejmladsi dcera zacala uz okolo 18m vynechavat denni spanek uplne. :think:

Problemy s uspavanim mivaly me deti casto, kdyz si osvojily nejakou zasadni novou dovednost (typicky kdyz zacaly lezt, pak poradne chodit) - nebyla u vas nejaka takova zmena?

Jinak nespavce mam tri a nikdy jsem nic poradneho nevymyslela, proste nespali, nespali, nespali…

To jste mě moc nepotesila 😁 😁 😁já ten polední spánek miluju a představa ze bych se ho měla vzdát 🫣 já tedy neodpocivam, ale je to pro mě jediná chvilka kdy si udělám co potrebuju a nepotrebuju u toho syna :lol: :lol:
Je pravda, že sice už tapka od 11m, ale ted teprve si je jistej a zdokonalil to. Do toho se naučil vylézat na gauč. Tak možná menší vliv to má :nevim:
Každopádně, vyzkousim na par dni polední spánek zkrátit alespoň na polovinu, asi bude pr dni takhle unavený, ale treba se to srovna :think:

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
11.8.23 16:43

Myslím, že v tomhle období je normální spánková regrese. Mělo by se to urovnat samo.

• Citovat
  • Upravit
2721
11.8.23 16:49

Mám mladší, ale jak je čas spát - třeba kolem těch devíti -, a začne poskakovat, položím si ji v posteli břichem na sebe a trvám na tom, že se už bude spát. Tak se zklidní a usne, po nějaké době ji můžu svalit vedle na postel a odejít (než se zase vzbudí na kojení, což je furt :lol:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30789
11.8.23 17:03
@Anonymní píše:
To jste mě moc nepotesila 😁 😁 😁já ten polední spánek miluju a představa ze bych se ho měla vzdát 🫣 já tedy neodpocivam, ale je to pro mě jediná chvilka kdy si udělám co potrebuju a nepotrebuju u toho syna :lol: :lol:
Je pravda, že sice už tapka od 11m, ale ted teprve si je jistej a zdokonalil to. Do toho se naučil vylézat na gauč. Tak možná menší vliv to má :nevim:
Každopádně, vyzkousim na par dni polední spánek zkrátit alespoň na polovinu, asi bude pr dni takhle unavený, ale treba se to srovna :think:

Ja zas poledni spanek nemela rada. Bez nej totiz zejmena nase devcata konecne prestala usinat ve 23:15 :zed:. Takze mel clovek aspon spolecnou chvilku vecer. S tim zkracovanim nevim. Tezko rict, pokud jinak vypada unavene, moje deti kdyz vypadaly unavene, tak jsem sahala po teplomeru :oops: :oops: :oops:, krom horecky nevypadaly unavene nikdy (narozdil ode me).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
12.8.23 19:26

A proč myslíš, že ne nespavec? Vždyť ti spí úplně nadstandardně. 11 hodin v noci a 3 hodiny přes den je přece na jeho věk víc než dost. 8o

• Citovat
  • Upravit
13.8.23 09:06

Úplně si vzpomínám jak jsme to měli stejně, taky kolem těch 15 měsíců. A nemyslím si, že by z toho měl být vylucený odpolední spánek. Trvalo to přes dva měsíce. Nechtěl usnout přes den ani večer a to byl strašně unavenej. V noci se furt budil. Kolikrát když už konečně usnul, probudil se za tři hodiny a byli jsme vzhůru do 4 do rána. Byla jsem z toho na odstřel. Snažila se zpívat, vyprávět, trochu mu pomáhalo, když jsem povídala a nevšímala si ho, on se pak po nějaký době zaposlouchal a občas i usnul. Doteď nevím, čím to bylo. Ale favority mám - přechod ze dvou spánku na jeden a hlavně zuby. Od doby, co se nám vyklubal poslední zub, je klid 👏takže když to bylo hodně hrozný, zkusila jsem dát normální dávku Nurofenu a v některých případech to zabralo a spal i celou noc. Nějaký oleje na zuby u nás byly celou dobu k ničemu. Teď bude mít dva roky, usíná celkem hezky, sám, mezi 8-9, vstává 7-8 a odpoledne zvládne spát 2-3 hodiny. Je teda hyperaktivní, takže v bdeni vyžaduje intenzivní program, ale o to líp třeba spí. Držím palce, ať se brzy vše srovná 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
diana27
21.8.23 14:21

Ahoj, pomohl nam čaj pro lepší spánek od nasemleko. Malému chutná a je klidnější. Taky doporucuju snížit počet spánku přes den.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510