Miminko spi na prsu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
31.7.23 14:13

Miminko spi na prsu

Zdravím holky,
je tu některá, co jí mrně spí jen u prsa a jinak moc ne? Případně jestli jste to některá tak měla, jak mimi naučit spát samo? A nemyslím teď jen uspávání, ale opravdu spaní na prsu a dudlání plus pití skoro celou dobu spánku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8384
31.7.23 16:40
@Lenulena píše:
Zdravím holky,
je tu některá, co jí mrně spí jen u prsa a jinak moc ne? Případně jestli jste to některá tak měla, jak mimi naučit spát samo? A nemyslím teď jen uspávání, ale opravdu spaní na prsu a dudlání plus pití skoro celou dobu spánku. :mrgreen:

Projeď si starší diskuze, řešilo se to tady už několikrát….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
31.7.23 16:53

No já to právě nenašla. Hodně se diskutuje uspávání na prsu, já mám ale namysli fakticky spánek (klidně 3 hodiny). To, že uspím a přeložím do postýlky nebo jinam, není můj případ, protože to nefunguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
31.7.23 16:58
@Lenulena píše:
No já to právě nenašla. Hodně se diskutuje uspávání na prsu, já mám ale namysli fakticky spánek (klidně 3 hodiny). To, že uspím a přeložím do postýlky nebo jinam, není můj případ, protože to nefunguje :nevim:

Prvni dcera byla ten pripad. Neslo ji polozit do postylky a vetsinou ji neslo ani odpojit. Musela jsem spat s ni v posteli. Uz ani nevim, kdy se to zacalo zlepsovat. Mozna okolo roku? Pomohlo, kdyz jsem v jejich 20 mesicich sla na tyden do nemocnice. To se naucila usinat bez kojeni, dokonce jsem ji diky tomu odstavila. (A ve 2 letech, tyden po narozeni druhe, zacala spat celou noc. Do te doby se budila cca 7× za noc.) Neporadim, mam pocit, ze nektere deti ti tak maji a nic s tim nenadelas. Jedine je nechat tyden s tatinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
31.7.23 17:11

Zažila jsem to, doporučuji zkusit šátek. S ním se dá i kojit a zároveň dělat něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
1.8.23 13:40

Mám to podobně u obou dítek. Spaní přes den v kolébce/postýlce no problem, ale večer v hnízdečku v posteli. Ovšem později se odpojí a spí. Nebo usneme spolu. Takže radu nemám. ☹️ Leda si najít nějakou bezpečnou polohu, aby když usneš, mimčo nespadlo atp. Anebo zkusit dudlík. Ten u nás ovšem nefunguje. 😁

• Citovat
  • Upravit
28
1.8.23 14:04

Mám nosítko a nosím, ale v něm vydrží spát půl hodinky, vždycky, můžu si podle ní řídit stopky :D a nosit hodinku a půl max, potom se vzteká a musim udělat přestávku. Dudlík jsem zkoušela a nefunguje…ono teda nefunguje ani to prso když dojde mlíko :nevim: Mám pocit, že dlouhodobě to má negativní vliv na laktaci. Ale když nespí, tak jsou to zas hrozný boje, jak je protivná a pořád se potřebuje nosit. Myslím, že potřebuje kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
1.8.23 14:21
@Lenulena píše:
Mám nosítko a nosím, ale v něm vydrží spát půl hodinky, vždycky, můžu si podle ní řídit stopky :D a nosit hodinku a půl max, potom se vzteká a musim udělat přestávku. Dudlík jsem zkoušela a nefunguje…ono teda nefunguje ani to prso když dojde mlíko :nevim: Mám pocit, že dlouhodobě to má negativní vliv na laktaci. Ale když nespí, tak jsou to zas hrozný boje, jak je protivná a pořád se potřebuje nosit. Myslím, že potřebuje kontakt.

No tak to je blbý, protože se člověk potřebuje občas vyspat nebo na chvíli dát dítě z ruky… Ta bude dost kontaktní… Já tedy (musím zaklepat) mám mlíka dost a bez odsávání několikrát za den bych se zbláznila. Takže si dumlat může jak dlouho chce a nic nezmizí, ale naštěstí toho plně nevyužívá. 😁 A tak jak je to večer? Spí vůbec?

• Citovat
  • Upravit
28
1.8.23 17:02
@1Janinka1 píše:
No tak to je blbý, protože se člověk potřebuje občas vyspat nebo na chvíli dát dítě z ruky… Ta bude dost kontaktní… Já tedy (musím zaklepat) mám mlíka dost a bez odsávání několikrát za den bych se zbláznila. Takže si dumlat může jak dlouho chce a nic nezmizí, ale naštěstí toho plně nevyužívá. 😁 A tak jak je to večer? Spí vůbec?

To je právě zajímavé, že večer je to trochu jiný. Teda usíná u kojení, ale tak za hodinku jde položit do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
1.8.23 17:53
@Lenulena píše:
To je právě zajímavé, že večer je to trochu jiný. Teda usíná u kojení, ale tak za hodinku jde položit do postele.

Tak aspoň že tak. To my to zkoušíme každý večer už spící dát do kolébky, ale potvora to pozná a nejde to. Takže prostě spí s námi v posteli. 😁

• Citovat
  • Upravit
34322
1.8.23 23:21

No a kolik ji je? To je docela zasadni.

Ja vzdy vyuzila to, ze dite usne na prsu, kojila jsem vleze a nechala ho lezet a spat.

Pokud je na prsu fakt nonstop, tak to bych nevydrzela. Nauc ji odpojovat, nakojis, usne, pockas az spi tvrde a odpojis.
Pokud se vzbudi, snazis se uklidnit jakkoliv jinak. Vetsinou to nejde, rev se stupnuje, takze das prso, dite usilovne pije, uklidni se, usne u toho - no a zase odpojis.
A takhle furt dokola.
Az se to nauci.

(Netyka se to uplne mrnavych mimin, co maji vetsi potrebu kontaktu.
Ta starsi mimina uz te misto prsa treba chytnou za ruku, zmoulaji ti ucho a tak, proste si najdou kontaktni nahradu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.8.23 14:04
@Lucie_Sx píše:
No a kolik ji je? To je docela zasadni.

Ja vzdy vyuzila to, ze dite usne na prsu, kojila jsem vleze a nechala ho lezet a spat.

Pokud je na prsu fakt nonstop, tak to bych nevydrzela. Nauc ji odpojovat, nakojis, usne, pockas az spi tvrde a odpojis.
Pokud se vzbudi, snazis se uklidnit jakkoliv jinak. Vetsinou to nejde, rev se stupnuje, takze das prso, dite usilovne pije, uklidni se, usne u toho - no a zase odpojis.
A takhle furt dokola.
Az se to nauci.

(Netyka se to uplne mrnavych mimin, co maji vetsi potrebu kontaktu.
Ta starsi mimina uz te misto prsa treba chytnou za ruku, zmoulaji ti ucho a tak, proste si najdou kontaktni nahradu.)

Je jí 6M. A přesně takhle to zkouším :D Zatím marně. Problém pak není ani tak řev jako to, že se vzbudí a už neusne. No a když jsem to spaní neřešila, tak byla hrozně ospalá a protivná a bylo to úplně o ničem.
Akorát mi zatím nepřipadá, že by se jí nějak chtělo do kontaktu jinak, když jí hladím nebo chci chytit za ruku, bříško, tvář, ruku mi dává pryč. Třeba to přijde. V jakým věku začnou děti vyhledávat kontakt? Jediný kontakt je to prso a taky si „řekne“, když jí bolí bříško nebo trápí prdíky, to mi naopak tu ruku přitáhne. Dudlík taky moc nefunguje.

Příspěvek upraven 02.08.23 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.8.23 14:06
@1Janinka1 píše:
Tak aspoň že tak. To my to zkoušíme každý večer už spící dát do kolébky, ale potvora to pozná a nejde to. Takže prostě spí s námi v posteli. 😁

Jj, to je na prd, má na zádech nějakej „čudlík“ a když položíš, tak se vzbudí, ne? :mrgreen: Naše to má přes den. Aspoň v tu noc že to není tak hrozný, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.8.23 14:54
@Lenulena píše:
Je jí 6M. A přesně takhle to zkouším :D Zatím marně. Problém pak není ani tak řev jako to, že se vzbudí a už neusne. No a když jsem to spaní neřešila, tak byla hrozně ospalá a protivná a bylo to úplně o ničem.
Akorát mi zatím nepřipadá, že by se jí nějak chtělo do kontaktu jinak, když jí hladím nebo chci chytit za ruku, bříško, tvář, ruku mi dává pryč. Třeba to přijde. V jakým věku začnou děti vyhledávat kontakt? Jediný kontakt je to prso a taky si „řekne“, když jí bolí bříško nebo trápí prdíky, to mi naopak tu ruku přitáhne. Dudlík taky moc nefunguje.Příspěvek upraven 02.08.23 v 14:21

No jasne, ty nez aby se vzbudila a resila jsi nespici mimino, tak ji radsi nechas prso v puse celou dobu.
To je holt o prioritach, az te to bude stvat opravdu hodne, tak ji to zacnes dusledne brat a par noci bude trvat, nez najedete na jiny rezim spanku. Ale myslim, ze si to zase sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.8.23 15:29
@Lucie_Sx píše:
No jasne, ty nez aby se vzbudila a resila jsi nespici mimino, tak ji radsi nechas prso v puse celou dobu.
To je holt o prioritach, az te to bude stvat opravdu hodne, tak ji to zacnes dusledne brat a par noci bude trvat, nez najedete na jiny rezim spanku. Ale myslim, ze si to zase sedne.

Těžko říct, zkoušela jsem fakt hodně, ale pokud někde vůbec spí, tak max půl hodinky, a to na minutu. Takže si nemyslím že je to o mých prioritách, ale o potřebách toho mimča :nevim:
V jakém věku začínají vyhledávat ten kontakt, že chytají za ruce a podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí