Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mohu Vás poprosit o radu. Mám 9 měsíčního špunta a vrtá mi hlavou zda můžou děti spát v kočárku i když nelze položit zcela do lehu. Mám sporťák od Mutsy a když mi prďola usne a já ho zcela položí tak neleží ve vodorovné poloze, ale tak trochu sedí. Nemůže mít tato poloha nějaký dopad na jeho zádíčka či kvalitu spánku? Děkuji za odpovědi.
na záda to asi dopad mít bude
tím pádem i na kvalitu spánku-jak ty se vyspíš když usneš na gauči opřená o polstář?
já teda blbě,nicméně zas takové horké by to nemuselo být-sedí klučík?stoupá si(popř.)? víš, jak moc má vyvinuté zádové svaly…
naše kočka když venku usne tak je také v pololeže ale dík tomu že tam mám fusak a s ním to nejde úplně položit-ovšem taky spí jen asi půl hodky a je je o dost starší ![]()
Nevsik - V Mutsině to ale není žádný polosed, ale cca 160-170 st, tedy téměř leh. Je to v pohodě. Mě tedy v tomto věku ještě přišlo, že se při jízdě různě hroutí a sesouvá ke straně. Když tak spal na balkoně zaparkovaný, bylo to OK.
Děti s refluxem, tak spinkají i v postýlce na dvouhodinkové spaní bych to neřešila.
k.a.c.k.a.1 píše:
Děti s refluxem, tak spinkají i v postýlce na dvouhodinkové spaní bych to neřešila.
jj, tam je ten sklon i mnohem věttší.
jde spíš o t natřásání, to dítě se tam má tendenci hroutit do stran.
Ja si taky myslim, ze na odpocinky na den by to vadit nemelo. Ja ziju v USA, kde klasicke kocarky s korbou ma malokdo, ani ja jsem ho nemela, dcera ma ted 2 roky a se zadama nic nema. Taky jsem si to porad rikala, jestli to neni spatne pro zadicka, ale pak jsem si rikala, ze je spousta maminek, co maji deti treba v tom satku a tak jsou taky schouleny pul dne. Mala spala doma krasne v postylce, ale kdyz jsem nekam odpoledne jela trab na 2-3 hodinky, tak byla jakoby v te autosedacce. Opravdu nevim, ale tady by podle toho muselo byt pul americanu zmrzacelych ![]()
Alpaka píše:
Nevsik - V Mutsině to ale není žádný polosed, ale cca 160-170 st, tedy téměř leh. Je to v pohodě. Mě tedy v tomto věku ještě přišlo, že se při jízdě různě hroutí a sesouvá ke straně. Když tak spal na balkoně zaparkovaný, bylo to OK.
tak to jo,ona zakladatelka psal že tak trochu sedí takže to když si představím tak mi to přijde jak jsem psala. ale takové nic je nic,kor když ted tam mám fusak a ten taovéhle nerovnosti vyrovná ![]()
paja88 píše:
Ja si taky myslim, ze na odpocinky na den by to vadit nemelo. Ja ziju v USA, kde klasicke kocarky s korbou ma malokdo, ani ja jsem ho nemela, dcera ma ted 2 roky a se zadama nic nema. Taky jsem si to porad rikala, jestli to neni spatne pro zadicka, ale pak jsem si rikala, ze je spousta maminek, co maji deti treba v tom satku a tak jsou taky schouleny pul dne. Mala spala doma krasne v postylce, ale kdyz jsem nekam odpoledne jela trab na 2-3 hodinky, tak byla jakoby v te autosedacce. Opravdu nevim, ale tady by podle toho muselo byt pul americanu zmrzacelych
no to že nemá nic se zádama ve dvou letech je pěkná blbost…počkej až jí bude třeba 13 nebo víc míň…je to nebezpečný ..bohužel..neprojeví se to hned, ale později!!
tak já byla jako dítě brutálně posazovaná, stejně, jako spousta v mojí generace, dr. k tomu vyloženě nutily.. a je mi přes 30 a se zády nic nemám. nicméně, to nic nemění na tom, že posazovat předčasně se prostě nemá, protože se zvyšuje riziko poškození zad.. to jen OT.
zakladatelky dítě ale předpokládám v 9m sedí, takže o vlivu na záda to podle mého není, to je jako bych pochybovala, že dítě může sedět/polosedět, za bdělého stavu.
myslím, že v mutsy to problém fakt není, tam je leh slušný, pokud se nejedná o transporter, ale ani tam to není tragické.
věř, že kdyby se dítě špatně vyspalo, dalo by ti to vědět..
a pokud sedí, tak bych si s tím hlavu nelámala, kdyby nespal, stejně by v tom kočáře seděl, ne?