Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli jste některá zkoušela spanek mimca podle knizky kazde dite muze dobre spat. A jestli to opravdu pomohlo. Spinka s námi v posteli, ale chteli by jsme ho naucit spat a usinat v postylce. Tak nejake rady. Jinak usíná u kojeni u nas v posteli. Děkuji
Tuhle knížku jsem nečetla, a malá taky s námi spí v posteli, a zrovna přemýšlím jak ji přesvědčit že už by mohla postýlku začít používat ![]()
Knížku jsem nepoužívala. Ale postupně jsem dítě co nejvíc přesouvala do postýlky. Nejdřív přes den, pak i v noci - uslo u mě a pak jsem ho přenesla do postýlky. Později už jsem ho v postýlce nechávala usnout a byla u něj. No a zůstal tam.
@mamule42 Nevim no, jestli podle te knizky. Da se stahnout na uloz to. Syn ma rok a ted pojedeme na dovolenou na chatu a nevim jak tam ho nechat spat v posteli. Se prekuluje a tak různě. Tak abych s nim nemusela chodit v 8 vecer spát.
@LilyJane ja když ho chci prenest do postylky tak se vzbudi. A vsechno jde zase znovu.
Přesunula jsem syna do vlastní postelr ze dne na den v roce a třičtvrtě. Prostě už mě teď nepotřebuje a v posteli je spokojený. Na sílu a za cenu proplakaných večerů bych to nedělala. Ale je to můj názor a jak to vyhovuje nám ![]()
@aanysek myslím že bych to asi nevydržela jeho breceni. Uvidím ale bylo by fajn kdyby spal v postýlce. Ráda bych po dlouhé době jeden večer kdy uvidim cely film
takhle stale koukam do chuvicky jestli náhodou se nevzbudil, neleze aby nespadl a tak.
Ja obe deti uspala u sebe v posteli, oblozila perinou a dala k nim chuvicku. Nestalo se nikdy nic a mladsi tak usina doted (20 mesicu). Mne to tak vyhovuje, spi se mnou. Starsi sla do sve postele ve 2,5 dobrovolne a nebyl nikdy zadny problem. To same cekam u nej. A chlap spi oddelene, ale my mame oddelene loznice odjakziva, vyhovuje nam to tak.
@Golfik4 tak to mas nastavene tak v hlave, ne, ja ho uspim behem 5 minut a pak se divam dalsi 2 hodiny spokojene na serial
nez jdu taky spat
@Golfik4 Na tohle období jsme měli postýlku u naší postele a večer jsme zavřeli bok, aby nevypadla. Byla s námi a zároveň jsme měli svůj prostor. V noci se někdy přesunula k nám jindy spala celou noc v postýlce.
Teď už má svůj pokoj a postel. Večer tam usíná a chodí za námi jak potřebuje.
@P4ja bohuzel na to nemame misto v loznici, abych si dali k posteli postýlku.
Ano, ja si tuhle knizku stahla na ulozto a spis mi tak jako pomohla pochopit, jak spanek a usinani funguje…dcera spi ve sve postylce (v noci) od narozeni…cetla jsem kvuli ji usinani a odnauceni kojeni v noci…me osobne fakt pomohla, nejak me psychicky podporila..ja bych treba do postylky neprenasela, ale nechavala bych miminko zkusit usnout tam, podle me je horsi, kdyz usne u rodicu a pak se najednou probudi samo…take musi clovek pocitat s tim, ze se mu to treba ze zacatku nebude libit..k nejake zmeme musite byt odhodlani.. nekdo ti bude psat/rikat, nech ho u vas, dokud chce, potrebuje maminku, nechce byt samo a tak…, ja s tim celkem souhlasim, ale jen v pripade, ze to vyhovuje vsem..ja jsem treba s dcerou v posteli nemohla nikdy poradne spat a ted nekdy, kdyz u me usne po obede, tak ji akorat budim a vim, ze kvalitneji a dyl, se vyspi ve svem prostoru
… knizka neni dlouha, precti si ji a treba te aspon necim inspiruje
@blumen no v hlavě, i když oblozim ze všech stran perinama, tak stejně preleze. Usne vetsinou na boku pak se prekuli na bříško a to ho probudí a sup na kole a leze a preleza
@Golfik4 píše:
@blumen no v hlavě, i když oblozim ze všech stran perinama, tak stejně preleze. Usne vetsinou na boku pak se prekuli na bříško a to ho probudí a sup na kole a leze a preleza
Dej matraci na zem a spete tam. Nebo porid zabranu na postel a druhou stranou prisun postel ke zdi. Vzdycky to nejak jde.
S knizkou zkusenost nemam.
Mela jsem v posteli vsechny tri a beru to jako obrovskou vyhodu. V noci jsem spala, ani nevim, kolikrat se vzbudili na kojeni. Navic tim, ze se dite ani poradne pri kojeni neprobudi, buduje si celonocni spanek, takze hned po odstavu spali celou noc jak dreva. Do vlastni postele sli az po tom, co takto krasne spali.
Ano, jsou to prvni dva tri roky, kdy mas dite v posteli, ale od te chvile mas veget.
Dite v postylce se hodne budi, ty musis vstavat, oba do plneho probuzeni, pak zase usnout, nekolikrat za noc.
Pak batole preleze postylku a putuje ti kazdounoc do postele treba do osmi let.
Nene, spani v posteli beru jako velkou vyhodu.