Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kolarkaa píše:
Holky my ji mame taky, uz tu vetsi, 3-6m. Male bude 5m, co potom? Vetsi uz se asi nedela…
TAk velkou plínku, cokoliv. Já si velkou šila.
Mě syn zavinovačku přerostl ve 4 měsících, tak šel do spacáku ale ještě docela dlouho jsem mu na usnutí balila ruce velkou plínou a pak bavlněnou zavinovačkou od kikko. Jednou si ruce v noci vymotal a nevzbudil se, od té doby spal bez zavinutí.
Také jsem měla velkou ušitou doma, protože nám zavinovačky moc vyhovovaly. Uspávání, chování v ní celkově od narození super.
Tak jsem rada holky, ze v tom nejsem sama
, protoze kamaradky co maji mimca, tak jim zadne v zavinovacce nespalo, vsechny rovnou pod perinkou uz od narozeni. Tak mi zacalo pripadt ze uz v tom „jedeme“ docel dlouho
.
@Lannie píše:
Chtela bych se zeptat, jak jste odnaucovali mimca spat v zavinovacce? Za nedlouho nam budou 4mesice a nedokazu si nejak predstavit fungovat bez ni. Jinak se mi mimco porad odkopava, strasne casto se budi a uspani trva dyl (zkousela jsem zatim jen pres den v noci na to zatim nemam odvahu
). Mam spaci pytel a slabou perinku a mam strach ze si tu perinku v noci pretahne pres hlavu a udusi se
. Jak dlouho vam deti spali v zavinovacce a trvalo odnauceni dlouho nebo si zvykly rychl? Dekuji
tak si to nepředstavuj a neodnaučuj… do puberty v ní určitě nebude
Proč bys to měla odnaučovat?
obě děti mi v zavinovačce spaly tak dlouho, jak dlouho ji chtěly. Obě ji milovaly! Bez ní to nešlo a všude jsme ji brali se sebou.
První v ní spal asi do 5 měsíců, tou dobou už mu byla malá, trčely mu dole nohy a přes ty nohy jsem mu vždycky přehodila dečku. postupně už nedrželo to zapínání, jak se vrtěl, tak se většinou už budil jen na zavinovačce, rozepínala se mu ve spánku.
Mladší v ní spala asi do půl roku, průběh podobný, byla jen menší, tak tu zavinovačku měla dýl, než ji začaly lézt nohy dole.
Oba dostali spací pytlíky a oba v nich spali asi do 2,5let naprosto v pohodě. (ušila jsem delší než se běžně prodávají)
U obou dětí to tak nějak „samo přešlo“. I kdyby v ní spaly do roka, tak komu to vadí? když se to děcku líbí, tak ať v ní spí tak dlouho jak, chce.
Větší dítě jsem balila do tetrapleny přeložené na trojúhelník
převázala jsem ho širokou stuhou a byl spokojený. Sice jak byl větší, tak při zabalování lehce protestoval, ale potřeboval to, jinak neusnul.No a když se v 7 měsících vztekal už hodně, nechala jsem toho a on kupodivu usnul bez problému.
@Kolarkaa měla jsem tu xl nebo kterou. Z Alika
vešel se do ní dlouho, i když to byl cvalik. Pak jsme měli velkou plenu na uzel, ale z toho se vyboxoval.. vlastně teda cokoli, co drží na uzel a nerozmota se