Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@suzka1 píše: Více
Zkusím..přes den spí většinou dobře, ty 2 hodiny určitě.
Ještě mě napadlo, asi před měsícem zvracel silně, dostal na pohotovosti injekci proti zvracení.. nemůže to mít souvislost?
@Marika29 Podle me ne. Tohle prostě patří k tomuhle věku. Zkus se zeptat v té lékárně a jinak prostě vydržet..
Napadly mě růstové bolesti, na to mé děti hodně trpěly. Ale po sirupu na bolest byl klid
A co uši - nemá rýmu? Ale to zas by nejspíš plakal i při denním spánku. No je to zapeklité, snad se vám povede brzy vyřešit.
@Marika29 píše: Více
jak jako pomáhat?? Dítě není jeho? Tak si s tou kreaturou hlavně nedělej další ![]()
Večer hlavně pořádně vyvětrat, spát s otevřeným oknem. Klimu asi nemáte, tak alespoň nějaký větrák? Já bych, oproti všem doporučením, ho ve tvém případě nechala usnout u pohádky ![]()
Jak píšou ostatní..balón vyfoukni, skovej a prostě není…mohly by to být i ty děsy…u nás pomáhalo taky jak už někdo psal lehnout si spolu do postele mluvit na dítě hladit ho ujišťovat že maminka /tatínek jsou tady. Hodně u nás třeba pomohlo dát i pití v hrnečku s cucakem…napije se, zklidní… Možná to má i trochu místo dudlika Sousedi prostě budou muset kousnout že malé dítě pláče. Nedělá to schválně takže se kvůli tomu nijak extra nestresuj ![]()
Teď dočítáme to s tím bytakem..co to je za blbost…dítě přece nemá čudlík na vypnutí pláče. kdybyste pouštěli hudbu, rvali, xhlastali tak ok ale kvůli pláči dítěte? ![]()
A co treba na tyden odjet nekam do chalupy na samote u lesa? Tam nebude balon, ani sousedi a jeste ho pri vyletech po okoli vic utahas.
Asi bych vážně na týden někam odjela a naučila ho na nějaký jiný, snesitelnější rituál.
Promiň, balon mi přijde v tomto věku úlet. Po příjezdu by už balon nebyl. Mám stejně starého syna - mazlíme se, čteme, chvíli si pohraje s baterkou..
A pak bych se pídila po příčině, co se vlastně děje, proč pláče?
Jinak mne ještě napadá ten spánek přes den. Nerušila bych ho, ale omezila, třeba max. hodina a půl, 2+ mi přijde moc. Plus rady, co tu zazněly.
@Marmarram píše: Více
Tak je to stejné, ne-li horší..navíc je protivný, ubreceny celý den.
@Lojzísek píše: Více
Není bohužel kam odjet.
Rodina nefunguje, máma mi umřela.
Na pronájem chaty nemám v současné době finance..
Kamarádky mají svoji rodinu a bydlí v bytech.
@Afrikana píše: Více
To by bylo fajn, bohužel v současné době jsem ráda že vždy nějak vyjdeme do výplaty.
Zkusila jsi mu před spaním nebo po prvním probuzení dát nějaký Paralen nebo Nurofen (sirup, čípek)? Kdyby plakal kvůli růstovým bolestem, tak by to mělo zabrat. A věděla bys, že ten pláč je způsobený bolestí.
V tom případě zatnout zuby, vydržet a soustavně pátrat po možných příčinách. Rady tu jsou docela šikovné.
Hopsání a drncání pomáhá u bolestí. Má nějaké bolesti, uši, zuby…
Nějaké bolení břicha? Hlad? Večeře moc brzo/pozdě? Pije dost přes den?
Zkus ten nurofen, aspoň vyloučis nějaké bolesti…
A co nechávat po obědě spát jen chvíli?