Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, jsem už zoufalá..syn 2 roky a 4 měsíce.
Nikdy nespal celou noc, ale vždy se za noc budil max 3 krát.
Teď poslední cca 3 týdny katastrofa.
Jde spát v půl desáté, spí v kuse 2 hodiny a pak to začne.
Co pět, deset minut vzhůru.. vždy ho musím vzít na ruku a na balón s ním skákat.
Položím, spí..po 5- 10 minutách začne brečet a tak pořád dokola i 2 hodiny.
Pak zabere, třeba na hodinu, hodinu a půl a zase odznova než úplně před sedmou hodinou vstane už natrvalo ![]()
Naučila bych ho usínat bez skákání. Když už spí v tuhle chvíli takhle špatně, tak bych u něj prostě byla, ale z postele ho nevyndavala, nesvítila… jestli už má velkou postel, lehla bych si k němu než se to naučí… budeš odpocatejsi i ty i když se třeba úplně nevyspis, tak je rozdíl nespat v leze nebo někde houpat a skákat s 10-15 kilovym vzteklounem.
@Vladusxx píše: Více
Zkoušela jsem, jemu jedno kde leží, řve a řve, dokud ho nevezmu na balon
@Kunikula Strhana píše: Více
Ráda bych se zbavila balonu..ale nevím Jak, když jsem zkoušela nevzít, tak řve a řve.. bydlíme v paneláku a bydlí kolem nás samé starší lidi, nemůžu ho nechat vyřvat.. stěžují si na každé ťuknutí od nás, natož řev..
@Marika29 píše: Více
Jen ti asi nezbude nic jiného… je to už velký kluk, už večer balon před ním vyfouknout, schovat.. vyhodit.. prostě není balon. A pár noci spát s ním… hold řev budete muset přežít… i ti sousede.
@Marika29 to budou noční děsy. Můžeš zkusit nějaké homeopatika, kapky, třeba to pomůže. Dále je důležitý denní spanek, aby byl ideálně co nejkvalitnější. Spi přes den, jak dlouho? A na míč se vážně už vyprdni, soudedi nesousedi..nebo odjed k rodicum/tchanovcum na tyden a nauc synka, že když začne v noci křičet, že ho budeš utesovat a spát vedle něho, ale už bez míče. Prejde to. U nas zabralo to, že jsme ho z toho křičení vyloženě vzbudili. On křičel ze spaní.. takže jsme rozsvítili svetylko a nahlas na neho mluvila, že je to dobrý, že jsem tady a co se mu zdalo a jakoby jsem ho vzbudila, objala, lehla si s nim a zase usnul.. pár měsíců to trvalo, stridala jsem se s manželem..s chlapem se taky domluv, at si ze zmeny skakani na mici zvykne i na chlapa..
A co ho v noci trápí? Bolí ho zuby? Má špatné sny? To buzení musí mít příčinu. Už je opravdu velký. Má mléko v noci? Jí dostatečně? Není mu teplo? Vstávání v sedm je krásné. Neprožívá nějaký stres? Nezměnilo se něco? Vzala bych ho určitě do postele a spala s ním.
@KKK85 píše: Více
To těžko, máme městský byt.
Před měsícem měl syn neštovice a brečel hodně večer.
Za pár dní jsme měli výzvu od bytaku, ze se máme dostavit a podat vysvětlení.
Dostali jsme upomínku ať se to neopakuje.
Nemůžeme si dovolit přijít o byt, bohužel.
@suzka1 píše: Více
Bohužel nemám kam odjet, rodina nefunguje, máma mi umřela.
Chlap mi doma s ničím nepomůže, natož vstávat k malému.
A nechat ho brečet nemůžu, sousedi tu řeší každou blbost, nemůžeme si dovolit přijít o byt, máme městský byt
@anavi13 píše: Více
Vůbec nevím, včera jsem mu i dala léky a stejný..
Mléko nepije, ale je zvyklí na čaj z láhve.
Před spaním se vždy pořádně nají a horko mu být nemůže, máme v bytě v noci příjemně..
@Marika29 píše: Více
Tak k rodině, k někomu? Ono stačí většínou 4-5-6 noci a je to ok… Já bych asi si v nejhorším i tedy něco pronajala na týden, nějakou chatičku malou třeba.. nevím jak jste na tom finančně. Toto bez pláče nepůjde.. to můžeš takto skákat dalšího půlroku rok…
Noční děsy? Růstové bolesti?
2.5 leté dítě dle mého takovou změnu nedělá jen tak …
A nemůže to mít souvislost s přidělenými neštovicemi? Ony jsou hnus pro organismus …. Neměl tam nějaký špatný zážitek, neměl problém se spaním?
@Marika29 aha,to je situace..zajdi do lékárny a at doporučí nějaká homeopatika. A jestli ma rad caje, tak zkuste meduňkový čaj, ten pomaha se spánkem. Nebo se zeptej v lékárně na něco, něco zkuste a uvidíš. A jak spi přes den? Denní spánek je taky důležitý.