Španělsko vs. Itálie 2025

392
25.4.25 08:33

Španělsko vs. Itálie 2025

Krásný den všem! ;)
Ráda bych se vás zde zeptala, co je podle vás lepší na dovolenou? Určitě se tu najde někdo, kdo jezdí do obou zemí třeba i pravidelně. Dívám se na Alicante, Cala Millor a Malagu ve Španělsku nebo v Itálii jsem již byla v Římě a ve Florencii, teď se dívám na: Cinque Terre - Manarola (barevné domečky), Benátky nebo Kalábrie. Tak pokud máte nějaké super tipy, zkušenosti, budu ráda! :srdce: Děkuji!
(Nenašla jsem kategorii „cestování“ tak jsem to dala sem :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
789
25.4.25 08:37

Byla jsem v Neapoli, toskánsku, římě, i florencii a benátkách. Za mě asi nejlepší Neapol (oblast katánie) a okoli jako Positano atd. Jinak už se do itálie moc nechystám. Zato jsem dostala doporučení na Andalusii, tak přemýšlím i oni, všem kdo tam byli ze známých se tam moc líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56088
25.4.25 09:22
@- sedmikráska píše: Více

Andalusie je super. Z Malagy se krásně z letiště dostaneš podél pobřeží vlakem. Teď jsme byli s kolegy 3 týdny pracovat v Malaze, je to tam skvělé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
25.4.25 09:28

V Andalusii jsme byli vloni - konkrétně v Malaze, byla to jedna z nejhezčích dovolených.
Hodně jsme jezdili, byli jsme i v Granadě, Seville, Nerje, na Gibraltaru. Úžasné památky, hezké moře, příjemní lidé, dobré jídlo, cítili jsme se bezpečně, fakt jsme byli moc spokojení. Jela bych hned zase, ale letos letíme do Itále - Apulie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
25.4.25 09:36

Cala Millor :srdce: letíme letos znova, bylo jsme už předloni. Tato část Mallorky je moje oblíbená. Alicante taky pěkné, ale my tam měli manželova bráchu deset léta tak jsme tam byli tak často, že už mi to potom přišlo takové okoukané. Za mě Mallorca lepší. Zrovna včera jsem platila zálohu, letíme na konci června.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
25.4.25 10:37

Na Cinque Terre (je to pět městeček, Manarola je jednim z nich) jsme byli loni na podzim a nádhera, ale nedovedu si to představit v plné sezoně, to musí byt očistec, bydleli jsme v nedalekém městě Spezia a na Cinque Terre jeli ze Spezie vlakem.
Jinak jsme jeli autem po vlastní ose, jen teda mi přišly dost vysoké poplatky za italskou dálnici, ač jezdíme i na lyže do Dolomit, tak takhle dál to byl pomalu ke 100 éčkám. Dali jsme ještě Janov a Pisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
25.4.25 10:44

Cinque Terre je v sezóně hrůza, to bych vynechala. Byla jsem tam před 15 lety, to bylo ok, před 8 už očistec a teď je to prý ještě mnohem horší.
Já bych si ráda někdy zopakovala Toskánsko a Sardínii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
25.4.25 13:44

Z Itálie mě nadchla Sicílie, ohromné množství památek, historie i přírody, nádherné moře a i vprostřed sezóny najít spoustu míst mimo davy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3315
25.4.25 14:40

Spanielsko som bol iba raz a bol som viac menej sklamany, moje hodnotenie je „spartakiada“, nebol som spokojny ani s cistotou a pristup miestnych bol tak so-so (vyslovene ma nevytacali, ale ani mi nejako nezlepsili den).

V taliansku som peceny vareny :-) ale v Cinque Terre som nebol, to urcite overim!

K doporuceniam: Ja kazdeho posielam do Praia Mare (isola Dino - priamo na ostrove sa neda(lo) byvat) alebo na Gargano (podla mna je najlepsie Peschici alebo Vieste ale tam je vsade krasne), alebo na vnutorny obluk ostrohy, len tam uz si nepamatam nazov miest.
Dalsie krasne casti su Sicilia (skoro kdekolvek), Amalfi coast (tam rad chodim, ale byvat by som tam nechcel), Lipari (ten isty komentar ako Amalfi coast)… a dalej zalezi ci ta zaujima iba more, alebo aj vnutrozemie, priroda, pamiatky, zabavne parky, vodne parky…

Pri Benatkach by som nebyval ani keby mi za to platili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.4.25 15:46

Tak podle vás: Malaga, Apulie nebo Cala Millor - máte nějaké super ubytko? Radši hotely nebo Airbnb? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
25.4.25 15:48

Jako neuvedla jsi dost podstatnou věc a to
kdy chceš jet s za jakým účelem - poznávačka nebo válečka u moře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.4.25 15:57
@Heduš Homolková píše: Více

Spíš jsem na památky, ale ráda bych se i válela nějakou chvilku u moře (ale ne celý den), tak od všeho něco, třeba i výlet do okolí města. Viděla bych to na týden (max 10 dní), někdy v srpnu, nejspíš koncem měsíce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56088
25.4.25 16:05
@- sedmikráska píše: Více

Najdi si ubytko Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola. My teď bydleli hned u moře v Torremolinos. Je to kousek u letiště, Malaga. Fotky přelom únor/ březen..je tam promenáda, můžete chodit kilometry podél pobřeží, bezpečno, na letiště jede vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
25.4.25 16:16

V srpnu to je počasí na válení, na výlety to vzhledem k vedru moc není, pokud chceš i vyletit volila bych červen nebo září. My v Cinque Terre byli v říjnu a bylo krásné počasí na výlety - cca 23-25 stupňů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
25.4.25 16:36

Všude je něco. Západní pobřeží Itálie je v průměru zajímavější a hezčí než pobřeží Španělska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí