Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, holky… Jdu k Vám pro radu, názor.. Muj manžel, žijeme spolu v jedné domácnosti jen v podstatě kvůli našemu synovi, manzele jsme spolu jen papírově… Jen abych přiblížila téma. A teď k tomu hlavnímu, manžel má z předchozího vztahu dceru 10 let, bere si ji k nám 1×14 a i přesto že je dcera samostatná, manžel s ní spí společně v jedné posteli, i přesto, že je jeho dcera zvyklá u matky spát sama ve svém pokoji, u nás spí s manželem ale ona sama to nevyžaduje mi přijde, prostě manžel si jde k ní lehnout, s místem problém nemáme, byt máme velký. Už nevim tedy abych řekla pravdu, co si o tom myslet, přijde mi to až extrém. Navíc tedy dcera nevypadá rozhodně na deset let, je vyspělá fyzicky a to myslím tedy až predcasne. Když sem tedy něco manželovi řekla na tohle, že mi to nepřijde už normální, řekne mi že já nejsem normální a vysmeje se mi. A teď tedy Vaše názory, zkušenosti jestli jsem opravdu nenormální já.
A jak máme virtuálně zjistit, jestli má chlap úchylku nebo ne? Může to být normální a taky nemusí…
To tu bylo nedávno, jak se tatínek zakrývá s dcerou z předchozího vztahu a má na sobě trenky, ale to bylo v obýváku přes den. Tohle už by mi přišlo divné a jeho dcery, pokud s ní máš dobrý vztah, bych se zeptala, zda je s tím ok a nedochází k nějakému nepatričnému chování. Případně bych to sdělila její matce. Stejně máte vztah v kopru, tak co.
Pochybuju, že by to lidé, kteří zneužívají děti, dělali takhle okatě ![]()
@Martha03 píše:
To tu bylo nedávno, jak se tatínek zakrývá s dcerou z předchozího vztahu a má na sobě trenky, ale to bylo v obýváku přes den. Tohle už by mi přišlo divné a jeho dcery, pokud s ní máš dobrý vztah, bych se zeptala, zda je s tím ok a nedochází k nějakému nepatričnému chování. Případně bych to sdělila její matce. Stejně máte vztah v kopru, tak co.
Jo a taky to psal nováček.
A taky o té dceři psal, že je předčasně vyspělá atd.
Zatímavé…
Příspěvek upraven 14.02.20 v 22:06
No je to už takové hraniční mi přijde, to v tom obýváku mi přišlo úplně v pohodě. Něco jiného, kdyby spala s Vámi oběma. Když si ale zase vezmu, že jí vidí jednou za 14 dní a představím si sebe, tak bych taky chtěla být asi s tím dítětem i v noci. ![]()
A kdyby takhle spala mama s desetiletým synem, nikoho nenapadne nic zlého. Někdy je mi chlapů líto. A beztak je to zas nejakej vymysl…
Tak mně to přijde teda úchylný...… Ale jako v dnešní době se snad už nedivim ničemu. Nedávno tu byla diskuze na téma do kolika let se koupat se svými dětmi. Hodně mamin tam psalo, že se koupou i se svými 14ti letými dětmi, at jsou to kluci nebo holky...….. a když někdo napsal, že to považuje už za trochu moc, tak se do toho člověka pustily jak šílený...… Takže asi tak. Přeju Ti, aby za tim vážně nic úchylného nebylo.
My spíme v posteli s devítiletým synem, nepřijde mi na tom nic divného. Moje patnáctiletá sestra taky spí s tátou v posteli, když jsou u něj na víkend, druhá ségra spí se psem na gauči
. Každá rodina to má jinak, ale děti jsou děti a rodiče rodiče, na tom se nic nezmění, ani když je dětem 15 nebo 20. Někomu to vadí, někdo to vyhledává.
Před pár lety bych se nad tím pozastavila. Teď je staršímu 8, občas v noci přijde a já jsem za to ráda, když spí, dá se s ním aspoň normálně pomazlit a nepřijdu při tom o zuby.
A pětiletého mám v posteli prakticky denně. Je mi jedno, kolik jim je, když mají potřebu se přitulit k mámě, jsem tu pro ně.
Co je na tom divného? Vidí se jednou za 14dní tak se nedivím, že chce dcera být s tátou co nejvíce. Třeba se u vás doma necítí nejlíp tak se snaží být alespoň s tím tátou.
Nepřijde mi to divné, já když jsem občas jela na přespání k tátovi, tak jsem taky spala s ním v jedné posteli, místo toho, aby jeden z nás byl na gauči. Jistě, může se stát, že má dospělý chlap nějakou úchylku, ale zdá se mi to velmi nepravděpodobné.
@smoukkyy myslím že zneužívání by nebylo tak okaty a tohle by měla řešit její máma
tohle jsem řešila ale mě dcera jezdila od svýho táty s tím že on pro ní nemá postel tak spí s ním a jeho přítelkyní na gauči jestli bych mohla něco říct že tak spát nechce. A věřím že kdyby to jeho dceři vadilo tak by to mámě řekla a ta by to snad nějak řešila, a nebo by za tátou vůbec nechtěla jezdit ![]()
@smoukkyy píše:
Maminky, holky… Jdu k Vám pro radu, názor.. Muj manžel, žijeme spolu v jedné domácnosti jen v podstatě kvůli našemu synovi, manzele jsme spolu jen papírově… Jen abych přiblížila téma. A teď k tomu hlavnímu, manžel má z předchozího vztahu dceru 10 let, bere si ji k nám 1×14 a i přesto že je dcera samostatná, manžel s ní spí společně v jedné posteli, i přesto, že je jeho dcera zvyklá u matky spát sama ve svém pokoji, u nás spí s manželem ale ona sama to nevyžaduje mi přijde, prostě manžel si jde k ní lehnout, s místem problém nemáme, byt máme velký. Už nevim tedy abych řekla pravdu, co si o tom myslet, přijde mi to až extrém. Navíc tedy dcera nevypadá rozhodně na deset let, je vyspělá fyzicky a to myslím tedy až predcasne. Když sem tedy něco manželovi řekla na tohle, že mi to nepřijde už normální, řekne mi že já nejsem normální a vysmeje se mi. A teď tedy Vaše názory, zkušenosti jestli jsem opravdu nenormální já.
tady se řešilo něco podobného https://www.emimino.cz/…cera-381086/ ![]()
Já jsem taky spala s tátou, byla jsem zvyklá od miminka spát s oběma.
A když se naši rozvedli chtěla tak jsem to na návštěvách s nim praktikovala taky. Nic úchylného nebo nevhodného s tom nebylo.
Nevím proč se dcera v 10 letech nemůže pomazlit s tátou a spát s ním.. ![]()