Spaní a koupání předškoláka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1581
8.6.12 07:02

spaní a koupání

Ahoj, zajímalo by mne, jak často své předškoláčky koupete a v kolik chodí spát. Pokud můžu poprosit, napište mi i věk dítěte (dětí). Ráda bych to porovnala s naším standardem a tak nějak si rozšířila obzory, jak to chodí v jiných rodinách. :hug: Mějte hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2104
8.6.12 07:08

Ahojky,

Sebík(5 let) chodí do vany každý večer - využívá vodu po ségře, no a spát chodí cca tak kolem půl 9. Ráno vstává do školky po 7 a celkem v pohodě. Pokud ale musí vstát dříve, pak jde do postele v 8.

Příspěvek upraven 08.06.12 v 07:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.6.12 07:12

Koupu obden, pokud se nějak výrazně neuhoní a nezpotí, takže tak 4× týdně (6 a 3 roky) - „zadeček a předeček“ myjeme samozřejmě denně. To bývá v chladnějším období.
Teď se už pomalu přesunujeme do „letního“ režimu - sprchování denně. Přece jen bylo třeba včera dost teplo, lítali bosí na zahradě, malovali křídama, byli zaprášený až za ušima.
Zatím se koupou i sprchujou společně pod mým dozorem - nestojím o vyplavenou koupelnu :lol: .
Spát chodí mezi 8 a půl 9. Koupu mezi 6-7. Při večerní pohádce snědí večeři - vím, není to výchovné, ale udrží je to v klidu a pořádně se najedí.

Edit: Mladší spí denně tak 1-1,5 hodiny po obědě,když přijdeme ze školky. Starší spí jen doma (ve školce nestihne usnout, hned by zas musel vstávat) a dá klidně 2-3 hodiny, když ho nechám.

Příspěvek upraven 08.06.12 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
8.6.12 08:12

Ahoj,

kluci 5a1/4 a skoro 3 roky se koupou každý den. Přibližně před půl osmou jdou do vany, po koupání se přečze pohádka a přibližně v osm jsou v posteli. Usínají kolem půl deváté. Vyjímečně mají „prodlouženou“ když je k tomui nějaká příležitost. O prázdninách to teda bývá i častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
8.6.12 08:18

Děkuji za odpovědi…upřímně jsem se na to spaní proto, že i mé děti 3 a 4 roky chodí do postele v osm a do půl 9 si čtou sami, nebo jim čteme my nebo jim zpívám. Ale cítíila jsem se jako exot, protože v mém okolí chodí spát děti - no nevím kdy. Pozdě. Klidně i kolem 10. V osm ještě lítají po venku, tak jsem si říkala, jestli na ty naše kluky nejsem nějaká moc přísná, když chci, aby v 8 už byli v posteli :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
8.6.12 09:24

od narození koupu denně je to prostě náš režim, ještě se nestalo abych nekoupala, když spěchám jen sprchuju. a koupeme tak 20 min. předtím než jde spát, teď má moje malá přes 2 roky a spát chodí o půl 8 takže ale donedávna chodila spát kolem 6 půl 7. dále nikdy jsem neuspávala, je tak naučená, teď jí dám do postýlky knížku a do 10 min. se uspí, jako mimčo spala skoro hned, spí celou noc tj. 12-13 hod. od narození(kromě období růstu zubů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
8.6.12 10:33
@JayLee píše:
Malá 3 roky, každej sen se od narozeni koupe :pankac: nikdy jsme snad ani nevynechali ;) a chodi spat opet od narozeni, tak kazdej den v 19:00 a vstava v 6:15 samozrejme vyjimka jsou dny kdy jsme treba sna pivku na zahradce nebo prijdeme odnekud pozdejc ci jsme na chalupe a grilujeme venku atd, tak tim se tohle vsechno šoupne ale jinak tohle je pevne danne, je na to zyvkla a no problem s usinanim ani vstavanim. Usina sama v pohode bez pohadek a cehokoliv jineho a stejne tak i vstava do jeslicek kazde rano :kytka: chodi do nich od 1,5 roka nyni uz kazdy den a ne jen tech 5 dnu v mesici a byla tam vzdy od 6:30 do 15:30 a od zari jde do skolky :kytka:A nebudeme na tom nic menit - vyhovuje ji to a nam taky :kytka:

Naši se taky umí uspat sami bez čehokoli, není to o tom, že to bezpodmínečně vyžadují, ale děti jsou jako květinky a pohádky jako voda. Pokud květinky nezaléváte, tak vám uschnou…nedovedu si představit, že bych dětem nikdy nečetla nebo nezpívala před spaním. To by bylo smutné…Ale chápu, že některým rodičům to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.6.12 11:40

Šestiletý - chodí spát v cca 20:00, budí se sám kolem 6. Čtyřletý - spí po obědě 1-2 hodiny, chodí spát v cca 21:00, budím ho po 7 hodině.
Koupeme obvykle obden, ale pokud jsou špinaví nebo se zpotí, tak koupeme častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
8.6.12 12:07

Tak ja mam teprve 15 mesicni - koupeme kazdy den (vyjma nemoci) a spat chodi kolem 19:00 hod. a vstava tak mezi 6-7:00 hod. Dokud bude chodit spat brzo, tak budu jedine rada :mrgreen: Ale mam kamaradku a ta ma holcicku 3,5 roku starou a chodi spat az kolem 22:00 hod., coz mi prijde uz dost pozde, ale samozrejme je to kazdeho vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
8.6.12 12:14

Děkuji všem za vaše odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.6.12 14:47

Ještě jsem chtěla napsat - náš starší spal před pár dny ve školce přes noc, mají to tak všichni předškoláci - opékání buřtů, nějaké ty hry a pak spaní ve spacákách. Večer jim učitelky pustily pohádku, nikoho nenutily spát a děti usínaly tak, jak jsou doma zvyklé - náš usnul mezi půl devátou a devátou (asi ho rušila tv, my si před spaním povídáme po tmě v pokojíčku), poslední děti až před půlnocí, když už učitelka zasáhla. Tak bylo vidět, jak to má kdo nastavené doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
8.6.12 14:55

Ahoj, dítka 4 a 1,5 roku. Koupu denně tak kolem 6-7hod. Většinou do 9hodin spí. Syn, protože je mladší, občas usne už kolem 7-8. Záleží, jak je unavený ze dne. V létě máme potom speciální režim, kdy jsem klidně i do 9 hodin venku. Ale to je jen přes prázdniny, protože do školky vstáváme už v 7 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
8.6.12 18:52

dcéra má 4,5 roka, kúpe sa raz do týždňa, ostatné dni sa sprchuje.
Snažím sa aby bola o osmej v posteli a je to boj, lebo vždy má v plne ešte 100 ďalších aktivít. Dosledne vyžaduje čítanie, čo som rada, to je tak do pol deviatej. Potom ešte vymýšľa čo by sa dalo robiť okrem spánku. V posteli ju udrží len to, keď tam s ňou niekto je. Tak to leží a kecá a kecá … zaspáva podľa toho, či si v školke schrupla alebo nie, medzi pol deviatou - pol desiatou. Do školky vstávame o štvrť na sedem, cez víkend sa budí sama o pol siedmej. Keby som ju nechala, túlala by sa po byte kľudne do polnoci. Má to s tým spánkom (stačí jej málo) od narodenia..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 19:19

taky koupeme denně v 17-17.30 a do půl sedmý nejpozději spí ale on rád spí od narození.Taky si tu připadám jako exot když mě kluk spí někdy i v šest a tady na sídlišti děti lítají ještě v devět venku jo malému jsou 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
8.6.12 20:48
@evi3 píše:
dcéra má 4,5 roka, kúpe sa raz do týždňa, ostatné dni sa sprchuje.
Snažím sa aby bola o osmej v posteli a je to boj, lebo vždy má v plne ešte 100 ďalších aktivít. Dosledne vyžaduje čítanie, čo som rada, to je tak do pol deviatej. Potom ešte vymýšľa čo by sa dalo robiť okrem spánku. V posteli ju udrží len to, keď tam s ňou niekto je. Tak to leží a kecá a kecá … zaspáva podľa toho, či si v školke schrupla alebo nie, medzi pol deviatou - pol desiatou. Do školky vstávame o štvrť na sedem, cez víkend sa budí sama o pol siedmej. Keby som ju nechala, túlala by sa po byte kľudne do polnoci. Má to s tým spánkom (stačí jej málo) od narodenia..

:lol: :lol: :lol: U nás je to stejné. Než se zalehne, tak ještě 100× napít, najednou se chce strašně kakat a bůh ví co ještě…až se vždy dívím, co se dá vymyslet za činnost :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí