Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kolik toho má přibližně za den naspat 6.měsíčni kojenec?
nebo jak jsou na tom vaše děti?
4 hodiny, někdy ani to ne, ale zase spinká celou noc, od 8 do 8
no mě malá spí přes den jestli 2 hodky celkem no a vecer usne v 20h a nekdy se probudi uz kolem 23 a nekdy az v 3 rano,ale prijde me ze spi malo,jako ze by mela problem se spanim.Je mozne ze kdyz je tehotna zena hodne v tehotenstvi stresovana,ma pak mimi problem se spinkanim????
to nevím asi jak u koho, mě od 5 měs. hrozil potrat, takže jsem také byla v neskutečném stresu a strachu, ale na klárce se to nepodepsalo, tak nevím, taky mi nespala moc přes ale asi před dvěma měsíci jsem zajely režim, kolem jedné oběd a prostš spinkat stůj co stůj, někdy je to fuška jí uspat, ale pak spinká, když by nespala přes den byla v pet hodin hotová, zkuste taky ten režim, ohledné té noci asi taky záleží jestli je kojená, kojený se asi budí častěji
jo je kojena,no tak o 2.měsíce když jí uspím tak spí jen půl hodky pak se probudí a vetšinou už nejde uspat,ikdyž hodněkrát po ní vidím že by ještě spala,je pak i protivná,ale prostě nejde už uspat,sem tam se nám povede že spí přes den hodinku nebo dve vkuse a pak se usmiva na cele kolo,je videt ze ma i lepsi naladua,ale to se nam poradi opravdu jen sem tam,tak nevim no.......
lucky já asi nebudu ten správný člověk na radu, ale myslím že to bude určité vrozené, některé děti jsou prostě spavé a některé ne, zkoušela jsi se ptát doktorky?, moje kamarádka má 2 děti, a k oboum do roka vstávala po 1,5 h pak se to samo upravilo
Lucky, Marečkovi je sice už o 6 týdnů víc než Vám, ale momentálně přes den naspí max. 2,5 hod… V noci spí od osmi večer do šesti ráno, budí se 2-3× a většinou kolem třetí ráno skončí u mě v posteli.
jo zeptám se jí,ještě sem se neptala.jen se chtěla tak poptat,ale i tak dík ![]()
BohunkaP píše:
Lucky, Marečkovi je sice už o 6 týdnů víc než Vám, ale momentálně přes den naspí max. 2,5 hod… V noci spí od osmi večer do šesti ráno, budí se 2-3× a většinou kolem třetí ráno skončí u mě v posteli.
aha tak to máme asi taky tak,takže není třeba co řešit ![]()
Lucky.O píše:BohunkaP píše:aha tak to máme asi taky tak,takže není třeba co řešit
Hele, víš co… dokud je dítko spokojené, neplačtivé, prospívá… není co řešit.
Mareček je celý den vychechtaný jak lečo (až na to, že teď mu rostou zuby), takže jestli spí o hodinu víc nebo míň… Jestli Tvoje malá taky, nelámej si s tím hlavu. ![]()
Ahoj, náš malý naspí přes den asi 2 hodiny, ale ne v kuse, má to rozdělené na třikrát. Večer usíná kolem 19 hod a do rána se minimálně 2× vzbudí na UM a mezitím je každou chvilku vzhůru, ale to mu stačí dát dudana a spí dál. Vstáváme kolem 6 - 7 hodin.
No tak naší malý se teď taky pokazilo spaní. Přes den tak 3 hodinky - rozděleno do 3 spánků, ale v noci se začala budit - obvykle hodinu po tom co jí uložím, znova jí uspím ale kolem druhé končí u nás. Do půl roku spala skvěle celou noc a teď jako by jí něco budilo…nevím, snad to přejde
Dohromady v noci naspí asi 10-11h