Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, taky jste byly nebo jste zoufalé z toho uječenýho mimina? Jsem na něj sama a nikomu ani nemůžu říct o pomoc, tak si tu „dovolenou“ fakt užívám
Ráno v sedm vstaneme, ječí do cca jedný, a od čtvrtý do devíti nanovo. Kolikrát mám chuť ho reklamovat v porodnici, jak to zvorali při porodu, páč já čekala hodný, klidný miminko
Tak jsou i lepší dny, ale tohle je šest dnů v týdnu. Co vám pomohlo se nezbláznit?
Zazie-mrzí mě,že jsi na miminko sama.Náš Adam byl přesně to co popisuješ,ale ty máš aspoň 3h pauzu spaní-což u nás bylo 2× 30minut.Taky jsem ho chtěl a
jít „reklamovat“
![]()
Záleží jak máš starý mimčo,jestli ho nebolí bříško ,nebo se třeba jen cítí samo.Tak ho mít u sebe v lehátku,nebo šátku…
Nešemu to vydrželo cca do 5týho měsíce.Mnohdy mě manžel našel doma brečící a brečící dítě v náručí ![]()
Zazie, mě takhle řvaly holky ( dvojčata ) od rána do večera, jakž takž se to zlepšilo po 4 měsíci, ale pak začalo být horko, tak jeli nanovo, nespali, jenom brečeli, chvíli přestali a pak znovu. Nemá prdíky? Holky je měli pořád
,takže jsem je neustále chovala, poplácávala. Nevím, má dudlíka, zkus mu ten, já bych ho holkám ( kdybych mohla vrátit čas ) dávala snad násilím
.Moje doktorka mi řekla, že se musím smířit s tím, že jsou holt ubrečený a ono jim to v podstatě zůstalo, jen né v té míře, ale jsou mamani, no.
Máš šátek? Zkusila bych šátkovat, aby byl u tebe a byl v klidu u tebe.
Pevný nervy
Linda
Sára 3,5r
Linda a Julie 15m
Víš, většina dětí jen tak pro nic nebrečí, takže to chce vyzkoušet co se mu nelíbí. Nevím kolik tvému dítěti je, ale chce to vyzkoušet co mu vyhovuje. jsou děti co vyžaduji blízkost matky a proto pomůže když ho budeš nosit v šátku. Někdy stačí i jen posadit do sedačky a mít ho blízko a mluvit na něj.
zazie to mě mrzí. Hele jak psali holky co prdíky? Nebolí ho bříško? Necítí se samo. Zkus třeba šátek a nosit ho pořád u sebe. Neboj ono se to určitě zlepší. Zkus se taky poptat dětský…
Zazie, taky to znám. Katuška takto „prořvala“ až do 6-ti měsíců ![]()
Vymýšlela jsem vše možné, trošku to zmírnilo houpání a drncání přes prah v kočárku. Ale to jsi už určo taky zkoušela.
Jinak, i když je to těžké, zkus být v pohodě, mimčo vycítí, že jsi nervozní,prodrážděná a pak pláče ještě více ![]()
V době, kdy spinká, co nejvíce odpočívej..spi,čti si časopis,knížku,pusť si fajn film,prostě vypni a naber ernergii. Je těžké být sama s miminkem,pokud bys měla např. svou mamču nebo kámošku, která by ti sem tam alespoň na chviličku pohlídala mimi, bylo by to fajn udělat si chvilku sama pro sebe ![]()
Hodně pevných nervů a uvidíš, že se vše, než se naděješ urovná a budete si s láskou užívat jeden druhého
![]()
Ahojky naše dítě taky jenom brečelo,nespalo a já houpala na gym.míči celé hodiny a hodiny a utoho usínala,pláč se zlepšil když sme se trochu sehrály cca tak 3 měs.no a nespí do dnes za 10 dní jí bude rok
no houpání na míči trvalo do 9 měs pak to pozvolna vymizelo a už to nevyžadovala,ted jí dám do postýlky a usne sama
bohužel jen 20 min.
je to o nervy ty začátky byly na vraždu,ale všechno pomine a bude líp.chce to vydržet,ikdyž je to někdy zatraceně težký
já sem při kojení pila kmínku je to alkohol na prdíky a zároven mě to uklidnilo
,pilo se to dřív.můžou to kojící,pila sem malý panák na noc,jako zakončení šíleného dne ![]()
Je mu sedm týdnů, a má prdíky. Zkoušeli jsem snad už vše, dva dny s Baby Calmem jsem si myslela že jsem narazila na zázrak, ale pak vše začlo znova. A dle slov paní doktorky je to „velmi kontaktní miminko“
Šátek pomáhá jen tak na pět minut, pak řve znova. Už mám zánět šlach, jak ho furt tahám, takže se děsím dne, že ho už nebudu moci nosit vůbec. Vím že to časem přejde, spíš mi jde o to, jak jste to přežily vy (nechápu hlavně ty s dvojčaty
) Kolikrát se taky rozbrečím a prostě ho nechám v postýlce chvíli křičet, abych nabrala fyzických a hlavně psychických sil.
Tak nám ten Baby calm dost zabral,pro mě to zázrak byl.škoda že u vás ne.Už je prcek docela velkej aby takhle pořád vyváděl..A ničím se nezabaví,hračky,ohrádka?Uvidíš,že to časem přejde.Fakt buď ráda,že ti aspoň tak dlouho spinká…musímš při tom nabírat síly.Držím palečky aby to brzy přešlo… ![]()
Pokud jsou to prdíky, tak ti budiž útěchou, že nejhorší jsou první 3 měsíce a pak to bude o hodně lepší. Naší malou uklidňoval fen nebo podobný šum. Ráda se nosila v klubíčku, aby viděla kolem sebe. Jinak to chce najít rytmus pro mimčo, mělo by spát několikrát za den, jinak je unavené a protivné. Chce to najít i rytmus na krmení, prostě zpočátku je to nejhorší, matka je i nejunavenější, pak už se to jen zlepšuje. Spi když spí on.
Zazie, posílám ti moc sil, moc dobře vím, jak se cítíš. Já si tím taky prošla, hlavně s tím starším, který se v podstatě prvním půl rokem prořval a spal pouze v jedoucím kočárku
Kolikrát jsem si večer dělala pomyslnou čárku - další „přežitý“ den. Oba kluci měli děsné prdíky a pomáhalo jim na to jen hopsání na balonu. Takže jsem seděla před televizí a hopsali jsme na balonu…
Radím - zkoušet různé věci na prdíky a pokud nepomůže nic, tak se s tím jenom smířit a doufat, že bude líp. Opravdu to někdy přejde …
Martina
Měl by spát určitě dopoledne, tak od 10 do 12, pak krmení, odpoledne tak dvakrát. Pokud nespí o 7 do 13, je to na něj moc dlouho.
Teď vypadám jak hňum,jsem se přehlídla a četla že je mu 7měsíců
![]()
Uvidíš,že se to srovná,je jěště malinkej,ta rektální rourka je taky prima věc.
ZuzaM píše:
Měl by spát určitě dopoledne, tak od 10 do 12, pak krmení, odpoledne tak dvakrát. Pokud nespí o 7 do 13, je to na něj moc dlouho.
jj,taky bych zkusila víc spinkáního.Může být dost přetaženej ![]()