Dcera nechce spát, v noci chce jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
11.5.10 21:14

noční krmení

Dobrý večer,
rpsím poraďte, už si nevím rady, dceři je 15 měsíců a pořád se mi budí 1× - 2× za noc na krmení, jí všechno tedy přes den a k večeři míchám kaši s mlékem hami, samotnou kaši nechce, myslím že v tomhle věku už by vnoci baštit nemusela ale ani náhrada teplým čajem nezabírá, díky moc všem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
11.5.10 21:45

Ahoj. Dceři je 11 měsíců a už měsíc spí celou noc bez jídla. Kaši mi k večeři nejí,tak dávám UM. Jinak jsme jí odnaučovali tak,že jsme nedali ani napít. Když brečela,tak šel manžel uklidňovat až zase usnula (doporučuje se odstěhovat maminku :mrgreen: ). Trvalo to tři noci a od té doby pohodička. Teda kromě toho,když jsme nespali doma, to se taky budila. Četla jsem,že by se měla postupně snižovat dávka kterou v noci dostává, třeba každý den o 10ml méně až dojde k úplnému odbourání. No my to vzali takhle šupem i z toho důvodu,že první noc Erin prospala sama od sebe,takže jsme do toho šli rovnou bez krmení a pití. Držím palce,ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
11.5.10 22:49

Přesně jak říká Macinka, taky jsem se jednou rozhodla, že to v noci típnem a dělala jsem to tak, že jsem využila doby, kdy byl manžel na služebce a tím pádem jsem nemusela mít špatné pocity z toho,že se nevyspí do práce.
Večer jsem nakojila a v noci, když se vzbudila jsem nabídla pouze vodu z hrníčku,což odmítla. Z postýlky jsem ji vůbec nevytahovala, pohladila ji, uložila, samozřejmě plakala, ale já ji chytla za ručičku a hladila ji a povídala nebo zpívala (ani jsem nerožínala, aby se zbytečně neprobrala víc. Nu první noc jsme byly skoro celou vzhůru první kojení dostala až v pět ráno.
Druhá noc byla jen o malinko lepší a třetí už se vzbudila jen jednou a na chvilku.

Není to jednoduché, ale pokud se jednou rozhodneš dotáhni to do konce, abys to nemusela začínat několikrát. Člověk má špatné svědomí, když pláče,ale v tomhle věku je to opravdu už jen zvyk a v noci už jíst nepotřebuje. Jakmile pochopí,že už v noci nedostane, tak bude spát klidněji a bříško si krásně odpočine.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
11.5.10 23:12

Náš malý (18m) někdy spí celou noc a pak má zase období, kdy vyžaduje lahev s mlíkem + trochu kaše. A vidím, že opravdu hooodně roste, má takovou žravku i ve dne. Mě to teda problém nedělá. A když si vzpomenu, jaké stavy hladu jsem mívala v těhu já :mrgreen:
dala jsem si pořádný oběd a pak za 15 minut mi kručelo v žaludku a byl opět hlad :-D .
Já bych si tak jistá , že nemá hlad ( nebo žízeň) teda opravdu nebyla :mrgreen: .
Když chtějí lahev, dostanou ji a pak spokojeně spí do rána. Co je na tom špatného?
Starší kluk byl takový kostitřas, že jsem to i vítala… byla jsem ráda za vše, co snědl.
No,ale to si musí každý sám uvědomit, co je pro ně a jeho dítě to pravé a každý to má nastavené jinak.
Není jenom špatné řešení či dobré, je jen to, co vyhovuje vám. Nestresujte se a řiďte se podle vašich potřeb. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.5.10 23:30
Katty1 píše:
Náš malý (18m) někdy spí celou noc a pak má zase období, kdy vyžaduje lahev s mlíkem + trochu kaše. A vidím, že opravdu hooodně roste, má takovou žravku i ve dne. Mě to teda problém nedělá. A když si vzpomenu, jaké stavy hladu jsem mívala v těhu já :mrgreen:
dala jsem si pořádný oběd a pak za 15 minut mi kručelo v žaludku a byl opět hlad :-D .
Já bych si tak jistá , že nemá hlad ( nebo žízeň) teda opravdu nebyla :mrgreen: .
Když chtějí lahev, dostanou ji a pak spokojeně spí do rána. Co je na tom špatného?
Starší kluk byl takový kostitřas, že jsem to i vítala… byla jsem ráda za vše, co snědl.
No,ale to si musí každý sám uvědomit, co je pro ně a jeho dítě to pravé a každý to má nastavené jinak.
Není jenom špatné řešení či dobré, je jen to, co vyhovuje vám. Nestresujte se a řiďte se podle vašich potřeb. :palec:

Katty máš pravdu, ono je to prostě individuální.Člověk si nemůže být jistý na 100%,ale já zase myslím, že pokud se naučí, že v noci se nejí, o to víc pak sní přes den. Beru to v rámci režimu, kdy je čas na jídlo a kdy ne. A spát celou noc v kuse mi za to stojí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dodo08
11.5.10 23:37

Ahoj,muj syn-20mes.,dodnes v noci pije mliko.Nekdy jednou,nekdy dvakrat.Pres den ji dost a vsechno.Piti nechce,pozaduje proste mliko.Nevidim na tom nic spatneho,pravda,je uz vetsi,u starsich deti to vubec neznam,ale me to nevadi,hlavne,ze je spokojeny.
A vstavani mi absolutne nevadi,delam to pro me dite :srdce: .

• Citovat
  • Upravit
10052
11.5.10 23:52

Ahojky moje dcera spinká od 4 měsíců celou noc doufám že jí to vydrží, ale takhle velký dítko už nepotřebuje v noci jíst, takže u ní je to jenom zvyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
12.5.10 00:07

Macinko
taky jsme si to tak představovala, jak to je u vás :-) . Bohužel moje dítě se mi přeprogramovat nepodařilo.Stopli jsme takto noční kojo během 3 dnů, ale budil se stejně…vydrželi jsme bez jídla i pití několik měsíců. Spánek celou noc stejně nepřicházel.Pořád jsem si říkala, co dělám špatně.
Pak bylo velmi horké léto ( v paneláku), nemoci… a to už je jiná kapitola.To jsem dávala pití a jak ráda, abychom neskončili na kapačkách.

Není to jenom o vůli rodičů, ale taky hlavně o dětech.Je dobře, že vám to funguje.
A když to nefunguje jinde, je dobře, když se dozví, že nejdou špatnou cestou. Ne všechny děti jsou takové, o jakých se píše v chytrých knížkách.
Mám doma to „ukázkové“ dítě i to „druhé“ a to mi otevřelo oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.5.10 00:18

Malý má 17 měsíců a 1× za noc pije mléko. Není to o žízni, ani o zvyku. Mléko pije po půlnoci, já chodím spát pozdě, takže mi to nevadí. Přes den jí bez problémů. Zatím mu mléko v noci upírat nebudu, roste jako z vody, takže to zřejmě potřebuje. Nechávám to na jeho potřebách a je mi jedno, jestli si někdo myslí, že v tomto věku je to správné nebo není. Naše mudra na tom nic nenormálního nevidí - a já taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
12.5.10 10:21

Myslím, že v tomto věku je to už o Tvém rozhodnutí - buď se rozhodneš, že v noci jíst nebude a pak jí to prostě nedáš… nebo povolíš…
Takhle stará holčička už to je schopná pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.5.10 18:14

poděkování

Díky moc za radu,
přestali jsme tzv. z noci na noci a vypadá to líp než jsem čekala, sice se budí jednou za noc, ale čaj jí stačí. Ještě jednou díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Suzanie
27.9.10 21:13

Malý jedlík

dudánek píše:
Díky moc za radu,
přestali jsme tzv. z noci na noci a vypadá to líp než jsem čekala, sice se budí jednou za noc, ale čaj jí stačí. Ještě jednou díky moc!

Dobrý den, mám stejný problém jako vy jste měla, když jste rozjela tuto diskuzi. Chtěla jsem se zeptat, zda jste dceru odnaučila tím drastickým způsobem, tzn. nedat mlíčko a snažit se ji mateřsky zklidnit a nebo jste snižovala dávku mlíčka? Jsem z toho nočního vstávání už dost unavená, dceři je 16 měsíců, tak si myslím, že už by mohla spinkat celou noc. Děkuji za odpověď. Hezký večer

• Citovat
  • Upravit
Markul
9.4.12 17:23

Ahoj mám 4 měsíčního chlapečka a budí se mi taky tak 3× za noc…vím, že to není žádná věda, ale ráda bych pomalu začala odbourávat noční jídlo, proto jsem začala dávat čaj .....ale naše noc vypadá , že se vzbudí o půl 1 (dám čaj) dále ve 3 (zase dám čaj) a potom kolem 4 dám dudlík čaj ani jídlo nechce a potom kolem 5 a to už dám UM.....jinak před spaním okoupem a dávám kaši :nevim: takže nevím proč se po té kaši budí :think: :think: Jinak ted byl trochu nemocný a večer místo 150ml slupl jen 90ml kaše a spal od půl 8 do 7 až půl 9…bohužel mu to nezůstalo ???

• Citovat
  • Upravit
6945
9.4.12 17:45

promin,ale je to malý miminko a prostě to p=otřebuje,tak mu to de ne a kaše je jenom takový pořekadlo,že bude spát celou noc a není to pravda,prostě je to lež,kaše sice zasytí,ale pravě jen do té půl jedné a už mu nestačí,tak asi no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
9.4.12 17:52

Tak já dám na noc kaši (150ml) a dopije se UM a spí celou noc..než jsme kaši začali dávat, byl mnohem častěji vzhůru..takže bych jí nezatracovala,..
Není to spíš zvyk? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401