Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
AHojte, mám jeden problém a už jsem z toho dost na nervy - naše Aninka začala před časem spinkat na bříšku a prospí tak 90% noci. Otočit nejde, nebo jen na malou chvilinku, za chvilku se zpět.
Potíž spočívá v tom, že je skoro každou noc pročůraná a musím ji spící převlékat, což samozřejmě ani jedna nemilujeme. Jak leží na tom bříšku, tak jí to vyteče. Holt plenky v přední části tolik materiálu nemají a celou noc nepochytají. Jen pro úplnost dodávám, že už jsme vyzkoušeli leccos, včetně 2 plen na sobě. Utahujeme dost, a přesto je mokrá.
Nemáte někdo podobnou zkušenost a hlavně nějaké řešení.
Moc díky. Petra
(JO, zkoušeli jsme různé pleny, ale většinou používáme Pampersky)
Ahoj Anulenko,
to co popisuješ, mi připadá trochu zvláštní, jestliže jste vyskoušeli více značek. Logicky bych typla, že má asi štíhlá stehýnka
, ale třeba by to vyřešilo bodyčko, které by plenku lépe u:,–(ilo na tělíčko.....no jinak mě nic nenapadá…ale vím, musí to být patálie
.
Tak přeju ať je „záhada“ objasněna co nejdříve… ![]()
Ahoj, Aninka je opravdu hodně hubeňoučká, plenku jsme zkoušeli „u:,–(it“ různě, někdy spinká i v bodyčku a dupkách. Výsledek pokaždé stejný. Nejhorší ale je, že mi přesto všechno připadá, že to proteče přes bříško - kolem nožiček to nebývá mokré, ale bříško vždycky celé, někdy až k ramínkům - kdyby to teklo přes nožičky, čekala bych, že to bude spíš do stran a dolů.
P.
Nevím, možná je to blbost, ale co jí tu plínku na noc dávat opačně? Pokud je to tím, že spí na bříšku, ale na zádech by jí neprotekla… ![]()
Ahojky ,
nám ty nové Pemprsky (aktive) v noci protíkaly taky. I když tedy ne až tak moc jako Anince. Já teď používám Pemprsky jenom přes den, na kratší dobu , a na noc fialové Tesco, nebo plenky z Liedlu (papírové, ne igelitky), a ještě nám neproteky. Možná by pomohlo dát větší velikost?
Jo, ale dávám na noc bodyčko, aby plenka dobře držela.
Tak třeba jsem pomohla. Pá, zdravím mimísky. Jarka
Ahojky Lesley,
Tak to znám. Není to tak dávno co jsme na tom byli úplně stejně.
Nakonec se nám osvědčili TESCO fialové - ještě neprotekly. Pampersky hrůza.
Ahoj Anulenko,
tenhle problém jsem měla taky. Malá spí v noci na bříšku, tak jsem ji taky nacházela mokrou. A teklo to stoprocentně přes bříško.
Začala jsem na noc používat Huggies Super Flex. Měly pružný okraj vzadu i vpředu. A problém zmizel. Super.
Teď jsou tyhle pleny „nové“, mají elastický okraj už jen vzadu, ale ještě mi neprotekly. Zatím ty nové používám asi měsíc.
Zdeňka
Ahoj,
musím souhlasit s chválou na Huggies Super Flex, fakt dobře sedí a taky nám ještě neprotekly. Jinak taky se říká, že s tou velikostí plenek to nemusí vždy na váhu u mimi přesně sedět, jak tady už někdo psal, tak nevím kolik malá váží, ale třeba opravdu zkusit větší velikost…
Jsem celkem zvědavá jak to nakonec dopadne, tak dej kdyžtak vědět…:D
Ahojky,
u nas mame stejny problem, jak dam Pamprsku na noc, ma rano 100%ne mokre pyzamko. My davame na noc Fixiesky, i kdyz jsou drazsi, vyplatilo se nam to. Ale jestli jste zkouseli uz i jine druhy, tak nevim
. Je to problém to je jasny, je pravda, ze se nam to zacalo stavat taky kdyz mala zacala spat na brisku.
Pa
Lucka+Klarka 1rok (dneska ![]()
Ahoj,
mě malý spinká už také pěkně dlouho na bříšku a málo kdy se nám stalo, že by se pročůral. Používáme plenky Droxi a jsou super.
Zůza
Ahojky holky, díky moc za rady. Tesco už jsme zkoušeli, Fixies taky - po obojím se bohužel hodně osypala, takže ty na celou noc asi - určitě nezvládneme. Ještě zkusím ty Super Flex - nejsem si jistá, jestli jsme je už měli. Nějaké Huggies jsme měli určitě, ale nevím, jestli tyto.
No, a s tou velikostí - používáme 3 (většina výrobců od 4-9 kg). Aninka má teprve teď 9 kg (přesně
, ale na 19m nic moc), větší velikost jsme zkoušeli, to nám ale nejde ani zapnout - lepítka máme úplně přes sebe, kolem nožiček všudem min. 1 cm místa, takže tudy to taky nepůjde. Menší už nám jsou krátké.
Jeětě jednou díky.
Petra
Ahoj Holky.
Nám vyhovují pouze pleny fialový Tesco nebo Hypernova(papírové).Teď jsem na zkoušku koupila modré Helen Harper a malý byl každou noc pročuraný…Myslela jsem si,že je to plínama,ale asi není.Další noc jsem mu dala Tesco a byl mokrý taky.
Něco na tom spaní na bříšku bude.Honzík spával jen na zádech a plína vždy vydržela.Všimla jsem si,že až poslední dobou začal spinkat na bříšku.Poslední čtyři dny je pokaždé mokrý a to i po nočním i denním spánku.Tak jen dokola přeslíkám postýlku i malého.
Zkusím opravdu dát mu tu plínu obráceně a uvidím…třeba to přinese úspěch.Nic jiného mě momentálně nenapadá.
K+H
Ahoj, moje dcera (11m) spí už velmi dlouho jen na bříšku a podobný problém jsem nikdy neměla. Pravda je, že Pampersky jsem přestala používat, protože ty mi někdy protekly i ve dne. Na noc používám Huggies Superflex (přes den Soft and Dry) a nikdy nebyl problém. Ale už asi od 8kg používám ty větší, myslím, že to je 8-14kg. Také je má okolo nožiček trochu volnější a sucháče skoro přes sebe, ale mají větší kapacitu, takže vždy pojmuly vše (dcera hodně pije). Možná bys to mohla skusit. Hodně štěstí Katrin.
Ahoj Petro,
jen k tý velikosti, my teda používáme už asi od 8,2kg velikost 9-18kg, (Huggies Soft and Dry) taky mi totiž párkrát plenka protekla. Ale fakt zkuš třeba ty Huggies Super Flex, velikost je 8-14kg, je jich tam 44ks a dají se v pohodě sehnat za 200,–kč(drogerie Teta, Tesco…). Tahle plenka nám vydrží od 6h večer do 6h ráno…
Jsem zvědavá jak pořídíte… ![]()