Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky,
poradíte někdo jak je to s tím spaním na zádech? Jsem v
37. týdnu. Někdo říká, že je to v pohodě pokud to vyhovuje mamince a není jí špatně, někdo říká, že tím beru kyslík naší holčičce. Raději spím jen na bocích, ale když se v noci převrátím na záda, tak je to velká úleva a kidně bych tak usnula.Chystám se taky naposledy předp orodem nak osmetiku, kde smaozřejmě 1,5 h ležím na zádech. Může to ublížit?Díky
Pokud ti to opravdu nedela problemy, tak klidne muzes. ono to zavisi, jak je mimi v brisku polozene a na co vsechno mamince tlaci, takze pokud je ti fajn, tak zrovna na nic netlaci a neboj se, kdyby to melo mimi vadit, tak by se urcite ozvalo a ty by sis proste musela prelehnout, protoze by ti to nedelalo dobre.
Tak si uzij kosmetiku .-)
Kacica
Já věřila tomu, že kdyby to utlačovalo prďolku, tak mi tělo zahlásí, že se mi třeba na těch zádech udělá blbě. Někdy jsem ležela v pohodě na zádech a nic a někdy mi bylo ouvej!
Taky jsem byla vystrašená a spala pro jistotu na boku, ale v noci jsem se probudila a spala na zádech, prostě ve spaní jsem se stejně otočila!!!
Poslouchej své tělo, ono ti už řekne ![]()
Přeji zdravé miminko
![]()
Prospala jsem většinu nocí posledního trimestru na zádech a syn vypadá docela bez újmy.
Tělo by se opravdu ozvalo, začalo by se Ti dělat blbě taky, dřív než miminku.
Claudie
Určitě by si tělo řeklo, mě se dělalo špatně cca od 36 týdne (a v 37. jsem rodila
), když jsem ležela na zádech, tak jsem cítila jakoby tlak do hlavy - asi jako když visíš hlavou dolů a hrne se ti do hlavy krev. A hůř se mi dýchalo. Takže kdyby něco - určitě to poznáš! ![]()
Na boku mi bylo mizerně, spala jsem do konce (v našem případě 35tt, ale prďola v dokonalém pořádku
na zádech a když jsem pak v nemocnici nadhodila, jestli jsem tím předčasný porod nezpůsobila, koukali na mě jak na blázna…
Že prý kdyby to dělalo špatně, tak to poznám. Prostě doporučuju si dělat pohodlí jak se dá, ono se to beztak moc nedá. .-)
Ahoj, já jsem většinou spala na boku, ale vždycky a to fakt vždycky, když jsem se v noci nebo ráno vzbudila (budila jsem se dost často na zachod, celé těhu), jsem byla na zádech.
Ahojky. Na zádech jsem poslední cca 6 týdnů spát nemohla, protože jsem měla pocit, že se udusím. Vzhledem k tomu, že jsem jinak spát neuměla, řešila jsem to ještě jedním polštářem, ale i tak nic moc. babule
ahoj,
já tak od 30 tt nemohla na záda ani lehnout… UTZ (5 minut) byl utrpením a bylo mi celkově špatně… na omdlení (v leže:O)))
no a v 35 tt to přešlo a já si klído píďo usínala na boku a probouzela se na zádech - i když jinak tu polohu nevyhledávám..... prostě jsem se tam ve spaní vždycky přetočila..... spalo se mi tak nááááádherně, a o nevolnosti ani památky…
taky myslím že si tělo řekne.....
byla jsem 2× ve špitále a tam jedna holka v 30 tt spala na břiše… a to ho neměla nejmenší…
tak ahoj
díky moc za vaše rady, jak se blíží termín porodu, tak jsem čím dál víc nervózní,abych neudělala něco špatně a mám strach, aby bylo mimi v pořádku. Na druhou stranu nechci v porodnici vypadat jako šmudla, tak se na tu kosmetiku moc těším........:))
díky moc za vaše rady, jak se blíží termín porodu, tak jsem čím dál víc nervózní,abych neudělala něco špatně a mám strach, aby bylo mimi v pořádku. Na druhou stranu nechci v porodnici vypadat jako šmudla, tak se na tu kosmetiku moc těším........:))