Spaní přes den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
16.12.17 20:40
@kacz píše:
@unuděná neboj, ve školce ji utahají a po obědě jim zalomí. Asi není dost unavená :-)

No, ve skolce mozna, ale vzhledem k tomu, ze ja ji pak vyzvednu treba v 15:30 a budu rada, ze pripravim veceri, s druhym ditkem udelam ukoly a mozna neco malo udelam doma, jak ji mam sakra unavit, aby mi vecer usnula v nejakou rozumnou dobu??nejde o to, aby jim usnula ve skolce, ale abych u ni nemusela vecer hodinu az, dve sedet, drzet za ruku a cekat, az usne…

@svatecnice dekuji za prispevek, taky doufam, ze by si to mohlo nejak rozumne sednout.ale momentalne jsem zvykla mit ty vecery pro, sebe, manzela a pripadne domacnost, tak se toho trochu desim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.12.17 21:05

@unuděná no ona bude právě ze školky unavená natolik, že usne i večer, neboj. Kromě toho asi bude ráno dřív vstávat - v kolik vstává teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
16.12.17 21:10

U nas ve statni skolce deti spat nemusi, moje deti nespi a maji program i pro nespici deti..Vsechny deti, ktere usnou, jsou po hodině vzbuzeny.Rika se, ze to vzniklo na prani prave rodicu, kterym deti vychrapane ze školky jeste v deset vecer skakaly po hlavě.. Tak jedine jit touto cestou. Uprimne napisu, ze jsem ráda, ze moje deti nikdo nenuti lezet a cumet do stropu, jak jsem kdysi byla nucena ja. Vim ale, ze v mnohych zarizeni nezbyde nic jineho, nez si vzit dite po obědě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.12.17 21:57

@kacz No to se ale odpoledne nestihne unavit…pokud ji po druhe vzbudi pak svaca, hygiena, tak ji vyzvednu tak asi po pulhodine volne zabavy… :think: to bude v plnem nasazeni :mrgreen:

@Jana206 no to je krasa, bohuzel tohle v 99%statnich skolek nelze. Letos dokonce bojujeme, aby nas predskolak (!) nemusel spat (respektive hodinu a pul lezet).Uplne padle na hlavu. A takhle je to fakt ve vsech skolkach v okruhu 5km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.12.17 22:00

@Jana206 A jinak-kdybych ma hodit deti do instituci, odjet do prace a mladsi vyzvedavat po obede, tak nenadelam ani tri hodiny denne.Kdyz je rano obstara manzel, tak mozna muzu delat 7-12,coz ale stale neni ani na zkraceny uvazek, je to jen 5hodin denne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.12.17 22:06

@unuděná a o kolik se jí teda posune ranní vstávání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
16.12.17 22:13

@unuděná vsak jsem psala, ze vim, ze ve vetsine skolek to nelze. U nas jsou uz ve dve hodiny uklizena lehatka, svacina, kdyz je hezky, o pul treti jsou na zahrade. Zname mi rikaly, ze kdyz si do jine skolky prijdou ve tri pro dítě, casto tam jeste nekdo spí.

Nedavno jsem videla a podepsala petici proti nucenemu spani ve statnich skolkach, to je ale vse, co můžu.

Abych byla presna, u nás to funguje tak, ze ulehnout na 20 minut musi vsichni, je to dáno zakonem. Ti co nespí, berou si rovnou knížku. Po dvaceti minutách mohou vstát a venovat se klidne cinnosti u stolecku, malování, pracovní listy. Ucitelky rikaly, ze kdyby to slo obejit, nenuti tyto deti rozlozit lehatka, je to otrávne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.12.17 22:25

@kacz Ted nechapu-ranni vstavani se neposunuje.Jde o to, ze vecer usina za beznych okolnosti kolem osme. Pokud spi po obede, a ve skolce (nebo treba babicky) ji nechaji chrapat do dvou, pak vecer neni unavena (ani kdyz jsme vetsinu odpoledne venku, na kole, v bazene atd) a usne kolikrat az pred desatou, pak ji rano v sedm budim vylozene nasilim a je protivna cely den :nevim: a az nastoupim do prace plne, o to mene budu mit sil a elanu vymyslet energeticky narocny odpoledni program :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.12.17 22:29

@Jana206 On tam je asi hlavni problem v tom, ze na to spani vetsinou zustava jen jedna ucitelka. A uhlidat pul tridy, aby si v klidu kreslila u stolecku a nebudila zbytek, spici na lehatkach, je znacnej problem..Ten muj predskolak treba po domluve alespon dostane tu knizku a jde se oblekat mezi prvnimi, ale vubec netusim, jak to bude s dcerkou (bude zrejme chodit do teze skolky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.12.17 22:34

@unuděná podle mě zbytečně řešíš neexistující problém, můj kluk je konci pobytu doma taky odpoledne nespal, protože doma prostě bylo málo podnětů… ve školce se srovnal raz dva a chodí spát kolem půl deváté. Vstává v 6:15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.12.17 22:43

@kacz Ale ten problem tady je a bude prave jeste eskalovat…Kdyz dcerka spi ve skoce po obede a nechaji ji vychrapovat hodinu a pul, ja si ji pak vyzvednu po svacince a zhruba pul hodine volneho skolkoveho programu (coz bude i nasledujici 3roky)' tak je proste plna sil a elanu az do noci :nevim: Starsi ditko padne za vlast pred osmou a ja pak hodinu a pul delam „sss, braska spinka“,drtim ji ruku a modlim se, at zvusne.do toho vidim tu nevyndanou mycku, nevyzehlene pradlo, svacinky, co musim pripravit na dalsi den nebo neoholene nohy…zkratka netusimjak to zkloubit. A bude hur, protoze s pribyvajicim vekem potreba spanku logicky klesa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.12.17 23:15

@unuděná tak ji vyzvedávej později, ne? Nebo ji nauč, že po nějaké hodině se už nevylézá z postele. Může si prohlížet knížku nebo něco… Ty tříleté dítě uspáváš stylem, že u ní sedíš, dokud neusne? Podle mě by se ve školce dalo domluvit, že nebude spát, ale musí být schopna sedět 1,5 hodiny u stolečku a něco si dělat a být potichu - to by podle mě problém nebyl… Samozřejmě tam nemůže lítat, když ostatní spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.12.17 23:43

Normálně se v té státní školce zeptejte, ve spoustě z nich už je možnost, že děti nemusí spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.17 08:10

@kacz @Ou Holky vy me nectete-neni tu ta moznost,bohuzel.Syn je predskolak a i on musi lezet, byt by tu hodinu az dve vydrzel uplne v klidu, ale pry nelze, protoze to by chteli vsichni a na to nemaji druhou ucitelku nebo co. Resim to od zari denne a :nevim: V dosahu mame jeste dve skolky a v obou je to stejne.

@kacz a ne, nase 2,5lete torpedo opravdu nevydrzi hodinu a pul v klidu sedet u stolecku, a osobne zadne takove dite neznam.Ji navic ani tyto klidove aktivity moc nebavi, sama si urcite nebude hodinu prohlizet knizku ci kreslit.Ano,sedim u ni, nez usne, nevidim na tom nic spatneho, jsou to ty nejhezci chvile z celeho dne. Akorat nesmi trvat hodinu a pul ;) vyzvedavat pozdeji ji samozrejme muzu, ale prijde mi to skoda, kdyz nemusim. Navic je to proste jeste prte, ty dvoulete deti nikdo nenechava ve skolce do peti ne? Pokud nemusi. a odpoledne byvaji bez rizene zabavycena, to si stejne tak muze hrat se mnou doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18225
17.12.17 08:20

@Jana206 Věděla bys prosím, ve kterém zákoně to je? A to tvrdí učitelky v MŠ? Já našla jen vyjádření ČŠI, že to dělat nemůžou. Osobně to zatím neřeším, ale zajímá mě to. To o ČŠI je tady: https://www.irozhlas.cz/…241525_mkopp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí