Spaní šestiletého dítěte

Anonymní
17.7.24 11:36

Spaní šestiletého dítěte

Ahoj rodiče, chci bych se zeptat na radu. Naše čerstvě šestileté dítě má hodně těžká rána. Když může, spí i do jedenácti dopoledne, ranní vstávání do školky, od září do školy je kruté. Ale.. já jsem zastánce, aby chodilo večer spát dřív např. 19,30 v posteli a ve 20h spát, dítě však nechce, protože starší sourozenci chodí spát později a manžel dítěti pravidelně povoluje večerku po 20,30, o víkendech i mnohem déle. Po obědě dítě nespí, protože vyžaduje tablet/telefon a u něj neusne.
Spánkový režim bohužel narušuje náš chod dne hlavně teď o prázdninách, kdy chceme vstávat třeba v 9h, abychom jeli na výlet, ale malé dítě je protivné a nevyspalé, přesto odmítá jít spát dříve nebo si usnout v průběhu dne.
Ještě dodám, že dítě mám vyženěné a proto některé návyky např. s tím tabletem po obědě už mělo.
Jak a kolik spí vaše děti v tomto věku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
181
17.7.24 11:56

Syn usíná mezi 8 a 9, vstává mezi 6 a 7. Spát později by ani nechtěl, sám si řekne, že je unavený. O dva roky starší dcera by vydržela i déle, ráno si i ráda pospí, ale narušilo by to náš celkový režim a zatím nějak více neprotestuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16225
17.7.24 12:12
@Anonymní píše: Více

Vyžaduje tablet, tak ho dostane, aby byl klid? Jinak v tolika letech už ani děti běžné po o snad nespí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76436
17.7.24 12:18

vy jste dva chlapi s dětmi?
po obědě normální šestileté dítě nespí už asi 4 roky, nepočítám spaní ve školce,
je divné, aby dítě každý den spalo do 11, není nemocné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
17.7.24 12:26

Chodí spát ve 21, výjimečně i déle teď o prázdninách, ráno vstávají pořád jakoby byla škola, jak to mají najete, ani ti starší dýl nespí..pak se třeba válí v posteli ještě, ale vzhůru jsou kolem sedmé..
Mě zaráží -odmita jít spát dříve? Já se na tohle neptám, prostě zavelim a jde :nevim: a dělám to tak i s manželovou dcerou když je u nás a ta je zvyklá u mamky chodit spát klidně o půlnoci (8 let) a s telefonem..u nás to ale není a nemá s tím problém..je pravda, že jsme v tomhle s mužem za jedno..ne že jeden řekne něco a ten druhý něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22432
17.7.24 12:27

Me 6 lete dite chodi spat mezi 21:00 a 21:30 a vstava 6:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
17.7.24 12:36

Kdybych nechávala dítě jít spát kdy chce tak nejde nikdy. Neexistuje. V 19:30 prostě jde do postele a nemá na výběr. Takhle to funguje odmalička. Vstává kolem 7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.24 12:37

Nemocné není, je to sedmispáč
jak jsem zmiňovala, dítě je partnera a tam bylo nastavené, že si hodně určuje samo dítě (chci spát, nechci spát, tablet…) Můj názor je, aby tedy chodilo spát pravidelně dříve, ať mu hodiny nechybí, ale nenechat válet do oběda. Šestileté mi nepřijde už tak malé na to, abychom vše podřizovali jemu.

• Citovat
  • Upravit
2003
17.7.24 12:41

No a co na to teda říká partner, když máte jet na výlet a syn ještě spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.24 12:51

@medvidka ze ho necháme vyspat a pojedeme potom… takže všichni čekáme a to se mi moc nelíbí, protože pak nestíháme větší výlety

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
17.7.24 13:12

:nevim: každé dítě je jiné a hlavně se časem mění. Ja dělala tu chybu, ze jsem před spaním dovolovala mobil, takže to vypadalo dost podobně, usínala mi třeba až v půl 11 a spala skoro do oběda. Po létě ji bude 8 let, tablet, mobily apod mají dovolené na hodinu denně po obědě, protože po obědě už nespí. Ale ještě loni si ráda po obědě na půl hodiny zdrimla. O prázdninách zahanime kolem deváté, půl 10, dřív to nemá smysl, moc světla a navíc litá do večera po zahradě, ale pak lehne a do minuty spí. I přes léto vstává maximálně v 7 ráno. Ale doporučuji sebrat tablet před spaním pokud má. Jakmile jsme zakázaly mobily, tablety a konzole před spaním, tak se spánková hygiena zlepšila o milion procent. A problém vidím i v tom, že je složité dítěti vysvětlit, proč musí jít spát, když starší sourozenci můžou být ještě vzhůru. Takže buď to sjednotit a nebo mladšímu vysvětlit, že prostě musíte natrénovat ranní vstávání, protože jde do školy kde musí být včas, že se zítra vstává na výlet apod. A prostě ráno budit, když budeš budit každé ráno v čas, co potřebujete, dítě si na ten rytmus za pár dní zvykne.

• Citovat
  • Upravit
76436
17.7.24 13:27
@medvidka píše: Více

i teď v létě, když svítí slunce do 21.30?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.7.24 13:31

Šestiletá usíná kolem deváté a vstává kolem sedmé, čtyřletý vytuhne už třeba o čtvrt hodiny dřív a vstává stejně. Po obědě jeden nespí od roka, druhý od roka a půl.
Pozdní vstávání by mě ale vadilo také, prostě bych vzbudila a jela, nečekala (ale budila v nějakou dobu celé léto, my to máme třeba do půl osmé až osmé dle plánu a počasí, ale stejně bývají tou dobou dávno vzhůru).
Ale ani v okolí nemáme nikoho, komu by šestileté dítě v osm spalo(až na jednu, ale tam vstávají denně v půl páté). Takže za mě nereálná očekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.7.24 13:55

Tak tam spíš bude problém v tatínkovi, že nepodpoří a nezaveli, že se jde spát a konec. Kolik je těm starším sourozencům? Našim dětem je 11, 8 a 6 a starší už je od 21h v pokoji a můžeš si číst a mladší jsou spát společně. I teď o prázdninách do 21h spí. A když je druhý den výlet, tak řeknu, že bude výlet a jdou ještě dřív. Druhý den vstávají obvykle kolem 9h, někdy i dříve.

• Citovat
  • Upravit
2003
17.7.24 14:13
@stinga píše: Více

Dokud byla škola tak ano, třeba i v 19h, když už byl přetažený. Zatáhnu černé zatemňovací závěsy a je to :) teď jsou prázdniny tak chodí dejme tomu ve 20h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí