Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj chci se zeptat od kdy nebo v jakem veku jste davali spat sve deti uz jen jednou denne tedy odpoledne???dik za odpovedi
Daník začal spát jednou denně tak od 14 - 15 měsíce, cca v jeho roce a čtvrt.
moji male se moc spat nechtelo, v roce spala po obede tak hodinu a v roce a pul uz jen malokdy. Od dvou nespi vubec,tedy doma, ve skolce usne.
Já mám doma velký spáče, starší chodil spát dvakrát denně ještě ve dvou letech, teď je mu tři a půl a pořád potřebuje alespoň dvě hodinky spátku po O. Mladšímu bude rok a půl a stále spí 2× za den.
Asi od 13 měsíců. Že už je čas jen na jedno spaní jsem poznala tak, že mu dlouho trvalo než usnul, někdy jsem uspávala i hodinu.
ixa píše:
Asi od 13 měsíců. Že už je čas jen na jedno spaní jsem poznala tak, že mu dlouho trvalo než usnul, někdy jsem uspávala i hodinu.
to bude asi i náš případ někdy dopoledne ji uspávám i hoďku,ale tedď poslední tři dny chodí jen odpoledne a odpoledne si pospí aj ty dvě hoďky,malé bude deset měsíců
Ty, jsou dny, kdy mladší synek už nyní spí jen jednou denně … a někdy i třikrát. To je různý. ![]()
Zhruba od půlky 11měs mi prcek spí jen jednou denně, a to tak hodinu či hodinu a půl ![]()
Výjimečně, když vstane brzy či se hodně unaví, tak vydrží spát i dvě hodinky ![]()
všem díky za vaše odpovědi,takže jak tak vidím je to fakt individuální u každého dítěte jinak ![]()
Rozarka zacala jednou denne spat asi v 11 mesicich, pak ale zacala chodit a to ji podle meho nazoru dost unavilo, takze po roce se ke spani 2× denne jeste vratila a asi od 14 mesicu uz spi jen jednou az dosud
První dcera nespala od roku vůbec, druhá najela na spaní po o až nyní v 16ti m.. ![]()
zajímavé téma i odpovědi, u nás se taky asi schyluje k nějaké změně (už zase
). Dopo i odpo usínal pěkně, ale poslední týden ho uspávám dopoledne i 20 minut, včera 25 a dneska třičtvrtě hodiny. Grrrr! Jenže potom normál spí tu svou hodinu a půl, celý den posunutý, no na pytel. Nevím, proč nechce dopo zabrat.
Odpoledne je v pohodě, usne za 5-10 minut.