Uspávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
145
4.10.10 10:26

uspávání

Ahoj všichni, mám dotaz. Našemu chlapečkovi jsou 2,5 měsíce je to milounké usměvavé miminko, ale poslední dobou nás začíná zlobit. Začíná to už u kojení, kdy se u prsa po pár minutách začne vzpínat, tahá mi prso a stále se pouští a rozčiluje. Nejdřív sem myslela, že mám málo mlíka. Ale odsaju ješte tak 40ml. Když ho mám dát odříhnout křičí, ale na rameni se pak uklidní, pokud s ním tedy vstanu a chodíme. Po tomto boji, když už opravdu nesaje ho dávám na dečku a chvilku si s ním hraju, nejdřív je samý úsměv, pak začne zívat a tak ho dávám do postýlky a zde to začíná… Někdy, když už je hodně umordovaný spíš koncem dne usne a je vše ok. Ale dopoledne se začne vztekat, řve jak siréna, když ho vezmu na ruku a chvilku chovám lepší, ale taky to nevydrží a zpět do postýlky a zase řev. Je přebalený, pít nechce. Nechávám ho tedy dneska plakat a chodim mu dávat jen dudlíka, promluvim na něj ať už nepláče a že by měl spinkat, protože je už hrozně unavenej, očíčka úplně rudá. Takhle to vydrží klidně i hodinu a víc, takže pak i další kojení je k ničemu, protože je úplně vysílenej. Co máme dělat? Ještě poznámka o víkendu, když je doma manžel, tak ten si malého bere na odříhnutí a chová, jakmile malej začne plakat… Je to mé první miminko, takže trochu nevim, hlavně mě ten jeho pláč pěkně týrá… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
4.10.10 10:39

ahoj, u nás to bylo to samé, nemůže ho trápit třeba bolení bříška? děti většinou pláčou u kojení a vzpínají se do luku, v tomto věku úplně běžné. Jinak moc neporadím, já jsem celý dny chovala a chodila po bytě, usínal mi zásadně pevně zavinutej v náručí, jakmile jsme ho položila tak začal plakat nanovo, neboj malej není zvyklej, jednoho dne se to zlomilo a ani nevím kdy, teď je mu 9 mesíců a chovat se moc nechce… Já teda nejsem moc zastánce nechat vyplakat, podle mě to nefunguje, jen že dítě vysílením usne, je hodně malej na to aby si něco vydupával, ono to bude mít nějakou příčinu…

• Citovat
  • Upravit
1072
4.10.10 10:40

Ahojky, to vzpínání u kojení bude asi tím, že ho bolí bříško. Náš pětiměsíční Matýsek to u kojení dělá občas dodnes. Zkoušeli jste nějaké kapičky? A k tomu uspávání, Maty to také začal kolem 3 měsíce dělat, tak jsem ho dala spinkat na bříško a hnedka usnul, přes den skoro jinak neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
4.10.10 10:41

Já bych řekla že takhle malý prcek nemá z vyřvání rozum, chce cítit maminku. Ale to je na tobě, jestli si ho chceš „rozmazlit“ a nebo nechat vyřvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
4.10.10 10:50
Hanule píše:
Já bych řekla že takhle malý prcek nemá z vyřvání rozum, chce cítit maminku. Ale to je na tobě, jestli si ho chceš „rozmazlit“ a nebo nechat vyřvat.

tak tak, a s tím rozmazlením bych to tak akčně neviděla, on si jednou bude chtít dělat věci podle sebe a ty budeš vzpomínat na doby kdy jsi se k němu mohla tulit :hug:

• Citovat
  • Upravit
145
4.10.10 10:58

Díky moc za reakce. Na bříško jsem taky zkoušela dávat, ale odezva byla stejná. Na prdíky jsem už vyzkoušela vše (pupíka, sabíka, masáž, zahřívání). Skončili jsme na probiotických kapičkách. Já si opravdu dávám pozor, co jim. Takže žádné čerstvé rohlíky atd a malej prďánkuje teda pořád. A když mu zkusim jeden den kapičky nedat, tak je to zase hrozný… :(. Myslíte, že teď už bez nich nemůže být???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.10.10 11:30

Nenechavala bych ho vyplakavat, ale radsi na nej sla „cestou lasky“. Mam s tim bohate zkusenosti :wink: Vyplakat je totiz to nejednodusi, co muzes udelat. Chce mamu a ne jen dudlika a studenou postel.
A takto male miminko, neumi a nemuze „zlobit“, nema totiz jeste ego.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
4.10.10 11:46

No mě to vyplakávání teda hrozně mrzí, už si tady taky poplakávám :cry: . Teď jsme nakojili a malinkej už spinká normálně. Nechci ho takhle mordovat, ach jooo. Tak se to snad spravi… Díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.10.10 12:22

No tak ho po kojeni chovej, houpej na kline a nech pokojne usnout.Netrap dite a ani sebe :wink: Miminka bohuzel, pro me bohudik, nejsou programovatelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.10.10 11:50

Ahoj, někdy prý funguje, když se miminka dají do zavinovačka a trochu se stáhnou, že jsou jakoby v sevření, prý se uklidní..třeba mu vadí velký prostor v postýlce..zkus to…přiznám se, že s tím nemám osobně zkušenosti, my byli klidní u prsa, kde jsme usínali a to je dodnes…je nám 15 měsíců. Taky doufám, že přijde doba, že sám nebude už chtít, nebo se mu to bude moct vysvětlit…zatím mi to nevadí a pro něj to je jedině pozitivní, tak to nechávám být, i když je to taky takový zvyk, který se špatně odnaučuje…já vím.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
5.9.15 14:36

Obnovuji téma. Naše situace je specifická proto rovnou popíšu jak to u nás vypadá a budu doufat, že mi někdo poradí.

Máme problémy s usínáním. Malý(5 týdnů) se nakojí, odbrkne, přebalím ho, vše v pohodě samý usměv. Pak ho dám do zavinovačky, dám mu dudlík, dám ho do postýlky, ale tam mi neusne. Nemá smysl tam za ním chodit a dávat mu dudlíka, protože bych se uchodila každou půl minutu. V náručí mi neusne. A hlavně potřebuju taky něco dělat, zajít si na záchod, věnovat se druhému synovi. Mám i šátek, tam mi usne a taky můžu něco dělat. Ale když jej potom přendám do postýlky za chvíli se vzbudí a je po spaní. Nejlépe usíná v autosedačce. Má tam perfektně stísněný prostor a dá se houpat. ALe není to vhodné na záda jak je skrčený. Má hodně lehký spánek, už skoro spí a najednou se probudí a začne řvát, ale zdá se mi že je spíše prdíky. Pomáhá mu espumisan a pohankový polštářek. Pak většinou zabere. Kolikrát se ale za pět minut probere a má oči jak baterky že je vyspaný a pak zas usíná nanovo. S vyjímkou momentalní chvilky mi za poslední dva dny přes den skoro nespal delší dobu v kuse. Třeba hodinu nebo dvě. Hodně vyžaduje mou přítomnost než usne.
Ještě jeden problém s usínáním. A to v noci. Do nedávna v noci po kojení a přebalení hned usnul v noci. Nebyl žádný problém. Ale teď prostě nemůže zabrat. Zabere až když si ho dám k sobě a spím s ním. To ale jsem pak nevyspaná já, protože takhle spát prostě nedokážu. Pak ho sice až usne přendávám do jeho postýlky ale i tak to trvá třeba hodinu kdy je u mě než zabere.
Jaké jste používali uspávací metody vy? já vůbec nevím, protože můj první syn spal bez uspávání, prostě jsem mu dala dulík, dala do postýlky a za chvíli spat, ve dne i v noci. Zajímá mě třeba vibrační lehátko - dá se v něm i uspat a taky položit na chvíli kdy potřebujete něco udělat a je tam klidně a pořád vám nebrečí když na minutku potřebujete zajít na záchod. Jaká je hacka? Jak se dá hacka připevnit? musí se dát nějaká skoba do zdi? a jaké je uspávání na míči? ještě jsem zkoušela uspávat v kočárku ale taky nic moc. Musela bych ujet dlouhou cestu aby usnul a jak by kočárek stál tak už by moc nespal a ani pohupování nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
5.9.15 16:07

@tapinka123 Je to narocne a kazde dite je jine. V 5 tydnech je jeste malinky a teprve zacina rozlisovat mezi dnem a noci. Me prvni dite celkem spalo, ale druhe ne, syn uz ma 9 mesicu a akorat spi lepe pres den, ale v noci se stale budi, je to nekdy na palici :) Ale dalsi dite uz mit nebudu, tak se mu dost prizpusobuju a kdyz byl takhle maly, tak uplne. V te dobe mi vecer usinal u kojeni nebo jsem ho uhoupala v naruci a polozila do postele. Do konce sestinedeli spal se mnou v manzelske posteli, protoze jsem byla po cisari a bylo to pro me jednodussi, nez ho vytahovat z postylky, pak spal nejakou dobu v postylce a tak od 4 mesicu je nastalo v me posteli, protoze je uz hodbne tezky a je to pro me jednodussi. On navic miluje kontakt, taky ho hodne nosim v nositku a je tak spokojeny. Pokud Ti spi lepe v posteli vedle tebe, tak bych ho tam nechala. Nejspis Te potrebuje u sebe, coz je normalni a vlastne i zivotne dulezite pro to male miminko. Jinak do roku veku se dite hodne rychle vyviji a meni se i spanek, porad se stridaji ruzna obdobi, takze nezbyva, nez se s tim smirit a nesnazit se o nejake pro dite nasilne metody, jednou bude spat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
5.9.15 16:37

@Althya děkuji za zkušenosti. vím že se ty období u dětí rychle mění, kór v šestineděli. a ty spánkové režimi ve dne i v noci jsou různe. šlo mi jen o to že jsem měla strach abych nenaučila syna nějaký zlozvykům které se blbě odnaučují, nebo abych mu nezadělala na problém při s páteří při spaní v autosedačce. A taky aby vůbec malý spal i přes den, příjde mi že hodina až dvě spánku v kuse přes den není pro 5 týdenního moc. Nicméně dneska se mi zdá že už jsem to vyřešila. Malému dám po kojení espumisan a hlavně ten pohankový polštářek (pokud se začne kroutit, což je po kojení většinou) a potom až usne tak ho přendám do postýlky na rovnou plochu. takže myslím že super. ještě uvidím jak v noci. ale kdyžtak bude spát se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
6.9.15 10:34

A jak ti spi v noci? Syn v tomhle obdobi taky trpel na boleni briska, Espumisan mu teda vubec nezabiral, pomohly az kapky Babycalm, to byla uleva fakt okamzita a taky jsem mu davala probiotika. Jinak mel dny, kdy byl vzhuru treba od 12 do 19.30, kdy usnul, takze celkem masakr. Ted uz je to spani pres den lepsi, ale sam taky neusne, potrebuje uspat a jelikoz ma uz 9 mesicu, tak bych byla rada, aby alespon pres den usinal sam (ze ho polozim do postylky, pohladim, odejdu a on bez revu sam usne), nemam nervy na to nechat ho plakat, takze nekdy uz u toho trpim:-)A dnes v noci se mi budil co hodinu az 2, takze mam sto chuti ho dat spat do pokojicku, protoze tohle uz mi prijde moc, taky mam starsi dite a musim pres den nejak fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
6.9.15 20:27

@Althya no v noci mi spí krásně, za noc se vzbudí dvakrat třikrát na kojení. takže super. prdíky ho trápi spíše přes den po kojení. espumisan nám celkem zabírá a chutná mu. akorát v noci je problém ho uspat, tak usíná se mnou v posteli. samozřejmě usnu s ním a když se vzbudím tak ho přesunu do jeho postýlky. dneska jsem si koupila gymnastický míč. tak ho zkusím použít na uspávání. čekám od něj zázrak že po chvilce houpání na míči mi malý usne v náručí a bude klid. ale musím říct že se nám to spaní trochu zlepšilo. už spí trochu víc v kuse přes den. není to sice ještě úplně ideální ale je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí