Koupání, usínání a kojení

jancic
26.9.10 21:28

Koupání, usínání a kojení

Tchýně mi stále cpe :evil: , že bych měla malému nastavit režim. Je mu 11 týdnů. Prý bych ho měla krmit po 3 hodinách, měl by jíst aspoň 6× denně (jí 5×, po cca 4 hodinách, v noci jen jednou). Já chci, aby si řežim v jídle nastavil sám, nebudu ho přeci nutit jíst, když nemá hlad… Nastavujete režim?
A ještě ke koupání … v šestinedělí jsme se snažili koupat před jídlem - když se vzbudil, tak rovnou hlady a to byl samozřejmě ve vaničce hysterický. Pokud jsme ho vzbudili, tak zas plakal, že chce spinkat … tak jsme to začli dělat tak, že ho nakojím a cca 3/4 hodiny až hodinu po jídle se koupe a náramně si to užívá … po koupání buď usne hned, nebo mu dám ještě cucnout (t.j. cca 2 hodiny po předchozím krmení). A ještě koupe se mezi 7-8 hod, usíná do půl devátý. Prý je to špatně, dítě se má zásadně koupat před jídlem a mezi 6-7 hodinou. Je to doopravdy tak špatně? Myslela jsem si, že nezáleží na postupu, důležité je, aby se to líbilo oboum stranám a večerní rituál probíhal vždy stejně … tak nevím.. :?:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
26.9.10 21:34

Osobně proti tchýním nic nemám, ta moje je úžasná, ale té tvojí bych asi od plic něco řekla…
Především režim si nastavují RODIČE a je to JEJICH věc, jestli děti režim mají nebo ne. Třeba já jsem synovi nikdy neurčovala v kolik má usnou, teda když byl malý - teď, kdybych ho nedohnala do pelechu, tak jde spát dýl než já :mrgreen:
Ale teď u dcery máme režim pravidelný vlastně už od příchodu z porodky, ale asi jen kvůli tomu, abych měla čas na syna a na sebe ( jo a taky na přítele :lol: )
My v jídle režim máme - malá jí po 3 hodinách, ale mám to vypozorované, že jí to stačí - hlad opravdu nemá. Kdyby měla, tak jí dám třeba po 2
Přeci nemůže srovnávat tvoje děti se svýma nebo jinýma…
Přeju pevný nervy - asi je budeš potřebovat :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
26.9.10 21:38

Promiň, ani jsem nedočetla,cos všechno psala, protože mě nadzvedla ze židle věta- tchýně mi stále cpe, že…

Je to tvoje dítě a i kdybys ho kojila a koupala zároveň, tak je to TVOJE věc!! :wink:

Podle mě se tak brzy ještě vůbec nedá mluvit o nějakém REŽIMU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
26.9.10 21:39

Špatný váš „režim“ určitě není. Pokud vyhovuje všem, tak v něm pokračuj.
Já osobně jsem ale zavedla podobný režim, jak Ti říká tchýně a náramně se nám osvědčil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
26.9.10 21:40

Vykašli si na řeči tchýně :twisted:. Dělej to podle sebe a svého děťátka. Myslím, že to děláte skvěle.
Pokud po koupání nemá problém s usínáním, tak je to jedině dobře.
Neřiď se tím, že by to podle tchýně mělo být jinak. Je to tvoje dítě a váš společný život a váš režim vám vyhovuje, tak proč jej měnit? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
26.9.10 21:46

Ahojky, pokud režim který doma máte vyhovuje děťátku i Tobě tak proč to měnit a dávat na řeči jiných? Netrap se tím a dělej to tak jak vám to pasuje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.9.10 21:49

No rozhodně jak píšou holky, udělej si to podle toho jak to vyhovuje tobě a tvému miminku. K čemu bude dobrá změna, když dítě nebude spokojené? Já taky koupu tak kolem osmé a malý usíná kolem deváté. Prostě nám to tak vychází a vyhovuje.

Někdy mně fakt fascinuje co jsou tchýně, babičky a spol schopné vymyslet a jak sleduji podle nich je zájem dítěte opravdu až na posledním místě :-( :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
26.9.10 21:57

tak nám je 3 týdny a máme režim nerežim…já budím na jídlo maximálně po 2,5 hod ( malej je schopnej spát přes den i 5 hodin v kuse) někdy si řekne sám po hodině a půl někdy ho po dvou a půl musím probudit na jídlo…koupeme obden ve 20:00 hodin ( + - půl hoďky) většinou se budí ráno okolo pátý na noční krmení :mrgreen: a pak spí někdy do 9 někdy do 10…spát chodí mezi 21:00 a 22:00, jíme cca 7× denně ( začnu prodlužovat na 3 hodiny,takže jíst budeme míň)… já myslím,že u tak malýho miminka se režim drží těko,dělej jak vyhovuje tobě ..né jak tchýně říká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.9.10 22:10

Nečetla jsem tedy vše,ale myslím,že v 11-ti týdnech miminku režim nenastvavíš 8-o malej si ho nastavil sám,a to až tak někdy kolem 6-ti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
26.9.10 22:35

Nedej na tchýni a dělej to tak jak vám to vyhovuje.Je to přece tvoje věc,to především…

Já nevím,někdo píše,že u tak malého miminka nejde nastavit režim,ale já aniž bych vehementně lpěla na nastavování režimu tak stejnak jsme koupali,krmili a ukládali do postýlky ve stejnou dobu…nějak to vyplynulo samo…když jsem viděla že je už unavený a spal by tak jsme rychle vykoupali,nakrmili a šup spát..a pak čím dál častěji v té hodině už začínal být neklidný,tak myslím že vycítil co bude a že je čas na koupání…
Možná jsou děti u nichž to nefunguje,ale já si myslím že nastavený režim není špatná věc a dítě si na něj zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
26.9.10 22:52

Ahoj,
každé mimi si režim dne nastaví samo. A není nikde psáno, že se miminka budí, spí, kojí/krmí, kakají, čůrají ve stejnou dobu, takže bych to vůbec neřešila. Ono si řekne samo.

K tomu koupání ti řeknu to, že jsem taky slyšela, že je lepší koupat před jídlem. Protože miminko koupel uklidní a krmení/kojení ještě víc, pak i lépe tráví a je klidné. Ale nikde není psáno, že všechny děti jsou stejné. Já jsem to tak dělala, že jsme nejdřív koupali, kojili a šla malá spát(je to tak do dnes 13měs.). Ale to jak jsi popsala Ty, jak vy ukládáte mi přijde jako dobrý zbůsob a je pravda, že my jsme to párkrát takhle museli udělat, když nám režim občas neboural záchvat prdíků.

Tvá tchýně je jak moje máma a měla bys ji dát najevo, že je to Tvoje dítě a Ty si s ním budeš dělat do bude chtít Ty a jak to Tobě přijde správné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
27.9.10 08:46

Ahoj, děláš to dobře, neboj.
Mám pocit, že to co ti tchýně poučuje, tak paltí spíš až pro starší mimina - třeba až od půl roka vejš, kdy koupeš, nakrmíš kaši a dáš spát. I ohledně toho režimu.
Máš ještě malilinkatý miminko, který má právo si samo určovat, co zrovna potřebuje (časy kojení, časy a délku spaní). S tím koupáním dává logiku spíš ten tvůj postup - takhle malý miminko to nepochopí, že musí chvilku vydržet o žízni a hladu, protože TEĎ se nejdřív koupeme, ne? My jsme až do půl roka vůbec žádný režim nezvládali … vždycky týden dva něco „fugovalo“, ale pak stačia nějaká delší návštěva nebo nějaká bolístka a celej režim-nerežim se zase totálně změnil. Chvíli jsme museli koupat v šest, pak zas pár týdnů až v devět večer … prostě podle mimča.
Nějakej jakože ustálenější program dne se vytvořil až s příkrmama v 7. měsíci. To to ty jídla tak nějak zritualizujou, zpravidelní, jakože TŘEBA (u nás) po dopolední sváče se chrní, po obědě se jde ven, večer koupel, kaše a spát. Každá rodinka to ale může mít naprosto jinak, nemá smysl se „inspirovat“ u jiných a nechat si cokoliv nakukávat. Důležitý je, aby to vyhovovalo tobě a mimču.
Jó, přechytralý tchýně jsou slušný psycho, ale naštěstí ti do toho můžou nanejvýš jen kecat, nad čímž ty můžeš s klidem mávnout rukou a pustit to druhým uchem ven. Musím se přiznat (snad manžel nečte), že z rádcování mojí tchýně a i mojí mamky jsem si udělala celkem fain zábavu, že je jakože ráda „ŠOKUJU“ tím, že to či ono nedělám tak, jak oni jsou přesvědčený, že se musí dělat. Například - když mi už od narození malýho cpaly, že mu musím dávat čajíčky a rejžový odvárky a šťávičky z ovoce ( :roll: :zed: ), tak mě bavilo pozorovat jejich reakce, když jsem odpovídala „ne, já mu NIC kromě MM nedávám a dávat nebudu“ … nebo když už někdy od 4. měsíce prudili, abych mu dala lipánek a piškot a rohlík a tohle a tamto … , tak jsem jim dala přednášku, že mu nejmíň do 7. měsíce nic nedám a rohlík ještě dloooouho neuvidí a lipánek až od roka a piškoty, že se moc dávat nemají atd.atd., tak mě vyloženě dělalo radost to jejich zděšení v očích, jaká já jsem asi hrozná matka :mrgreen: :dance:
Třeba ti to pomůže si z toho udělat takovej „sport“.
Prostě ty rady filtruj podle svýho pocitu a nemusíš převzít všechno od A po Z, co ti předešlá generace poradí. V 70. a 80. letech byly různý „moderní“ nový trendy, který se ale už zase vyvrátily. Např. za dob mojí mamky platilo, že se musí děti kojit přesně po 2 nebo 3 hodinách a jedno kojení nahradit černým čajem s fenyklem, nebo se radilo dávat spinkat děti na bříško, koupat každý den, dávat čtyřměsíčním miminkům hryzat kůrku chleba, aby se prořezaly zuby, že usínání dětí společně s rodičema je zavrženíhodný nebo že se má s dětma cvičit vytahováním za ručičky do sedu … a jak se pak děti i posazovaly a kupovaly se chodítka, hopsadla atd.atd. - všechno tohle se teď nedoporučuje ba zakazuje. Z toho plyne, že ne každá předaná zkušenost z matky na dceru je správná.
Taky furt přemejšlim, kde ta jejich generace přišla na to, že sunar je lepší než mateřský mlíko a že jen mlíko dětem nemůže vystačit na přežití :-) a že nechávat dítě šmrdolit se po zemi (na dece) je špatně, že se musí posazovat, postavovat, vytahovat atd. Přijde mi, že dětem nechtějí dávat svůj čas, že už od narození se musejí rovnat nejmíň půlročním dětem (stravou, polohama, pohybama, režimem).

Příspěvek upraven 27.09.10 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
27.9.10 09:17

ahoj,

mam priblizne stare mimco(bude mu 11tydnu).Pres den to nechavam vse na nem a sleduju,jak si sam nastavuje co potrebuje.Vecer je to trosku jina,protoze uz jedno ditko mam.U jednoho je jedno kdy se koupe a uklada,takze az si rekne.U toho druhorozeneho vecerni rezim dodrzujem uz dyl,protoze po nem se jeste koupe starsi a taky ho musim ulozit.
Takze ja koupu mimco v sedm,pak prispustim vodu,koupe se starsi,ja mezi tim nakojim a ulozim,a jdu precistit zuby starsimu a precist knizku.Starsi musi byt do osmi v posteli,protoze brzo stava do skolky.
Mimco hladove nekoupu,ale ani taky uplne najezene.Takove akorat :lol: ,aby nerval ve vane hlady,ale taky,abych ho pak jeste mohla pred spanim nacpat :lol:
Tchyni rekni,ze si to budete delat tak,jak to vyhovuje vam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
27.9.10 11:14

jak naše maminky přišli na to že Sunar je to nejlepší?! No to je jednoduchý,bylo potřeba aby se prodával,tak se udělala reklama,že MM je na h.vno :wink:
Jinak Honzík je na UM na nutrilonu a taky poslouchám,že musím dávat jedině sunar,že ten je nejlepší..nevadí,že se mi po něm svíjí a bolí ho bříško,prostě JEDINĚ SUNAR :roll: teda pak ještě tchýnino kravský mlíko-to je taky perla sama o sobě :mrgreen:
prostě tenkrát to bylo jinak i Černobil když rupl,tak se udajně nic nedělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí