Spaní v poledne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
9.12.07 09:12

Spaní v poledne

Hezký den,
prosila bych o radu zkušenější!! :D Mám 6m. Barborku. Dávám ji spát dopoledne tak cca 1,5h a odpoledne max.1h. Kdy jste začaly dávat spát jen v poledne po obědě? V noci špatně spí. Uspím ji přibližně kolem 19.h. a po půl hodině se zbudí strašným pláčem. Utiším ji a za půl hodiny znovu. Po půlnoci se budí přibližně po 1,5h. :evil: Hlad nemá, trošku si cucne a spí dál. Večer dávám kašišky.Děkuji Michala***

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3496
9.12.07 09:24

Ahoj, mě malá začala spávat jednou denně tak v 11měsících. V půl roku mi spala 3h přes oběd a 1-1,5h odpoledne. V noci taky spávala špatně. Kojíš? Mě se malá budila na prso, ne z hladu, ale měla ho místo cumlu. Přešlo to asi v 9 měsících. Byl to boj, nervy, ale je to za nama…

Tak at se brzy vyspíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
9.12.07 10:37

Ahoj,
myslím, že na jeden spánek je ještě hodně brzy, i když každé dítě je jiné. V půl roce většina dětí určitě aspoň dva denní spánky potřebuje, i když budou dohomady kratší než jen jeden.
Ondra teď spí 3× denně (dopo hodinu, po o hodinu a půl a odpoledne ještě půl hodinky potřebuje). A večer taky zlobí, usne hned, ale za půl hodinky je vzhůru a čilej jako rybička. Taky jsem zkusila nedat ho už odpoledne spát, ale efekt byl nulový, budil se stejně. Včera spal odpoledne hodně dlouho a večer usnul krásně, takže babo raď, čím to je.
Každopádně myslím, že na krácení spánku je brzy, že se určitě nebudí kvůli tomu. Ondra se takhle hodně budí jen v první půlce noci, tak o jedenácti spí pěkně.
Chystám se v brzké době na učení samousínání, ale pořád to oddaluju, zdá se mi ještě malej. U Matese jsme vyřvávací metodou za dva dny docílili krásného usínání, ale to bylo v deseti měsících, tak nevím. Zase se říká, čím dřív tím líp.
Držím palce, ať se to brzy zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
9.12.07 10:51

Naše malá mi špatně spala po kaši, když jsme ji dali večer. Tížila ji v bříšku a měla žízeň, budila se mi na prso co 2 hoďky. Pak jsme začali dávat kaši odpoledne, spala chvíli líp, pak nás začly trápit zuby a teď má asi prso místo dudlíku, protože se někdy budí 6× za noc.
Třeba zkus posunout tu kaši na odpolko a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
9.12.07 14:50

Ahoj,

na krácení spánku je ještě brzo. Mně Lukášek ještě teď (skoro 13 měsíců) spí 2× denně, pokaždé tu hodinu.
Musíš vypozorovat kdy je malá unavená. Obecně platí, čím hůře spí dítě přes den tím hůře spí v noci. Že se budí často v noci je normální, to kojené děti dělají. Lukáš se budí 3× za noc jen kvůli prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
9.12.07 15:34

ja si myslim,ze ti mala spi malo pres den a proto spi spatne v noci…je za cely den predrazdena a nedokaze se na noc zklidnit…a kdyz se ta unava za cele ty dny nasobi,pak uz z toho je chronicka unava a nastava problem.Urcite bych nerusila dva spanky,naopak bych ji pres den pozorovala a jakmile by se mi zdala unavena,tak bych ji soupla treba do kocarku a sla bych se s ni projet ven..at se prospi aspon hodinku…
Unava se ale neprojevi tak,ze mala zacne zivat a zavirat oci..unava u tak maleho ditete se naopak projevi zvysenou aktivitou,tekavosti,nevydrzi u zadne hracky,chce se nosit,je nepokojna…
Ja to mam u male tak,ze po probuzeni je vzhuru 2 max 3hod a supajdi si na chvilku odpocinout…zpocatku,kdyz sama od sebe nechtela,tak jsem ji dala prave do toho kocarku a sly jsme ven…tam tu nudu nevydrzela a usla…pak je zase pres obed vzhuru ty 2-3hod a odpoledne se spanim to same…pred spanim vecernim kdyz se mi zda,ze neni dostatecne unavena,tak si hrajeme…prekuluje se za hrackama,protahneme koupani a rejdime ve vane…a pak v urcenou dobu spat…chvilku trvalo,nez jsme tenhle pevny rezim udelali,ale ted to funguje super a stejnou zkusenost (proto jsem vedela jak na to) mam se starsim synem…
Proste pokud mi spi dobre pres den,je dobra i noc (vstava jednou)…a take dulezity je pevny rezim pro tak male deti…

tak pevne nervy..Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
9.12.07 15:46

a precti si tenhle clanek ze „sousedniho webu“ … tak neco v tom smyslu jsem ti chtela napsat :wink:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

a urcite to zvladnete,neboj.

j.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
9.12.07 17:05

Tak nám malý (15 měsíců) spí 2× denně. Vstává kolem sedmé, mezi devátou a desátou usne tak na 1,5 hodiny a pak mezi druhou a třetí odpoledne usne na 2,5-3 hodiny (opravdu spí tak dlouho). Večer usíná mezi devátou a půl desátou a spí celou noc.
Jako malé mimi spal jen v noci, přes den si občas dal nějakou dvacetiminutovku. Byla jsem z toho vyřízená a o to víc si to teď vychutnávám :D Jen ten dlouhý odpolední spánek nám v podstatě nedovoluje pravidelné odpolední aktivity :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
13.12.07 21:03

Ahoj, naše malá má 8,5 měsíce a spí většinou dopoledne hodinu a odpoledne hodinu, někdy ještě k večeru jedeme na procházku a usne v kočáru na 20minut. Když nespí tolik, tak je mrzutá, plačtivá, rozhodně sama od sebe neusne. Večer jí dáváme spát mezi 7-8 podle toho, jestli k večeru spala na procházce, budí se ráno kolem půl sedmé. Zkoušela jsem i dávat později spát, jestli nebude ráno spát déle, ale bylo to jen mučení malé i nás, to prostě nefunguje. A s kašičkama na noc mám taky špatnou zkušenost, už nekojím, dávám jí jen lžíci nemléčné kaše do jejího mlíka, pokud jsem zkoušela normální porci kaše, tak se budila o to dřív. Některé děti, jak už tu někdo psal, prostě na noc nesnášejí pocit plného žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
4.1.08 22:33

Přidávám se do diskuze - moje Klárka spí od mala v noci ukázkově, budila se 1 max 2× za noc, ale poslední cca 3 týdny je to děs - i 6× ! Ovšem přičítám to růstovému spurtu, zrovna nám běží 6. měsíc - dr nám poradila na noc kaši, ale to bylo ještě horší - malá usnula v obvyklých 7 večer a za půl hodiny byla s hrozným pláčem vzhůru a to několikrát po sobě - jako by ji ta kaše v bříšku tlačila - tak jsme ji zase přestaly dávat a je klid.

Mám otázku ohledně denního režimu - Klárka vstane cca v 7, nakojíme, další kojo je za 2 h, tj v 9, u toho mi usíná a většinou následovalo dopolední spaní cca 1 - 1,5 h - ale to se te´d docela zkazilo, spí třeba jen 1/2 h , ale je evidentně ospalá (zavřené oči, „šušní se“) - mám ji nechat v postýlce vybrečet ? Já na to pořád ještě nemám žaludek…

No a to samé odpoledne - tak kolem 3 - ale to většinou vyrážíme ven, v kočárku mi vždy usínala v poho okamžitě, teď to trvá dýl a rychleji se i probudí, ale tu hodinku je to vždycky, dýl ani po parku brouzdat nevydržím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
7.1.08 11:48

ahoj Petrusa001

ja pro vyplakavaci metody taky nejsem a navic si myslim,ze do veku 6m je brzo…

co kdyby jsi ji dopolodne zkusila ponosit,nemluvit na ni,jen ji ponosit jestli ti neusne v naruci a vratit do postylky…nebo ji nechat si pohrat a zkusit ji dat spat znovu za 2hod?to delam ja…kdyz se probudi drive,nez je zvykem a celkem mi to funguje…

jinak rezim mame stejny,akorat dopoledne mi mala spi od tech deviti do dvanacti a pak jde spat ve tri…tzn. bdici pauzu ma tak 2-3hod a pak fici spat,kdyz to nedodrzim,pretahnu ji a ona potom hure usina a budi se…mozna zkus vysledovat,jestli by nesla spat uz v pul devate rano…nez se dostane uplne do te unavy a pretahne se…treba by pak mohla spat klidneji a dele…

a v noci ti nechci brat nadeje,ale myslim,ze se bude budit dale casto…spurt nespurt…kojene deti to tak proste casto delaji..a nepomuzou kase.....starsi chlapecek se mi tak budil az nekdy do 8-9m,mladsi holcicka to na me zacina tedkom taky zkouset,ale dari se mi to drzet v mezich…neotevrela jsem nocni mlecnou restauraci :-)

tak hodne sil a stesti

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
15.1.08 16:38

Tak jsem ráda, že někdo otevřel diskuzi s tímto tématem. Chtěla jsem se totiž již dávno zeptat, co stou naší princeznou. Má 9měsíců a ráno se budí jak kdy. Někdy6,30, někdy 7,00 někdy v 8,00hod. Jinak vždy asi za2-3hodiny jde spinkat znova. Odpoledne asi kolem 15,00hod. zase usíná. Problém je v tom, že když většinou chodí spát jen 2krát za den, tak spinká asi jen 1,5hod. dohromady. Zdá se mi to málo.

„Jen jednou za uherský rok“(jak se říká)dokáže usnout na 2-3hodiny. A s večerním spaním to teď poslední dobou také není slavné. Budí se často a nepomůže utěšovat,nosit,kolébat, ani dudlík,ani u mne v posteli po položení není klidná. Klid nastane až ji přiložím k prsu.

Musím ale přiznat, že jsem si ji naučila usínat večer( po rituálku )pěkně pravidelně ve 20hod. v postýlce. To usíná pěkně, ovšem přes den to nefunguje.

No a na závěr, jak tedy dlouho a často spinkají vaše dětičky v 9měsících.

Zdraví vás také věčně nevyspalá mamka Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
15.1.08 16:41

Zapomněla jsem dodat, že to usínání v postýlce večer bylo vyplákávací metodou, ale pochopila to dcerka asi už po3dnech.

Dnes v noci už jsem ji také chtěla nechat vyplakat a MM nedat hned, ale po 10minutách jsem to bohužel nevydržela broučka začala pěstovat a následně ho nakojila. Tak takhle mám pevnou vůli.

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
15.1.08 16:43

Zapomněla jsem dodat, že to usínání v postýlce večer bylo vyplákávací metodou, ale pochopila to dcerka asi už po3dnech.

Dnes v noci už jsem ji také chtěla nechat vyplakat a MM nedat hned, ale po 10minutách jsem to bohužel nevydržela broučka začala pěstovat a následně ho nakojila. Tak takhle mám pevnou vůli.

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
15.1.08 16:48

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401