Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj…myslite ze si prcek zvykne spat s nama v posteli a bude se to spatne odnaucovat kdyz s nama spi ted???
vecer usina ve sve…kolem jedne chce jist…tak si ju vezmu do postele (kojim vleze) a vzdycky u toho usnu…a probudim se az kdyz kolem 4 - 5 chce znovu…a znovu u toho usnu
takze s nama spi az do rana…pres den spinka zase ve sve.
Ahojky - Matýsek s náma spinkal asi od svých dvou měsíců (kdy jsem dospěla k názoru, že je lepší být ráno odpočinutá, protože Maty se budil klidně 3× za noc). Kojila jsem 16 měsíců, stejnou dobu s náma spinkal. Neměli jsme problém ho pak „přemístit“ do vlastní postele…spíš naučit samostatnému usínání (protože byl zvyklý usínat u kojení). Každopádně to nebyla žádná hrůza a nelituji, že spal s námi. Pokud bych se měla znovu rozhodovat, dopadlo by to stejně ![]()
Ahojky: Ninuška (14 měsíců) spí část noci s námi stále, nijak mi to nevadí, pokud po mě netancuje
Takže pokud ti to tak vyhovuje, tak to neřeš, až ti to začne vadit a budeš cítit, že bude lepší, když bude prcek spát sám, tak to pochopí, sice to bude chvilku boj, ale určitě to jde ![]()
ahojte holky, tak s timto bojuju hrozne, maly si zvyknuk spat se mnou v posteli, kojime vleze, usneme u toho, bohuzel do postylky nechce, tak porad tresim, jestli to tak nechat nebo ho na postylky naucit…casto se v noci budi a neumi usnout jinak nez u prsa…pres den spi v kocarku venku......deti si hrozen rychle zvykaji
Ahoj, tak moje malá usíná taky večer u prsu. Přenesu ji do postýlky, kde spí zhruba do půlnoci nebo do jedné. Následuje první noční kojení a to už se mi nechce ji vracet, tak zůstane se mnou ![]()
Připadá mi to přirozené. Samozřejmě by mi vadilo, kdybychom tak spávali do jejích pěti let, ale o tom pochybuju.
Kamarádka takto spává se synem 1,5 roku a prý už bez problémů usne i bez ní, spí na druhé půlce postele, daleko od ní. Takže uvažuje o přemístění do vlastní postýlky a podle ní to bez problémů projde ![]()
Holky, řekněte mi - to se nebojíte? Já si v noci malou do postele prostě vzít nemůžu, teda nekojím, ale když se třeba probudí s pláčem, jak se jí něco zdá a tak. Mám utkvělou představu, že s ní usnu a pak ji přidusím peřinou, zalehnu a závěrem shodím z postele. ![]()
Ahojky, dcera spí taky s námi v posteli
Zpočátku jsme ji dávali večer do vlastní postýlky a když se vzbudila na první noční kojení, šla k nám a tam už zůstala. Ve své postýlce byla neklidná a budila se s pláčem, takže jsme ji přestěhovali k nám definitivně a bylo po problémech
Prý jsou děti, které spí s rodiči sebevědomé, tak jsem zvědavá
Kromě toho je to úžasné a už teď je mi líto, že bude spát jednou ve vlastním pokoji a ve vlastní posteli ![]()
Bersabo - když nepiješ, nekouříš a nebereš léky, tak se zalehnutí bát nemusíš ![]()
Ja jsem s Vojtou spala v posteli prvnich par dni.. taky jsem vzdycky u kojeni usnula. Ale jednak jsem se taky bala, ze ho zalehnu, ale ze vseho nejvic jsem se vzdycky vzbudila uplne prelezena, jak jsem se nemohla poradne rozvalit
.. tak jsem zacala kojit v sede a pak ho vzdycky dala do svy. Nastesti pil vzdycky jen 2-3 minuty a zase spal.
Ahoj,
já mám trochu opačné zkušenosti, švagrová má 2,5 letou dceru a čeká druhé dítě, proto ji musí dát už do svého pokoje. Jenže malá prostě nechce a dělá příšerný scény. Navíc prý její známá takhle dala do svýho pokoje syna a nechala ho tam se vyvztekat pár nocí a on z toho má nějaký trauma, takže asi taky záleží na povaze dítěte. Já s tím osobní zkušenost nemám, dala jsem malýho ve 4. měsících do svýho a oba jsme strašně spokojený.Prcek začal spát celou noc a ráno si ho vždycky ještě vezmu k sobě do postele, kde si hrajeme.
Malý nikdy s námi v posteli nespal. Já bych se hrozně bála, že ho já nebo manžel zalehneme. Ani jeden z nás by se strachy nevyspal, kromě malého
. Teď bych se navíc bála, že nás ve spánku některého přeleze a spadne z postele. Takže v tomto jsem měla jasno už od začátku, malý spí nekompromisně ve své postýlce. Taky nám bylo jasný, že kdyby si na to zvykl, museli bychom ho to složitě odnaučovat. Ale je to jen můj názor, každému vyhovuje něco jiného.
U nás je to stejné.Malej mi v postýlce nechce usnout od 3měsíce a teď je nám 8m.Dávám ho do postele a až usne tak ho přemístim do postýlky a spinká a když se vzbudí na mlíko-nekojím,tak ho nakrmím a šup do postýlky a to už usne.
Ahojky..
Náš malý bude mit čtyři týdny a docela bojujeme ![]()
Přes den krásně spinká v postýlce, nebo kolébce.
Koupeme kolem půl 7 uložím ho do postýlky a tam krásně spinká pravidelně do půlnoci. Potom už je nemožné ho uspat. Prostě ožije, očička jak tenisáky a jinde než v posteli neusne
![]()
maxak píše:
Bersabo - když nepiješ, nekouříš a nebereš léky, tak se zalehnutí bát nemusíš
Jak to spolu souvisí? ![]()
ahoj, my máme naší malou slečnu taky u nás v posteli. nějak jsme si na to s manželem zvykli. v noci se tulí k jednomu, pak k druhému… a já vím, že jí je dobře. řešit to zatím nebudu, protože nevím jak. v zájmu vyspání se to prostě zatím necháváme tak…
zalehnutí jsme se báli ze začátku, ale ted už ne… a jak píšete, pokud je člověk střízlivý, nebere nějaké prášky nebo něco, tak má prostě sedmý smysl, který ví, že je tam v posteli ještě někdo… a navíc, ona by se ted už dokázala pěkně ozvat ![]()
tak společnému spaní zdar! do osmnácti s námi snad spát nebudou, ne? tak proč si to ted neužít…
bersaba: tez nechapu…teoreticky jako kdyz se opijes..tak prosim…ale u zbytku mi smysl unika…ale kazdy jsme nejaky ze… ![]()