Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
muj syn ma ted 5,5 mesice, vazi asi 6,5 kg, ale od Vanoc se nam v noci budi co 2 hodiny, pres dne pije tak po tech 2,5 hod. Predtim spal v noci asi 4 hod v kuse. Zacal mit problem i s usinanim, sice usne, ale pak se vzbudi a brebenti, coz je sice roztomile, ale ne v noci.:-) Klidne mu i hodinu trva, nez usne, a od 4.30 hod uz skoro spat nechce. Mam jeste starsi dceru (rozdil 1,5 roku), ta spala celou noc.
Zkousela jsem ho nekojit a zase uspat, nekdy i usne, ale pak se zase za 20 min vzbudi. Kdyz v noci pije, obcas i blinka, z cehoz usuzuju,ze se prejida. Kaka i 3-4× za den. Tak nevim, co delat, vzhledem k malemu bytu a ruseni ti revem starsiho ditete v noci se mi nechce najet na vyrvavaci metodu..Ani se mi nechec u takhle maleho ditete na tu metodu najizdet, mam-li byt uprimna.. Mate to nekdo taky tak? Ja se utesuju,ze to treba zlepsi prikrmy (doted plne kojen), ale mam takovy pocit, ze se treba vubec nebudi hlady,ale co s tim? Diky za kazdou radu.
Ahoj,
Vojtovi je ted 6.5 mesice a tohle nocni rodeo mame uz asi od 4. mesice. Predtim spal krasne i 8 hodin v kuse a pak z niceho nic zacal takhle blbnout. Taky uz premyslim co s tim. A stejne jako ty se mi ho nechce nechat v noci rvat. Nas chlapec rozhodne hlady netrpi (ma skoro 9 kilo), takze se nebudi hladem. Rikala jsem si, ze si treba pripravim caj a budu mu davat ten a postupne budu snizovat to mnozstvi.. ale nevim, jestli uspeju. Kazdopadne uz si rikam, ze je treba s tim neco udelat.. tak jsem taky zvedava na rady.
Prikrmy mame 14 dni a zatim zadna zmena. A to uz dostava jak zeleninu v poledne, tak vecer kasi. A stejne se porad budi, pacholek jeden ![]()
Bohuzel, jidlem to asi neni, Mates se takto zhorsil asi v 7m, prikrmy od 5m. Najednou se zacal budit v 11 vecer, predtim spal od 8 do cca 3 a nekdy i do 5, usinal pri polozeni do postylky. To je minulost ![]()
Zkousela jsem vyrvavaci metodu, pomojla na teyden, pak prisli zuby, zkousela jsem ukecavaci a nosici metodu, ta je obcas uspesna a obcas ne.
Bohuzel je to asi zmenou v mozku, zkratka ta hlavicka dozrava a uz to neni male miminko, v mozecku to srotuje, bohuzel i v noci.
Musim, vzbudilo se mi dite a rve… ![]()
Dekuju holky, no nepotesily jste me, ale jsem rada,ze v tom nejsem sama.:-) Kdybych tu nemela druhe dite, ktere potrebuje v noci spat, tak snad i tu vyrvavaci metodu v rozumne mire prubnu,ale takhle to nejde. Navic syn rici opravdu straslive, znami se nestaci divit, jaky ma hlas,kdyz to rozbali na plne pecky.:-) Ja mu snad dam Sunar, podle me to delaj ty kojene deti z ciste psychicke zavislosti…
My tohle u staršího měli taky tak nějak touhle dobou… Pomohla rada kamarádky, v noci nekojit ale dávat vodu (bylo nám půl roka v létě, tak mi to přišlo normální, teď bych asi taky koukala jak puk), a když zjistil že mlíko nebude spal celou noc… Do cca týdne od začátku dávání vody. Mladšího zatím stačí „ucpávat“ dudlíkem a spí dál.
Ahoj můj chlapeček je 5.měsíční a v noci nespí víc než 2hod v kuse. plně kojím.. takže je to podobné. kdybych nevstala a nechovala nebo nekojila řve a řve.. zkoušel ho chovat táta, také u něj řve. uklidní se jen u mě. tak hodně trpělivosti všem!
holky, u nas je to stejne......kojeni v noci caste, ve dne kojime tak co 4 hodinky, to je pohoda, ale v noci se budi a chce prso, takze spi se mnou v posteli, jak se probudi, tak mu ho dam, papa a sopime dal, vazi skoro 8 kg, tzloustik, zrejme z nocniho papani…ale co delat, noseni nepomaha, dudel nechce, z lahve pit neumi, divne to zvyka, tak jak dudel, takze nezbyva nic nez prso..jsem z toho taky spatna. Chteli jsme najez na vyrvaci metodu, ale ikdyz je cvalda, porad se mi na to zda byt malinky.....takze si myslim, ze to jen tak neprestane, pokud budeme kojit tak to tak bude, nevim co kasicky, jestli to pomaha, ale myslim, ze dle zkusenosti ostatnich holek moc ne:-(
Nam je uz vic, ale asi tak mesic bojujem stejne jako vy… kojim prumerne 5× za noc, ale nekdy klidne 8×. Vetsinou se poprve vzbudi, kdyz si jdu lehnout, takze spim opravdu malo…rano me pak budi ta druha… uz jsem jak chodici mrtvola a kdyz usnu na dve hodiny v kuse, citm se skvele… taky uz po tak tretim kojeni nedavam do postylky, obvykle uz totiz u kojeni usinam driv nez dite…
Starsi to nedelala vubec, spala od pul roku skoro celou noc, takze nevim, co s tim… hlady to neni, podle me je to psychicka zavislost… dudlik ani lahev nechce, nepije mi ani caj…vyrvavat nelze, mame maly byt a manzel chodi do prace a starsi do skolky…
Tak holky, dnesni noc zase ![]()
Kojila jsem asi 8×..... zkusim dneska par tech buzeni nahradit cajem.. no zitra napisu, jak jsem dopadla.. navic jak pije, tak cura a zase byl celej mokrej, tak jsem ho v 6 prebalila a od te doby uz nechtel spat.
drogheda jen se chci zeptat co mas za pliny, zkus pampers premium care, jsou bezva, zbytecne ho prebalovanim budis,ne????
no holky ta noc je psycho…ale reknete mi co ty deti, jsou vyspane????? tezko
My tohle noční buzení máme taky. Dudlík nechce, chovat nechce, jen cucnout. Někdy natáhne sotva párkrát a usíná. Ale ne na dlouho! Jsem mrtvá, od pěti je totiž v polospánku, vrtí se a já ji jen přemlouvám, aby ještě spala. Přijde mi ale, že vyspalá je. Přes den neí vůbec protivná-nechápu ![]()
Holky, dekuju moc za prispevky, moje tchyne si mysli, ze syn ma hlad a je to tim kojenim, dam ji to snad precist.:-) Dneska se taky budil snad po 1,5 hodine. Se starsi tenhle problem nebyl, pribyvala spatne,ale budila se malo, ale je fakt, ze zacla spat,az kdyz jsem ji odstavila (v 10. mesici, to jsem znovu otehotnela a musela jsem prestat kojit). Dneska v noci jsem to prubla a nechala ho trochu rvat,ale mepomohlo to, nakonec si to stejne vyrval. Jsem taky jak zombie, do toho starsi dite, ktere chce zabavu a pres den je oba vyvlect kocarem nekam ven, uf. Diky za zkusenosti.
fialko nezbyva nez vydrzet, nevim co jineho…dobra rada, co???:-) deti maji sopankovy cykluis po hodine a pul, proto se vzbudi, neumi samo usnout, tak chce opet prso, jinak to nevidim, myslim, ze hlad to nebude, je blbe ze to druhe dite, nemuzete brecet…aby se nevzbudil, marne pa¨tram potom co stim delat, bohuzel asi jen vydrzet, taky me to stve… ![]()
Takze dneska to same co vcera.. asi me z nej uz smejkne. Dala jsem mu dvakrat misto koja fenyklovej caj… zda se, ze je mu jedno, co pije.. hlavne kdyz to tece… tak nevim, jestli je tohle ta spravna cesta k odnauceni… no uvidim dneska .. zkusim mu dat zas o trosku min.
Jinak jsem ho vcera vecer nastouchla… dal si 130 ml kase a pred spanim jeste mliko, ale za hodinku uz se zase hlasil.. takze hlad rozhodne nema. ![]()
Ahojky,
naše 5-měsíční holčička spí krásně (ťuk ťuk ťuk), ale s jejím starším bráškou jsme si to „užili“… S výjimkou jednoho týdne na konci šestinedělí se budil každou noc na kojení co 1,5 - 2 hodiny až do 11 měsíců
Měla jsem jej pak už u sebe v posteli, jak se začal vrtět a kňourat, tak jsem jej nakojila a spala jsem při tom. Bohužel alternativa v podobě čaje či vody neslavila úspěch. Leda tak ještě z kraje noci, kdy jsme byli vzhůru a šel k němu tatínek. Od tatínka se napil a zase usnul. Jakmile jsem k němu s čajíčkem přišla já, tak si ani necucl a hulákal - holt věděl, že maminka má lepší alternativu
V těch 11 měsících už mi to začalo vadit, takže jsem jej nechala 2 noci vyřvat - prostě napít nedostal. A pak už spal krásně, budil se až ráno kolem 5. a to už jsem mu dala (v zájmu zachování dlouhého ranního spánku
)
Jen tak pro doplnění - odstavil se úplně sám v 16 měsících.