Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky, chtěla jsem se zeptat jestli jsem divná nebo ne. Přestěhovali jsme se a naše malá změnila školku v bývalé školce, pokud se děti stěhovaly na spinkání do jiné třídy, tak se jim přenášely i peřiny, takže spinkaly ve svém. Nyní chodí do nové a tam to neřeší. Jeden den spí v „hříbečku“, podruhé v „jablíčku“ a pokaždé v jiných peřinách. Nevím jestli o tom ostatní rodiče neví nebo to přehlížejí, ale asi by si člověk v hotelu taky nelehl do peřin po někom. Poraďte prosím, jak byste to řešila a jestli byste se ozvaly. Díky moc Anulka
ahoj,
moje dite jeste do skolky nechodi, ale obcas ji na hristi nacapu, ze si cpe do pusy pisek…
takze bych na tvem miste bacily od jinych deti brala jeste jako pomerne maly problem. Navic si takhle zvysuje prirozenou imunitu. Ja bych se tim vubec neznepokojovala. Stejne ty periny asi casto perou, ze? A predpokladam, ze spi oblecena. Takze stejne pokozkou do styku s tou cizi perinou neprijde. Je to vlastne totez, jako kdyz si ty sednes v metru na sedacku, na ktere sedel nekdo cizi ![]()
Neprihlasena DItulka
AHOJ…my zatim do školky nechodime, ale citlivějším dětem toto může vadit.Může to být důvodm proč tam malá nechce spinkati.Přijde mi to takové zvláštní, že se dětičky na spinkání stěhují ze třídy do třídy…co vím tak, odpoledne když už je mín učitelek tak jsou děti spojené s jablíčky, hruštičkami či berušky s broučky, ale to je normální.To spaní mi nějak nesedí, že se takto blbě stěhují.
Ahoj, tak tohle bych neřešila vůbec. Tohle podle mě není problém.
Ahoj Anulko, já si tedy nemyslím, že si divná. Mě by to teda asi taky vadilo, že nespí pořád v jedné posteli. Někdy se dětem stane i malá nehoda jsou nemocný , a tak. Ale učitelek bych se zeptala opatrně, aby si pak neměla nálepku tý divný matky, co se pořád na něco ptá...... to mluvím z vlastní zkušenosti. Majka ![]()
Ahoj, já souhlasím s Majkou, kdyby všechny děti byly zdravé, tak bych to neřešila, ale takhle se můžou třeba vši, roupy a další nemoci hezky šířit…
Holky, vši i nemoci se ve školce budou šířit, i když každé dítě bude mít svou peřinku.
Ja bych to zkusila rict ucitelce a zeptat se, jestli tvemu diteti treba nedovoli ty periny prenaset. Ja jsem celkove hakliva na lozni pradlo a mam problem usnout nekde v cizim (treba i v hotelovem, cistem). Deti to nastesti neresi.
Terik
Tak mi by to asi vadilo…teda hlavně polštářky - některé děti se ve spánku dost potí (teda Tomík aspoň jo), navíc když mají rýmu a ve spaní si utřou do polštáře nos … slintají, a tak
Nebrala bych to jako tragédii, ale vadilo by mi to, to jo ![]()
Holky moc a moc díky za vaše názory a že máte většina stejný názor jako já. Nechci říct, že jsem úzkostlivě čistotná a že mám doma sterilní prostředí, ale opravdu mě to připadá jako spát po někom v hotelu. Doma pokud si přijde lehnout do postele k někomu je to jiné, nevím, ale když přijde návštěva taky ji neuložím do našich peřin i kdyby to byla matka či sestra. Zaráží mě, že v jedné školce to tak dělat lze a jinde ne, proto jsem se ptala, jak to chodí i v jiných školkách. Tak zatím díky A
Syn je do skolky teprve zapsany, ale byla jsem na rodicovskych schuzkach a tam pani reditelka konkretne zminovala, ze kazde dite ma svou schranku, kde ma sve perinky a ty schranky jsou oddelene, takze se perinky ani nedotykaji.
Skoro mi to prislo az moc hygienicky prisne, kdyz jinak pri hre litaji nudle vsude kolem (to nedotykani perinek), ale to co poposujes ty, - to je teda druhy extrem. Dite by melo spat ve svem. Taky mam radsi svuj polstar. ![]()
Ahoj mamky, po dlouhé době jsem tu, dnes jsem byla s dcerou u dr. má augmentin (měla v třísle zvětšenou uzlinu a po chvilce jsme přišly na to proč-impetigo). Tak a teď když jsem slyšela, že je to velice infekční, musí se dodržovat přísná hygiena atd. No a co teď ve školce, je a bude do vyléčení samozřejmě doma, ale kdoví kolikrát spala v cizí posteli a kdoví, kdo po ní. Jak se mám tvářit, promluvit si o tom s ředitelkou nebo to jen řešit s učitelkou ? Díky za rady a reakce A
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.