Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
my jsme byly s dcerou ve trech skolkach a nikde po ni nic nechteli. Jen se ji treba ucitelka ptala, jak se jmenuje a protoze jsem byla tehotna, tak jestli bude mit brasku nebo segru a jak se bude jmenovat…Ale myslim, ze zapis do skolky neni jako do skoly, kde uz musi deti predvest jiste vedomosti.
Neboj nic nechcou(my byli teda před rokem).Šli jsme nejprve do ředitelny pro přihlášku a pak sme se šli podívat mezi děti a pohrát si! ![]()
Ahoj, kamarádka chtěla dát syna do školky a nevzali ho, protože v tý době neuměl se ještě zcela samostatně obléknout a utřít si prdelku po kakání…byli mu skoro tři roky.
Ahoj, u nás nemusiš mít ani dítě s sebou. Klára si někde hrála s dětmi a já stála frontu. U nás ale berou až od 4, protože je moc dětí. Teď jí budou v květnu 4 a vzali ji až letos.
Byli jsme ve 2 školkach a nechtěli nic. V té první si hrála s dětma, v té druhé jsme byly samy v ředitelně, malá mi stála za zadkem, styděla se, pak začala brečet a problém neni, vzali mi ji. Požadujou jen aby se částečně najedla a neměla plenky, s oblékáním pomohou a zadek prý utírají i 5ti letým dětem
, některým. Jo a u zápisu jí bylo rok a 3/4, skoro nemluvila. . .
Vladkaa, no ono asi jak kde, jak je hodně dětiček, tak se asi v Praze snaží se najít důvod, aby tolik dětí nebrali…jsem zvědavá, co mě za pár let čeká.
Prosím víte prosím někdo…pokud dítě nenavštěvuje ten rok před školou školku, prostě je doma a chystá se jít až do školy. Jak a kde matka vlastně zjistí kdy je zápis…vím že se o tom informuje ve školce, ale když tam nechodí tak jak to vlastně funguje? Posílá se nějaká informace třeba poštou? Nebo to rodiče si sledují sami? Přijde nějaká pozvánka k dostavení se k zápisu?
Ahoj,
určitě sleduj internetové stránky vybrané školy. A sleduj je už od začátku školního roku, protože škola může mít nějaký program pro předkoláky, do kterého by se dítě už mohlo zapojit.
Moje děti (dvojčata) chodily do školky, takže o zápisu do školy jsem věděla, ale chtěla jsem dát děti do jiné školy, o které jsem něco věděla od kolegyň z práce a stejně jsem jejich stránky sledovala. Takže děti zvládly před zápisem dvě setkání s předškoláky, i zápis a jsou v jiné škole, než v té místní.
Určitě Tě nikdo nebude obesílat.
@adri57 píše:
Prosím víte prosím někdo…pokud dítě nenavštěvuje ten rok před školou školku, prostě je doma a chystá se jít až do školy. Jak a kde matka vlastně zjistí kdy je zápis…vím že se o tom informuje ve školce, ale když tam nechodí tak jak to vlastně funguje? Posílá se nějaká informace třeba poštou? Nebo to rodiče si sledují sami? Přijde nějaká pozvánka k dostavení se k zápisu?
Přesně, jak bylo napsáno - sledovat www stránky nebo venkovní nástěnku vybrané školy, bývá tam jak informace o zápisu, tak i o případných dni otevřených dveří, které bývají ještě před zápisy. Taky tyhle informace bývají na www stránkách městského úřadu nebo v městských novinách.
Anebo se na sledování vyprdni, zápisy probíhají ze zákona mezi tuším 15. lednem a 15. únorem (nebo tak nějak mezi lednem a únorem), tak stačí začátkem ledna zavolat do vybrané školy (nebo na školský odbor vašeho úřadu) a zeptat se.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat co všechno musí umět děti u zápisu do školky.My se na zápis teprve chystáme.Nikolce budou 3 roky v srpnu, tak doufám že ji do školky vezmou.Eva