Spaní ve škole/knihovně?

2182
19.6.20 00:42

Spaní ve škole/knihovně?

Ahoj, váš názor na akci, kdy děti přespávají ve škole? Příp. na akci, kdy spí přes noc v knihovně? Vaše zkušenost? Co to dětem přineslo? Dále se chci zeptat na školy v přírodě u malých dětí:od jakého ročníku jezdí a jak to vnímají děti a vy? Zvládají to? Těší je to? Prý pro některé děti to bývá naopak trauma. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
19.6.20 00:55

Super akce, stmeluje to kolektiv. Trauma to bývá pro mámánky a ty se potřebuji osamoststnit, tak i pro ně to bývá prospěšné. Ještě to těžko nesou někteří rodiče a hledají zbytečné problémy. Od první třídy určitě noc bez rodičů zvládnou všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
19.6.20 00:59

Přespávali jsme ve škole ve třídě ve spacích na prvním stupni (vlastně už i ve školce, to jsme měli předtím pozdní odpoledne ve strašidelných maskách a hledali jsme poklad), večer se opékali buřty na školní zahradě, před spaním nám promítli film (pohádku) na plátně. Druhý den byla školní olympiáda na hřišti.
Jednalo se o Svatojánskou noc.
Asi nám to nic nedalo, ale těšili jsme se na to celý rok. Když někdo nemohl, tak ho to hodně mrzelo.
Jednalo se o vesnickou dvoutřídku (teď už je to trojtřídka a přespání se pořád uskutečňují)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
19.6.20 02:29

My prespavali ve skole nekolikrat do roka, v patek rano jsme si vzali spacaky, nejake prevleceni, misto vyuky se slo na brany den do prirody, kde jsme meli sipkovanou a nejake ukoly, opekaly se burty. Odpoledne jsme se sli dom vykoupat, prespolni bud mohli ve skole a nebo u nekoho z mistnaku. Veceri jsme pripfavovali v kuchynce ve skole. Pak se promital nejaky dokument nebo naucny film, pak co jsme si vybrali sami. Bylo to fakt super, z nasi tridy se neucasnil jen jeden. Spaly vzdy max dve tridy najednou v jedne mistnosti smisene. Bylo to fakt super, rada na to vzpominam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.6.20 05:22

Dcera spala ve škole. Užili si to. ŠvP se nekonala, bo Corona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
19.6.20 05:33

Skolkove prespavali od krouzku v telocvicne s rodici. Moc si to uzili.
Letos tahle akce bohuzel kvuli korone odpadla stejne jako druzinove prespavani v telocvicne. :(
Skolka skolu v prirode neporada, jinak by deti jako predskolaci svistely, ve skole se letos taky nekonala, ale prvnak by jel.
Obe deti (7 a 5) pojedou na tyden na tabor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
19.6.20 05:53

Spaní ve škole má dvakrát ročně jedno dítě, letos ale nebude. Školku ani školu v přírodě naše instituce neporada, toto bych nechala na dětech, jestli chtějí jet nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.6.20 06:24

Jsem blazen, takze se dobrovolne na podobne akce (ve skole) hlasim. Letos nam to nevyslo. Bohuzel.
Vzala jsem si loni i sve deti. Byl to fajn vecer.
Myslim, ze si to uzil kazdy. Nejsem nejmladsi, takze jsem mela rozlamane zada. Ale stejne to opet podporim, az bude umozneno. Jsme vzdy dve na tech asi 30 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.6.20 06:31

Jedinná cesta jak z toho udělat dětem trauma je být z toho vyděšená a toto na děti přenést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
19.6.20 06:33

@maskovak A proc se vlastne ptas? Chces neco takoveho poradat nebo mas obavy dite na takovou akci vyslat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
19.6.20 06:37

Zatim maji deti tyto akce na plavani a cviceni a moc se jim to libi. Snad to budou mit pozdeji i ve skolce/skole, je to dobra prilezitost, jak stmelit kolektiv bez finančních naroku na rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
19.6.20 06:51

Když si loni vzpomenu na ty rodiče, kteří od autobusu odvážející prvňáky na švp pomalu odtancovali… a ak na tu bandu dětí, jak se po návratu nadšeně vyvalila z autobusu, nemyslím, že by z toho měl někdo trauma. Mladší, školkové dítě, bych na přespávačku hlásila, pokud by o to mělo zájem. Naše bylo nadšené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
19.6.20 07:03

U nás na škole tohle všechno frčí od 1. třídy. Přespávání ve škole máme tak 4krát ročně + škola v přírodě + akce v knihovně. Nikdo nikoho nenutí, je ti na rodičích a dětech. Nicméně většina dětí se vždycky hrozně těší, nakonec si to užívají všichni a to nemluvímmo rodičích :lol: Co to dětem dává? Větší pocit samostatnosti a svobody, stmelení kolektivu, překonání se (nic beh rodičů, děláme stezky odvahy,…), vyinuti vetsi fyzicke aktivity a zábavu.
Neni problem zavolat rodicum, ze si mají pro dite prijet. To se mi nikdy nestalo, volala jsem jen proto, ze dite bylo nesnesitelne nevychovane a fakt to uz dal neslo. Trauma u ditete to nevyvola, to spis obcas maminky pobrekavaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32256
19.6.20 07:11

Moje deti ve skolce ani prespavani ani SvP nechtely, nenutila jsem. Osobne u neskolaka nepovazuji za dulezite, aby se takovych akci ucastnil. V 1. tride uz dcera byla na SvP i potom v lete na tabore. Jet nekam s kolektivem, se kterym bude nekolik let, mi dava smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
19.6.20 07:19

Nás syn byl na školce v přírodě loni, bylo mu skoro 6. Neplakal tam, užil si to, učitelky ho chválil, ale už znovu jet nechtěl. Dokonce kvůli tomu plakal a už teď se hrozí, že ve škole ve 3.tride se taky jezdí. Já jsem si užila moc, měli jsme zrovna v práci srumec, tak se hodilo, že přijedu domů a nemusím se nikomu věnovat :-)
Já od mala jezdila na tábory a milovala jsem to. Jako učitelka jsem s detma několikrát spala ve škole, ale to byly už starší, 2.stupen a mělo to velký úspěch.
Malej teď chce chodit do skautů, oni taky jezdí na prespavacky a tábor, tak snad se tam trochu otrka a my budeme mít občas volný víkendy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí