Spánková laboratoř

2144
20.1.13 16:43

Spánková laboratoř

Ahoj ženy :mavam:
Nemáte některá zkušenosti s tím, jak to chodí ve spánkové laboratoři, když někdo strašně chrápe? Slyšela jsem, že tam člověk jeden den přespí, oni zjistí co a jak a pak v nose třeba jen něco naříznou a je pokoj. Spíš by mě zajímalo, jak dlouhou dobu tam člověk celkově stráví, kolik to stojí, jak to probíhá apod. Děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
20.1.13 16:58

Takže musíš projít různým vyšetřením jako je orl a neurologie funkční vyšetření plica tak poté se objednáš do spánkové laboratoře dají ti datum kdy tam dojdeš vyspíš se poté ti dají termín kontroly mezi tím oni vyhodnotí tvoje výsledky a řeknou ti co a jak jaký je závěr taky se může stát že ti dají další termín do spánkové laboratože ne vše jse řešit operačně na orl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
20.1.13 16:59

Nestojí to nic jen klasika poplatek 100kč jako v nemocnici a pak 30 za kontroly jako u lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.1.13 17:07

Manžel byl vyšetřen na ORL, tam lékař sdělil, že operace patra u něj význam nemá, že patro je OK a poslal ho k lékaři, který má na starosti chrápání a spánkovou laboratoř.
Manžel přišel v cca 18 hodin, vyspal se a ráno po 6.hodině šel domů. Za týden byly výsleky. Čekala jsem podrobný popis-kolik apnoických pauz, jak dlouhých, na kolik klesá kyslík v krvi…jen krátká zpráva, že má střední apnoe syndrom.Je to těsně pod hranicí, kdy by pojišťovna proplatila opraci měkkého patra.
Cena 1.000,–
Vzhledem k tomu, že od jednoho lékaře víme, že operace parta by nepomohla, tak jsme s operací nesouhlasili. Doporučení zhubnout. A je pravda, že když manžel zhubnul 20 kg, tak od té doby nechrápe, není unavený, přes den nepospává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.13 17:20

@celipipka54 mam zkušenost kvůli skřípání zubama, jdeš tam večer v 18.00, převlékneš se, bohužel tak ve 20.00 chtěli abych šla už spát, napojí Tě na strašně elektrod, na hlavě, na nohou na rukou což znepříjemní spánek. No každopádně celou noc do 7.00 Tě monitorují a pak přijdeš na konrolu kde Ti řeknou co jak, zda má smysl s tím něco dělat. Platila jsem jen poplatek za nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.13 22:17

Ahoj, chcela som sa spýtať, či je možné toto vyšetrenie „spraviť“ aj doma štýlom, že mi v nemocnici dajú prístroj a ja sa vyspím doma. Mám sa tam totiž objednať kvoli chrápaniu, ale na novom mieste sa nevyspím a naviac nemám hlídání pre deti. A tie mi asi do nemocnice nedovolia zobrať.

• Citovat
  • Upravit
24292
14.8.13 22:34
@Anonymní píše:
Ahoj, chcela som sa spýtať, či je možné toto vyšetrenie „spraviť“ aj doma štýlom, že mi v nemocnici dajú prístroj a ja sa vyspím doma. Mám sa tam totiž objednať kvoli chrápaniu, ale na novom mieste sa nevyspím a naviac nemám hlídání pre deti. A tie mi asi do nemocnice nedovolia zobrať.

nejde to, protože jsi napojená na monitory a jiné opičárny a nejsou transportní. Děti Ti tam jistě nedovolí, musí tam být co nejméně rušivých podnětů. Holt asi odložit, dokud nebude možno děti někomu svěřit.

Příspěvek upraven 17.04.15 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.4.15 08:41

Ahoj, chci se zeptat, jestli byl někdo na tomto vyšetření s dítětem v Motole? Nás to čeká s malou, tak bych chtěla vědět co nejvíc a jak to tam probíhá. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
7.6.18 13:41

Má někdo zkušenost se spánkovou laboratoří v Brně? Kolik to stojí, jak dlouhé jsou objednací lhůty? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
7.6.18 13:46

@lucik2011 nemělo by to stát nic, je to na doporučení odborného lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
7.6.18 13:59

Nestojí to nic, musíš mít doporučení. Mám dojem že mojí mamce to trvalo necelé 3měs., ale objednávala se před prázdninami a v září tam jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
7.6.18 15:15

Tchán byl v zimě a neplatil nic, poslal ho tam lékař. Objednání bylo jen pár týdnů, bylo to celkem rychlé, kvůli spánkové apnoe měl problémy se srdcem (zástavy srdce), tak to spěchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
1.3.19 13:40

Seznam spánkových laboratoří

@Pink Lady Starý příspěvek, ale otevřu ho, snad nevadí. Za poslední dobu jsem 2 spánkové laboratoře objela. Kvůli nespavosti. V jedné mi dali pouze prášky, příčinu nezjišťovali. V pražské inspamed (https://www.vyspise.cz/…h-laboratori#…) se mi věnovali. Navrhli mi KBT terapii (momentálně první týden zapisuju do spánkového kalendáře), čeká mě polygrafické vyšetření. V 17 h tam přijdu, vše nastaví a já půjdu spát domů. Ráno přístroj vrátím. Klienti některých pojišťoven to mají zdarma. Řekla bych, že to podobně funguje u apnoe. Že není nutné spát v laboratoři, ale v domácích podmínkách? Nebo to tak není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí