Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevíte, co je dobré na odhlenění?
Před dvěma roky jsem prodělala zánět průdušek a od té doby, když se ochladí, tak mě trápí kašel, a žaludek je plný hlenů, sním jídlo a pak cítím, jak se to v tom žaludku míchá a jdu zvracet, pak už je mi fajn. Ale už mě to dost unavuje.
Jsem 32týden těhu, tak nevím, jestli vůbec něco můžu… Velmi mě pálí i žáha, to pak taky letím někdy ![]()
Díky za reakce.
Ahoj @Mahja, tak koukám, že nejsem sama- stejné potíže i týden těhot. ![]()
Poradili mi již zmiňovaný jitrocelový sirup-který na mě nefunguje a pak prý můžu Sinupret, ale ten je spíše na plné průdušky a dutiny.
Tak jestli můžu budu tu vyčkávat s Tebou, snad někdo poradí. ![]()
@Hanulínek píše:
Ahoj @Mahja, tak koukám, že nejsem sama- stejné potíže i týden těhot.
Poradili mi již zmiňovaný jitrocelový sirup-který na mě nefunguje a pak prý můžu Sinupret, ale ten je spíše na plné průdušky a dutiny.
Tak jestli můžu budu tu vyčkávat s Tebou, snad někdo poradí.
To se teda máme… ![]()
Mě pomáhá odvar z lotusového kořene, mohou ho pít i mimina, asi bude bezpečný i v těhotenství. Sirupy už vůbec nepoužívám, efekt byl nesrovnatelný.
@stazinka09 Já budu za blbce, ale kde ten lotusový kořen sháníš? V jaké je to formě a kolik to tak stojí? ![]()
@Hanulínek
nejsi za blbce, já to začala shánět kvůli holce, když byla malá věčně trpěla na kašel. Ono se to dá používat i jako prevence astmatu, alergolog to schválil, prý je na to alergie velmi velmi vzácná. Tak když je potřeba kombinujeme s fenistilem a medikací co má dlouhodobě. Ty sirupy to bylo o ničem. Mě to jednou odhlenilo snad i mozek, nebudu zabíhat do detailů, radši ![]()
Normálně to seženeš v prodejnách zdravé výživy. Já používám sušený, takový kolečka to jsou asi 20 nebo 30g balení kolem 70Kč. Ono se to dá i uvařit a sníst nebo třeba přidat do rizota, ale to malá vyndavala. Tak děláme čaj. On se dá koupit i čerstvý v Praze třeba, ale to je drahý jak pes a pak nevím jak dlouho to vydrží čerstvé v lednici nebo tak.
Dá se i z netu objednat, ale tam to nehorázně navýší poštovné. Zrovna teď máme od firmy Sunfood, ta dělá i dobrý tofu ![]()
Ked bola dcera dlho zahlenena, tak mi poradili vysadit vsetko mliecne - jogurty, mlieko…teda iba po dobu pokym sa to nezlepsilo…potom samozrejme mliecne veci opat mohla.