Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Štrample obecná A proč se nevyprdneš na kojení?
Dítě má takové bolesti, celá rodina nespí a ještě je mléko zřejmě slabé když potřebuje tolik kojení v noci. Hlavu vzhůru, není to žádná prohra, nekojit.
@Štrample obecná píše:to znam, ja pak byla uz tak pretazena, ze kdyz jsem konecne mela treba ty dve hodiny pro sebe, tak jsem neusnula, protoze jsem byla ve stresu, ze musim rychle spat, srdce mi busilo, atd… dosla jsem si do lekarny, rekla ze chci neco prirodniho na spani. Vetsinou to pomohlo, ackoliv to mohlo byt jen placebo efekt. No zoufalej clovek hleda cokoliv
Super, moc děkuji
Hořčík už teda beru v kombinaci s B6, myslím, že mi trochu pomáhá na migrenový typ bolesti hlavy. A piju tedy jako velbloud, mám pořád žízeň, dám i 4 l vody denně.
Mladší mi usíná po 1 hodině ranní, trpí na bolesti břicha, koliky a do té doby ji nosím, jinak se propíná, kroutí, pláče. V noci se většinou podaří vykakat a pak teprve pořádně usne. Budí se kolem 6. hod s několika kojícími pauzami v noci, kdy je problém ji znova uspat. Přes den spí jen v nosítku, u prsa nebo v náručí. Řešíme potravinové intolerance, nasadila jsem eliminační dietu. Zatím je jasné kravské mléko, ale zdá se, že toho bude víc. Starší dcera usíná 19.45-20.00, v 6.30 teď vstáváme do školky. V létě mohla pospat. V noci mívá špatné sny, budí se, někdy ji budí i pláč mladší. Já spím cca 1.30 - 5.45. Manžel pomáhá co jde, ale moc nestíhá - nová práce, stavba domku, jeho zdravotní problémy. Někdy vezme děti ven, ale já stejně nezaberu, většinou kvůli té bolesti hlavy.
@berusa.m asi bych to taky vzdala… Malej mel koliky, ekzemy… Nez jsme po 4mesicich prisli na alergii… I kdyz jsem doodrzovala dietu, mleko slo pryc a ja behem 2tydnu 5kg dole…flaska nas zachranila vsechny ![]()
Za takových okolností bych nekojila. Komu to přináší co dobrého? Dítěti určitě ne, když ho bolí břicho a nespinka. Třeba by vhodném nealergennim umělém mléku spalo líp a netrápilo se s bříškem.
@berusa.m 1. Nic jako slabé mléko neeexistuje. 2. Nejhorší alergii má na kravské mléko a to jakékoliv, i takzvaně hypoalergenní kojenecké. Nesnese ani kozí. Takže jediná možnost je kojení. Mléka mám naštěstí dost. Díky bohu! Jinak bych nevěděla, čím krmit.
@ocean.mama Přesně to mám, i s tím bušením srdce. Někdy si připadám jak cvok nebo hysterka :
V lékárně mi poradili jen meduňkový čaj a ten mi nedělá dobře.
@Štrample obecná píše:
@ocean.mama Přesně to mám, i s tím bušením srdce. Někdy si připadám jak cvok nebo hysterka :V lékárně mi poradili jen meduňkový čaj a ten mi nedělá dobře.
Jsi jen vystresovana, ne cvok ani hysterka. Tak priste rekni, ze chces prasky na spani na prirodni bazi, nechapu, proc ti poradili jen medunku. Ono se proste nejde vyklidnit jako lusknutim prstu a prepnout hned to klidoveho nebo spankoveho rezimu. Nekdo lehne a spi jak spalek, me to nikdy neslo
@Štrample obecná je primo mleko kde je to nastepeny, to jste zkouseli? Ale taky to trva nez se to srovna… Treba tyden.
@Neuz Myslíš naštěpenou laktózu? Ano, tu jsme zkoušeli. U nás nepomohlo, pravděpodobně jde o mléčný protein, který nám vadí. Mně vadí taky (mně vadí i protein i ta laktóza, malé možná též obojí).
@Štrample obecná ne laktozu ne. Myslim konkretne nastepenou kravskou bilkovinu. Intolerance laktozy a alergie na kravskou bilkovinu je rozdil…
@Neuz Ano vím, mám sama obojí. Přesto nám žádné mléko nevyhovuje. Nejlépe snáší moje, pokud poctivě držím dietu, ale ještě to nemáme úplně vychytané. Starší dcera byla totéž v bledě modrém, tehdy jako nezkušená jsem dala na lékařku, která řekla, že některé děti jsou holt uplakanější a ono to přejde s věkem. Nepřešlo to, přidaly se ekzémy a dcera je potravinový alergik jak vyšitý, mimo jiné samozřejmě na mléko. Máme to zřejmě rodové, já jsem prý byla také extrémně uplakané miminko, trpící na průjmy a koliky a spurně odmítající Sunar. Proč asi…
V té době se bohužel potravinové alergie a intolerance nebraly v potaz.