Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim.
Mate nekdo doporuceni na dobreho holistickeho spankoveho konzultanta?
Malemu je 6 mesicu a od spankove regrese, ktera zacla uz v 3.5 mesicich, je nocni spanek tragedie (budi se co 2 hodiny i casteji) a pres den vetsinou neda vic nez 30-40min. ![]()
Instagram profil spanekmiminek, hlavně ne žádného spánkového trenéra
Považuji to za naprosto normální spánek malých dětí. A věz, že může být i hůře.
Denní spánek se zlepšil po přechodu na jeden spánek.
Celou noc vydržely naše děti spát až okolo školy.
Každé dítě je jiné a bohužel je spíše hodně dětí, které se často budí.
Jedna spankova poradkyně fungovala i tady, ale nevím, jaka je. Jinak bych mozna zkusila tu zenskou z Prosimspinkej, ale konzultace u ni je za ranec…
Jinak u nas bylo spaní od půl roku do roka uplny horor. Zkusila jsem kde co, ale ke spánkové poradkyni jsem to nedotahla. V hloubi duše jsem nevěřila, ze by to pomohlo. Ale jestli nejakou oslovis, docela by me zajimalo, jestli to pomohlo…
@Ba-stet
Dekuji, mrkla jsem se na stranky a pani uz osobni konzultace bohuzel nedela. Ziju v zemi, kde se jde na materskou jen na pul roku, maximalne na rok. Spankove konzultanstvi je tu tedy naprosto bezna praxe, aby rodina byla schopna to zvladnout, a prave ze ranec se za to plati tady.
zkousim tedy, co nabizi cesky trh za zlomek ceny. ![]()
@KaterinaDv V Cesku je to s ucenim zdraveho spanku deti dost neprobadane, zkus knihu od Kim West (Good Night, Sleep Tight). Nam jeji rady zafungovaly nejlip, prave po regresi kolem 4 mesicu.
@KaterinaDv píše:
@Ba-stet
Dekuji, mrkla jsem se na stranky a pani uz osobni konzultace bohuzel nedela. Ziju v zemi, kde se jde na materskou jen na pul roku, maximalne na rok. Spankove konzultanstvi je tu tedy naprosto bezna praxe, aby rodina byla schopna to zvladnout, a prave ze ranec se za to plati tady.zkousim tedy, co nabizi cesky trh za zlomek ceny.
Aha, tak promiň. Pred pul rokem, kdy jsem na to byla zralá, ještě dělala. Ja si od ni koupila knížku, ktera byla fajn, ale nebylo v ni nic, co bych uz nezkusila. A prave jsem myslela, ze lepší rady (spis konkrétnější) si nechava na konzultace🤔 Jeste můžu zkusit dohledat ten nick odtud. Ta holka rikala, ze to studovala nekde v zahraničí, snad ve Skandinávii, myslím. Uz jsem ji tu dlouho neviděla.
Moje dcera spala naprosto šíleně, ale hlavni problem byl sveho času v uspavani (kteremu se intenzivne branila), takze i kdyz mi ta slečna hezky a přesvědčive licila, jak je důležité dodržet intervaly a faze spanku, nejak jsme se nedopracovaly k tomu, jak odporující dítě prinutit usnout, aniz by bylo nutné ho omracit sutrem
Ale to jsme se bavily obecně tady v diskusich, nemuzu soudit, jaka by byla skutečná konzultace…