Špatná chůze tříleté

452
26.1.20 17:08

Špatná chůze tříleté.

Tříletá dcera hrozně " šrondá" nezvedá dostatečně nožičky. Snažila jsem se jí vysvětlit, jak správně chodit, ale nepomohlo to. Chodí takhle ve všech botech. Poradíte co s tím? Je nějaké cvičení, pomůcky…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
26.1.20 17:12

Dojdi s ni k fyziotetapeutovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.1.20 17:12

Můžou to být špatné boty, slabé břišní svaly, páteř…
Zajdi k fyzioterapeutce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.1.20 17:30

Tříletému dítěti fakt nevysvětlíš jak má chodit.

Zajděte na fyzioterapii a cíleně a aktivně rozvíjejte hrubou motoriku - tvoje dcera potřebuje běhat, skákat, šplhat po stromech, kopat do míče, chodit delší trasy a vůbec se pořádně hýbat.

Případně pokud doporučí konkrétní nápravné cvičení, tak samozřejmě kromě obecného rozvoje hrubé motoriky ještě cíleně cvičte.

A v žádném případě to neřeš podle internetu - je nesmírně snadné špatné pohybové návyky ještě zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
26.1.20 17:35

Také jsme řešili. Nám řekli především pevnou obuv kolem kotníků a že se musí víc osvalit. Neměla jsem pocit, že bychom se jen doma váleli, každý den buď procházka, hřiště atd. Pomohlo když začala jezdit na kole. Ale chce to aby na to koukl odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
26.1.20 17:56

Ja takhle chodim porad… jedna byvala kolegyne mi rekla, ze me neni videt, ale sylset jak plandam nohama po zemi… jako rada zkus fyzio, ale tam jsem jako mala chodila taky a prd…u me je to vylozene lenost a pohodli ze nemusim zvedat nohy no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.1.20 23:05
@pufik20 píše:
Tříletá dcera hrozně " šrondá" nezvedá dostatečně nožičky. Snažila jsem se jí vysvětlit, jak správně chodit, ale nepomohlo to. Chodí takhle ve všech botech. Poradíte co s tím? Je nějaké cvičení, pomůcky…?

Patrně centrální koordinační porucha… cvičte VM2G a zmizí to ( dejte si to do googlu nebudu to tady rozepisovat)… Pokud stojí všiměte si, že nestojí rovně, ale jako bokem jednou nohou dopředu. Takže na vyšetření, pomůcky a cvičit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí