Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkus položit tento dotaz i v odborných poradnách. Osobní zkušenost nemám a držím palce, ať je vše jen planý poplach. ![]()
Tak já přidám jen zkusenost, u všech tří vad jsem měla riziko vyšší než 1:100, DS dokonce 1:4, plus vada srdíčka, podstoupila jsem odběr chor. Klku, dělali mi kompletní gen. profil, žádná vada se nepotvrdila, i srdíčko na dalších kontrolách bylo v pořádku, teď po utz ve 21. týdnu už si mohu oddychnout a tesit se na snad zdravé mimco. Samozrejme něco se vždy může objevit, ale byla jsem připravená na to, když to dobře dopadne, tak mít dítko s DS s operovatelnou vadou srdce, takže v toto jsem ani nedoufala. Jinak problém jsem mela jen s hodnotou Papp A, kterou jsem měla hodně nízkou.
Šla bych minimálně na odběr plodové vody, kde se to potvrdí nebo vyvrátí.. Pokud utz vypadal dobře, tak máš velmi velkou šanci..
Za tři týdny mě čeká odběr plodové vody, ale to čekání plus čekání na výsledky je hrozné ????
@Tiger-lily děkuji moc, doufám a věřím, že to bude dobré, ale bohužel už je tam to " ALE "
@Adelka951 děkuji za příspěvek a moc ti to přeji, že už je vše v pořádku a můžeš si konečně užívat těhotenství
@Tiger-lily píše:
Zkus položit tento dotaz i v odborných poradnách. Osobní zkušenost nemám a držím palce, ať je vše jen planý poplach.
Bohužel vyčerpán maximální počet dotazů…jsem v poradně poprvé, takže ani nevím jak to tam chodí ![]()
Zdravím všechny těhulky a maminky.
Nenašla jsem bohužel nikde odpověď, tak zkusím tímto způsobem.
Minulý týden jsem podstoupila screening 1trimestru v 13tt, při vyšetření na UTZ bylo vše v pořádku a Mimi mělo vše co má mít. Jenže z odběru krve mi zjistili špatné chromozomy a to bohužel ve všech třech možnostech syndromů (Downův, Edvard, Pattuv) vše bylo přibližně od 1:250 do 1:290. Máte s tím některá zkušenost, že Vám to vyšlo špatně u všech třech? Převážně mají maminky špatný výsledek pouze u jednoho chromozomu. Jsem z toho spatna, tak prosím o pomoc a radu. Děkuji všem