Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jsem už zoufalá, spaní jsem měla vždycky lehké a často se budila, v době těhotenství se to začalo ještě zhoršovat a teď posledních pár týdnů je to peklo. Chodím spát většinou kolem půl 11, ale před 1 se vzbudím a už nemůžu zabrat. Pořád se jenom převaluju a když už usnu, tak je to jen takový ten lehký spánek, ze kterého mě vzbudí cokoliv, malý když se zavrtí v postýlce, nebo manžel když se vedle mě otočí na druhý bok. A tak se vlastně trápím až do rána. Takže přes den bývám unavená a podrážděná. Zkouším si lehnout, když přes den spí malý, ale to mi taky moc nejde…Poradí mi někdo, co s tím? ![]()
jednu dobu jsem zkoušela pít večer meduňku, ale nějak to nepomáhalo a problém byl teda v tom, že když večer vypiju čaj, tak přes noc lítám na wc…
Mam docela slušný problémy se spaním. Přes den lítam uklízim, v 7 večer padam na hubu, při uspávání a pak nemůžu usnout, dneska do půl 4..!
Tak to moc dobře znám!!! Začalo to u mě s narozením malého… noci byly k zešílení… bu'd jsem hodiny nemohla usnout nebo jsem usla a třeba za hodinu za dvě jsem se probudila a hodiny jsem byla vzhůru…
pomohly mi tabletky Silence, které jsou volně prodejné v lékárnách… jsou to prášky na přírodní bázi, které obsahují spánkový hormon (dle lékárnice jako jediné na trhu) a píšou tam, že do sedmi dní od začátku užívání, se spánek upraví… mě to zabralo už po čtyřech dnech… zkuste na to mrknout…
brala jsem to asi půl roku a pak jsem je zkusila vysadit a od té doby spím a usínám dobře i bez nich… jako pořád spím hůř, než jsem spávala dřív jako bezdětná, ale je to zlaté naproti tomu, co jsem zažívala před jejich užíváním…
tady házím odkaz http://stres-nervozita.heureka.cz/…plus-1-pack/
Taky to znam. V tehotenstvi jsem se casto budila ve tri ve ctyri a nemohla usnout, ale radsi nez prevaloni jsem sla do obyvaku na gauc, chvilku si cetlaa nebo koukala na televizi a pak vytuhla, jako chvilku to trvalo, ale nebyla jsem aspon tak otravena. Po porodu se to zlepsilo.
Děkuji všem, je to asi hnusné, ale vždycky potěší vědět, že v tom člověk není sám ![]()
@Jarka K děkuji za tip na ty prášky, kouknu na to
popř. ještě zvážím dát znova šanci meduňce
Ja si jeste vzpomnela na Kitluv šláftruňk, dela se z bileho a cervneho vina, jeden je lepsi, ale ted nevim kterej, myslim, ze to byl ten cervnej. Jen taky neni vhodny pro kojici a tehotny ![]()
@suik píše:
Ja si jeste vzpomnela na Kitluv šláftruňk, dela se z bileho a cervneho vina, jeden je lepsi, ale ted nevim kterej, myslim, ze to byl ten cervnej. Jen taky neni vhodny pro kojici a tehotny
nekojím, ani nejsem těhotná, nebyl by recept? ![]()
už začínám seriózně uvažovat, že asi začnu po večerech pravidelně popíjet ![]()
@Spenata to se musi koupit. http://www.kitl.cz/…y/slaftrunk/
mivaji to ve zdravych vyzivach, nebo tak i vinarnach, videla jsem to treba i v oriskarne, nebo pres net.
me prislo, ze to funguje dobre, pak jsem byla tehotna a uz se k tomu nevratila.
nebo zkusit etericke oleje, treba tu medunku, levanduli…ale pozor, cista medunka je dost draha a to co se prodava jako medunka byva riznuty tusim citronovou travou, to je lepsi si ji koupit redenou v jojobovem oleji.
http://eshop.nobilis.cz/…em-oleji-584 muzes zkusit i testr.
@suik píše:
@Spenata to se musi koupit. http://www.kitl.cz/…y/slaftrunk/
mivaji to ve zdravych vyzivach, nebo tak i vinarnach, videla jsem to treba i v oriskarne, nebo pres net.me prislo, ze to funguje dobre, pak jsem byla tehotna a uz se k tomu nevratila.
nebo zkusit etericke oleje, treba tu medunku, levanduli…ale pozor, cista medunka je dost draha a to co se prodava jako medunka byva riznuty tusim citronovou travou, to je lepsi si ji koupit redenou v jojobovem oleji.
http://eshop.nobilis.cz/…em-oleji-584 muzes zkusit i testr.
ty jo, vypadá to dobře
dnes mám večer s červeným vínečkem, tak doufám, že se bude spát dobře
Dobrý den, nemáte nějaký tip na přípravek (asi ideálně přírodní), co by mi pomohl usnout? Kvůli nečekaným rodinným událostem se cítím dost mizerně a mám s usínáním a se spánkem problémy. ![]()
Mám dost podobný problém, nejsem ani těhotná ani nemám miminko, ale s usínáním mám dost velký problém. Už nějakých dva a pul roku mám hrozný problém s usínáním, dříve mi pomáhalo se pořádně unavit do vyčerpání a pak jsem usla během pěti minut, ale nakonec jsem se třeba ve čtyři ráno probudila a cítila jsem se vyspalá a nakonec jsem celý den byla uplně vyčerpaná. Ted mám se spaním mnohem horší problémy, pracuji dvanáct hodin, někdy se stane, že musím v práci zustat déle takže přetáhnu no a když pak dorazím domu a citi, že už se mi opravdu chce spát a že bych usla při okamžitém lehnutí tak mam ještě na práci venčení, koupel a nějaké to jídlo..a když pak si lehnu tak mě to najednou přejde a zase nemohu usnout, usínání mi trvá většinou tak hodinku, ale dost často se mi stává, že usínám taky čtyři pět hodin což už je opravdu šílené, nejhorší je že se pak třeba po dvou hodinách vzbudím (hůř když mám jít zrovna i do práce) tak jsem uplně vyčerpaná. O volno se mi stane že usnu přes den ale max na pul hodiny totálním vyčerpáním ale to je maximum co mi tělo (či něco jiného).
Kdyby jste mi někdo dokázal pomoci co s tím byla bych moc ráda. ![]()
Ahoj, mě pomohl až CBN olej. Jako doste jsem s tím spánkem trápila. Usnula jsem kdoví kdy, spánek za moc nestál a po probuzení hrůza… Ale ten olej mi fakt pomohl.
Já mám dobrou zkušenost s doplňkem sleepmag. Ten je super hlavně svým složením. Koupila jsem si ho proto, protože jsem měla problém hlavně s usínám. To mi trvalo dlouho a spánek pak nebyl tak kvalitní a tím pádem energie druhý den skoro žádná. Tento doplněk měl super hodnocení, tak jsem si ho koupila a musím říct, že mi pomohl, takže vyhovuje po všech stránkách.