ATB Sumamed, zkušenosti?

216
21.12.12 10:07

Sumamed zkušenosti?

Dobry den, prosim o vaše zkušenosti s atb sumamed. Dnes jsem je dostala od dr.na krk, zvetsene uzliny, bolest v krku.jsou tam tri tablety na tri dny, tak asi budou silne. Rano jsem si vzala prvni tabletu a hruza…asi za hodinu silene křeče v břichu a nevolnost. V pribalovem letacku je popsan i tento nezadouci ucinek. Uz je to trochu lepsi ale nevim jestli v atb pokracovat. Co by jste delali? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
657
21.12.12 10:09

Já bych zavolala doktorce, ta ti řekne co máš dělat. My tady těžko vymyslíme, jestli je máš dál brát nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
21.12.12 10:13

Já je měla, je to cca 6 let. Měla jsem šílený kašel a horečky. Jako pomohly mi, ale tři dny jsem byla jen v posteli, měla problém si dojít i na záchod a něco sníst bylo nadlidské..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.12.12 10:15

Užívala jsem je několikrát, bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.12 10:51

Užívslsa jsem je několikrát (jednou i měsíc - ano, v lékárně na mě koukali divně), je dobré je vzít po jídle. Užívání bylo v pohodě, ale po 14dnech jsem měla průjem (nedivila jsem se) a sem tam bolesti břicha. Když se vemou s jídlem nebo po něm, je to lepší ;)

• Citovat
  • Upravit
27281
21.12.12 12:44

Taky jsem brala - několikrát a bez jediného problému. :nevim:

Je nutno vzít tabletu s jídlem nebo hned po jídle. Počítej s průjmem (klasické působení ATB na střevní mikroflóru průjem způsobí, je to běžné)

Žádné mléčné výrobky a kyselé šťávy… lež a poť se a bude to OK :palec:

P. S. Nic samozřejmě nevylučuje, že opravdu nemáš vedlejší účinek. Proto je tam píšou, pochopitelně se to může stát. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daniel Kubala
18.6.13 13:23

Již užívám rok, a čekají me další dva roky, a nezdá se mi, ze by to mělo nejake nežádoucí účinky.

• Citovat
  • Upravit
10486
15.5.14 19:20

Mohu se zeptat za jak dlouho začnou učinkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
15.5.14 20:42

Atb učinkují okamžitě, pokud jsou dobře zacíléná, tedy pokud jsou na ně bakterie citlivé. Ale člověk se většinou cítí lépe za 2 až 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
16.5.14 07:08

@leryl
Tak okamžitě také ne, neboť musíme vzít v úvahu farmakokinetické vlastnosti (LADME, Liberation, Absorption, Distribution, Metabolism, Excretion). Sumamed je svou podstatou bakteriostatický azalid (můžeme jej řadit i k makrolidům), to znamená, že viditelný účinek můžeme očekávat za 72 hodin, 48hodinový horizont je pro baktericidní ATB typu beta-laktamů či glykopeptidů. Klíčové ovšem je, na jakou indikaci byla ATB nasazena. Vždy musíme mít na paměti racionální antibiotickou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.15 14:48

Tak mi dneska zubařka předepsala Sumamed.
Bojím se ho nasadit.
Průjem by mi tak moc nevadil, ten mám často i bez Sumamaedu :lol:
ale šokovaly mě v příbalovém letáku vedlejší účinky:
poškození zraku a hluchota (uvedeny jako časté)
Tak to už není žádná sranda. Oslepnout ani ohluchnout bych nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
6.5.15 21:39

Sumamed jsem měla kdysi taky, ted ho měla moje 3,5 letá dcera a jsme zdrávy.
Lepší ty letáky nečíst :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.15 17:00

ATB Sumamed jsem nakonec užil a snad i přežil bez následků. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.5.15 18:11

Ja jsem tyto antibiotika ted brala 9 dni..docela očistec :) křeče v břiše jsem měla první 2 dby, pak to přešlo. vydržela bych to byt tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
13.5.15 09:12

@Daniella82 sumamed 9dní? Co já vím, tak jsou na 3 dny, protože se ustálí hladina, která v těle vydrří týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí