Defekt hlavičky u spermií

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
328
5.5.20 17:13

Špatné spermio

Ahoj všem, nevíte co znamená u spermií defekt hlavicky 93%? Zapomněla jsem se u Mudr zeptat. Je možné otěhotnět i tak? Jinak vše v normě máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
5.5.20 17:44

@Leontys spermie se skládá z „hlavičky“ a biciku.. Ta hlavička oplodni vaše „vajíčko“, bicik se oddělí následně.. Teď záleží jestli ten defekt se dá léčit popř. léky a nebo vas bude čekat ivf a spermie od dárce.. Ale na to se musíte zeptat lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
5.5.20 18:19

@Leontys říká se tomu morfologie spermií. Spermie, jak psala paní nebo slečna přede mnou se skládá s hlavičky a bičíku. Pokud má spermie špatnou hlavičku (chybí jí část, je rozdvojená, nebo prostě nemá svůj správný tvar), neoplodní vajíčko. Pokud špatný bičík (některé spermie ho ani nemusí mít, nebo jen část, nebo dvojitý), nedoplave. Záleží i na dalších faktorech jako je celková pohyblivost a množství spermií na tuším ml. Na výsledcích píšou procento, kolik % spermií je zralých oplodnit vajíčko. U nás to například bylo 0,5%, dostali jsme nějaké vitamíny na předpis a hned se zadařilo. Problém byl hlavně v mé ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.5.20 18:26

Pokud je celková morfologie 4 % a víc, tak je v normě a není třeba se tím zabývat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.5.20 18:44

Tak to si zkusím zavolat jak to je. Manžel má
6,9 % normálních spermii
93% defekt hlavičky
13% defekt střední části
3% defekt biciku
A 80% rychle progresivnich to nevim o znamena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36763
5.5.20 18:50

Určitý počet vadných spermií je normální. Tohle už je ale moc.
O vitamínech a pod. jsem založil diskuzi tady :
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.5.20 18:53
@Leontys píše:
Tak to si zkusím zavolat jak to je. Manžel má
6,9 % normálních spermii
93% defekt hlavičky
13% defekt střední části
3% defekt biciku
A 80% rychle progresivnich to nevim o znamena :nevim:

7 % normální morfologie je skoro dvojnásobek normy, to je úplně v pohodě! U těch morfologicky odlišných je pak v 93 procentech problém v hlavičce atd. To je celkem jedno.

Progresivní jsou ty, co jdou rychle za vajíčkem. Opět, 80 % je výborné číslo. Jakou máte celkovou pohyblivost a počet? :think: Každopádně slavte a nepitvejte hlavičky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.5.20 19:03
@Litta píše:
7 % normální morfologie je skoro dvojnásobek normy, to je úplně v pohodě! U těch morfologicky odlišných je pak v 93 procentech problém v hlavičce atd. To je celkem jedno.Progresivní jsou ty, co jdou rychle za vajíčkem. Opět, 80 % je výborné číslo. Jakou máte celkovou pohyblivost a počet? :think: Každopádně slavte a nepitvejte hlavičky. :mavam:

Jeeee to jste mě potěšila to mám radost :hug:
A když je problém v té hlavičce to ničemu nevadí??
Co koukam do papíru tak je to nak debilne napsané že se v tom nevyznam :mrgreen:
Celkový počet mame (x10/ml) 349,67
A tu pohyblivost nemůžu najít kde to je
Je tam napsané koncentrace (x10/ml) 119,75
A celkem hodnoceno smermii 2×200 ale čeho to tam není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.5.20 22:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.5.20 22:23

@Leontys Nevadí, s tímhle množstvím se k vajíčku probojují stejně hlavně ty kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36763
5.5.20 22:53
@M_Vladim píše:
Určitý počet vadných spermií je normální. Tohle už je ale moc.
O vitamínech a pod. jsem založil diskuzi tady :
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?… :mavam:

Pardon, neumím číst :oops::kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.23 07:26

Zdravím, prosím, mohl by někdo hodit na očko na spermiogram partnera? Zajímá mě hlavně ten defekt hlavičky. Dle kliniky je pravděpodobnost přirozeného početí mírně snížená. Předem moc děkuju!

• Citovat
  • Upravit
1327
5.9.23 08:02
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím, mohl by někdo hodit na očko na spermiogram partnera? Zajímá mě hlavně ten defekt hlavičky. Dle kliniky je pravděpodobnost přirozeného početí mírně snížená. Předem moc děkuju!

Ahoj, máme podobné výsledky. Partner je na tom skoro stejně, jako ten tvůj, také teratozoospermie. Ani CAR, ani můj doktor mi vyloženě neřekli, že to nepůjde přirozeně, ale říkali, že otěhotnění může být složitější.
Spermiogram vyšel dvakrát podobně, řešíme to již rok a přirozeně se zatím nezadařilo. Klidně napiš zprávu, ráda ti řeknu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.23 08:07

Holky, domluvte chlapum návštěvu u pana doktora Zámečníka. Pred par lety fungoval v pražském iscaru, cekacka 2 měsíce a jedna a jedina konzultace stala 1500kc. Manzelovi udělal ultrazvuk koulicek a vzal mu krev. Bral 3 měsíce 1× prasek denne, do toho vitaminy reproman (ty už dnes můžete koupit v lekarne) a další spermio absolutně super. Pana doktora najdete i v show jana krause, je to profik a je i vtipnej :) jestli je problém jen ve spermiu, tak třeba ivf vůbec nebude zapotřebí. A ani nechodte do ivf, pokud spermio nebude stát za to, jsou to vyhozené peníze a zbytečná stimulace.

• Citovat
  • Upravit
1948
5.9.23 09:02
@Anonymní píše:
Holky, domluvte chlapum návštěvu u pana doktora Zámečníka. Pred par lety fungoval v pražském iscaru, cekacka 2 měsíce a jedna a jedina konzultace stala 1500kc. Manzelovi udělal ultrazvuk koulicek a vzal mu krev. Bral 3 měsíce 1× prasek denne, do toho vitaminy reproman (ty už dnes můžete koupit v lekarne) a další spermio absolutně super. Pana doktora najdete i v show jana krause, je to profik a je i vtipnej :) jestli je problém jen ve spermiu, tak třeba ivf vůbec nebude zapotřebí. A ani nechodte do ivf, pokud spermio nebude stát za to, jsou to vyhozené peníze a zbytečná stimulace.

Ahoj, Můžu vědět jaký prášek? A bylo to na morfologii? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital