Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Že nic není ztraceno, zázraky se dějí vždy, ale pokud chcete mít jistotu, je to ivf nebo inseminace jistotou.
Tak pokud je koncentrace OK, není to až tak smrtelné a nepřekonatelné, důležitý je samozřejmě kontrolní spermiogram s odstupem min. 1-3 měsíce. Na základě jednoho těžko dělat závěry.
A IVF, natož IUI není jistota, jenom malé či velké zvednutí pravděpodobnosti. Zvážila bych - kolik vám je, jak dlouho se snažíte, zda jsou ještě jiné problémy, a rozhodla na základě toho dalšího spermia.
Pokud jsi jinak zdravá pětadvacetiletá ženská a zkoušíte to půl roku, dala bych tomu ještě čas.
Pokud je ti osmatřicet, máš jenom jeden vejcovod a nedaří se vám tři roky, do toho IVF bych šla.
Přesně, nic neni ztraceno, a kdyby bylo nutne iui(inseminace)tak to vůbec nic neni, jen ti ty spermusky zavedou přímo do dělohy, a to je jako běžná gyn. prohlídka, ja absolvoval. celkem 3 iui a pak norm. fungujes a pokud budou jak u nas(nebude je zajimat vajicko
) tak hold ivf a toho se taky vůbec neboj, neni to taková hruza! to mam taky za sebou a díky tomu čekám miminko
kdyz je touha po miminko zvládne se i nezvladatelný
ale ty hodnoty nejsou tak hrozny, my měli jen 2% živých ale linych, tak nezoufej, držím palecky ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se děkuju :/
určitě neházej flintu do žita, rozhodně to není nic šíleného.. jak psaly holky výše, chlap půjde na kontrolní spermio, ono se to může rychle změnit.
Ahoj pred rokem jsme meli to same, hodne spatny spermio. Protel bral prasky a v prosinci kontrola a znova spatny zadna zmena k lepsimu, v lednu na tehotenskem testu 2 carky, a to jsme se chystali take na inseminaci. Vubec jsem tomu neverila ale priroda je mocna a miminko nam dala i bez inseminace. Jsem 19tt. Preju hodne stesti hlavne verit.
Muz mel spermio jeste horsi a ja jsem uz v 27tt bez nejakeho extra snazeni… proste byl sex ato jeste velmi nepravidelne
@patulka123 děkuju
a blahopřeju k miminku a at ti vse dobre dopadne
![]()
Ahoj já mám za sebou třetí inseminaci, první spermio bylo taky zhoršené, druhé totožné a třetí tedy ted normo spermie a to jsme jen před dvouma měsícema nasadili vitamín E ![]()
Ja se bojím že nám to nikdy nevyjde :/ miminko si strasne prejem, me je 20 a pritelovi bude na podzim 29 :/
Tak v tomhle veku tomu vazne jeste dejte cas, nic vas netlaci a ty hodnoty maji k absolutni katastofe hodne daleko. Nehlede na to, ze pred jednadvacatym rokem je IVF indikaci jen pro zeny s nepruchodnymi vejcovody. Ale vazne, mate jeste dost prostoru pro to dat tomu sanci na zlepseni, popripade vyzkouset nejake vyrazne mene (fyzicky, psychicky i financne) narocne metody lecby.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky mam vysledky spermiogramu pritele a doporucili nam inseminaci nebo ivf
co si o tech hodnotach myslite?? daly mu vitaminy a ve stredu jdu jeste k dr tak jsem zvedava co mi rekne
mame problem jen v pohyblivosti, koncentrace je v poradku
Progresivní: 10
Neprogresivní : 33
Nepohyblivé : 57¨
děkuju moc jsem z toho špatná