Špatné výsledky spermiogramu

Anonymní
6.6.16 13:44

špatné výsledky spermiogramu

Ahoj holky mam vysledky spermiogramu pritele a doporucili nam inseminaci nebo ivf :( co si o tech hodnotach myslite?? daly mu vitaminy a ve stredu jdu jeste k dr tak jsem zvedava co mi rekne
mame problem jen v pohyblivosti, koncentrace je v poradku
Progresivní: 10
Neprogresivní : 33
Nepohyblivé : 57¨
děkuju moc jsem z toho špatná

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.6.16 13:46

Že nic není ztraceno, zázraky se dějí vždy, ale pokud chcete mít jistotu, je to ivf nebo inseminace jistotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 13:55

@martina.se děkuju :/

• Citovat
  • Upravit
68976
6.6.16 13:56

Tak pokud je koncentrace OK, není to až tak smrtelné a nepřekonatelné, důležitý je samozřejmě kontrolní spermiogram s odstupem min. 1-3 měsíce. Na základě jednoho těžko dělat závěry.
A IVF, natož IUI není jistota, jenom malé či velké zvednutí pravděpodobnosti. Zvážila bych - kolik vám je, jak dlouho se snažíte, zda jsou ještě jiné problémy, a rozhodla na základě toho dalšího spermia.

Pokud jsi jinak zdravá pětadvacetiletá ženská a zkoušíte to půl roku, dala bych tomu ještě čas.
Pokud je ti osmatřicet, máš jenom jeden vejcovod a nedaří se vám tři roky, do toho IVF bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
6.6.16 13:58

Přesně, nic neni ztraceno, a kdyby bylo nutne iui(inseminace)tak to vůbec nic neni, jen ti ty spermusky zavedou přímo do dělohy, a to je jako běžná gyn. prohlídka, ja absolvoval. celkem 3 iui a pak norm. fungujes a pokud budou jak u nas(nebude je zajimat vajicko :mrgreen: ) tak hold ivf a toho se taky vůbec neboj, neni to taková hruza! to mam taky za sebou a díky tomu čekám miminko ;-) kdyz je touha po miminko zvládne se i nezvladatelný :-) ale ty hodnoty nejsou tak hrozny, my měli jen 2% živých ale linych, tak nezoufej, držím palecky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.16 14:04
@Anonymní píše:
@martina.se děkuju :/

určitě neházej flintu do žita, rozhodně to není nic šíleného.. jak psaly holky výše, chlap půjde na kontrolní spermio, ono se to může rychle změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.6.16 14:04

@VercaKk děkuju moc je mi hned trošku lépe :/ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
6.6.16 14:05

Ahoj pred rokem jsme meli to same, hodne spatny spermio. Protel bral prasky a v prosinci kontrola a znova spatny zadna zmena k lepsimu, v lednu na tehotenskem testu 2 carky, a to jsme se chystali take na inseminaci. Vubec jsem tomu neverila ale priroda je mocna a miminko nam dala i bez inseminace. Jsem 19tt. Preju hodne stesti hlavne verit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
6.6.16 14:16

Muz mel spermio jeste horsi a ja jsem uz v 27tt bez nejakeho extra snazeni… proste byl sex ato jeste velmi nepravidelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.6.16 14:55

@patulka123 děkuju :) a blahopřeju k miminku a at ti vse dobre dopadne :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
6.6.16 15:13

Ahoj já mám za sebou třetí inseminaci, první spermio bylo taky zhoršené, druhé totožné a třetí tedy ted normo spermie a to jsme jen před dvouma měsícema nasadili vitamín E :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.6.16 18:08

@Marca 1 super tak snad nam to taky vyjde :) :potlesk: drzim pesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.6.16 18:09

Ja se bojím že nám to nikdy nevyjde :/ miminko si strasne prejem, me je 20 a pritelovi bude na podzim 29 :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
6.6.16 20:42

Tak v tomhle veku tomu vazne jeste dejte cas, nic vas netlaci a ty hodnoty maji k absolutni katastofe hodne daleko. Nehlede na to, ze pred jednadvacatym rokem je IVF indikaci jen pro zeny s nepruchodnymi vejcovody. Ale vazne, mate jeste dost prostoru pro to dat tomu sanci na zlepseni, popripade vyzkouset nejake vyrazne mene (fyzicky, psychicky i financne) narocne metody lecby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.6.16 20:59

@ugluk to nemuzu jit ani na inseminaci nebo umele??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.