IVF Eurofertil 2016

54
14.5.16 11:16

IVF Eurofertil 2016

Zdravim vsechny snazilky, zakladam novou diskuzi pro ty, ktere podstupujou nebo uz podstoupili IVF v tomto roce. Nas ceka prvni IVF ted v cervnu tak by jsme si mohli o tom pokecat a podelit se o sve zkusenosti a hlavne se podporovat, tak holky piste piste :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
137
14.5.16 19:24

Dobrý den já podstoupila IVF sice loni v říjnu, ale letos už mám za sebou v lednu KET a ve středu jsem podstoupila další KET.Tak kdyby jste třeba chtěla pokecat :lol: :mavam: :dance: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
14.5.16 20:54

@petullaa @Vampyrka Ahoj holky, IVF jsem jeste nepodstoupila, ale zrejme me to bude letos take cekat. Muj pribeh: 8.1.2014 se nam narodil po mesicnim snazeni syn; 24.4.2015 - SP s revizi; 31.7.2015 - MT s laparoskopii a odstranenim leveho vejcovodu. Od te doby se nam nedari ani po 4 cyklech clostilbegytu s pichanim pregnylu. Takze jsme se s Dr. domluvili na pristi tyden na laparoskopii a hysteroskopii, abychom zjistili, zda je zbyly vejcovod pruchodny. Pokud pruchodny nebude a nebude ani moznost ho zpruchodnit, tak to take zacneme rovnou resit IVFkem. Manzel byl na konci dubna na spermiogramu a ma ho ukazkovy. Chci se Vas tedy zeptat, jak dlouho trva nez dojde k IVF od prvni navstevy centra? Nevim totiz, jestli vzit nabidku od kamaradky a nastoupit za ni do prace po dobu jeji MD a RD a nebo si svoji RD radeji protahnout a doufat, ze se brzy diky IVF zadari. Dekuji za odpovedi a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.5.16 06:59

@ndkv my poprvé na kliniku přisli v červnu, a v říjnu jsem podstoupila IVF. Během té doby jsme společně s manželem podstupvali různá vyšetření včetně genetického. Tam byla asi nejdelší čekačka. Ale u každého jsou ty vyšetření jiné. Dá se to stihnout klidně i do tří měsíců… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
15.5.16 09:51

@Vampyrka Dekuji za informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.5.16 10:19

Ahojky nam se to cekani trosku prodlouzilo bohuzel:(.Zacali jsme v breznu, nejdriv mi byla nasazena Divina ani nevim na co to presne je:) ale musela jsem to papat a co jsem si cetla v diskuzich tak to berou skoro vsechny holky, pote jsem zacala se stimulaci, mela jsem kratky protokol, tak nejakych 9 dni jsem si pichala injekce do bricha, behem toho se porad chodi na ultrazvuk, dr sleduje jak se to tam vyviji, no a pak se jde na OPU. No a tohle byl vlaste nas problem, ono totiz taky zalezi na tom, kolik se vytvori vajicek, kolik jich odeberou a pokud jich ma nekdo hodne, treba pres 20,tak tak hrozi hyperstimulak a to byl bohuzel muj problem, v den, kdy mel byt tranfer, tak na ultrazvuku p.dr zjistil, ze mam mirny haperstimulak a tak se transfer musel odlozit:((.coz znamena ze se to o dalsi mesic prodlouzi…ceka se na MS a nejak po 14ti dnech muze byt tranfer, ale behem toho se opet porad chodi na ultrazvuk na kontrolu, takze pokud se stane tohle, tak se to pekne protahne, ale jinak za normalnich okolnosti to trva necele 2 mesice, ale zalezi taky na tech ruznych vysetrenich, pokud je tam genetika, tak se dlouho ceka…Ach jo, me se to teda fakt protahlo, ale uz se mi to konecne blizi, pristi nebo dalsi tyden bych uz mohla jit na tranfer, tak se uz tesim :pankac: No a pak se ceka 14 dni jestli se to povedlo, nebo ne..Tak preju at to mate v poradku, myslim ten vejcovod:) ale myslim si, ze pokud mate jen jeden vejcovod a jeste k tomu nevite zda je pruchozi, tak myslim, ze prirozene to asi nepujde:( ale nevim je to jen muj nazor, mozna se vam to podari, coz vam preju :kytka: amuzu se zeptat jak dlouho se snazite o mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
15.5.16 11:02

@petullaa Od posledniho nezdaru je to trictvrte roku. To mi odebrali tem vejcovod. Jinak celkove o druhe mimi se snazime uz 1,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.5.16 12:51

@petullaa ahoj mě hyperstimulační syndrom naštěstí nepotkal odebraných vajíček jsem měla 13 a z toho se mi 8 krásně oplodnilo.Po menstruaci budeš muset přijít k lékaři 12-13 den aby se zjistilo jak je velké vajíčko, které ti v těle uzrálo. Musí narůst kolem 20 mm a pak se toho vajíčka musí zbavit, protože potřebují zavést to oplodněné vajíčko které ti zmrazili.To znamená že až ti vajíčko dozraje na těch 20 mm píchnou ti Pregnyl ktery způsobí po cca 38 hodinách prasknutí toho vajíčka. Pak tě znovu skontrolují a když ti vajíčko praskne tak od toho dne se počítá ovulace a od ovulace ti podle toho jak staré máš embryjka zavedou to oplodněné vajíčko. T.j. jestli budeš mít ovulac např. ve středu a máš zmražené 6- ti denní embryjka tak půjdeš zavádět v pondělí, když máš embryjka 3- denní tak v pátek… kryotransfer ( zavedení zmražených embryjí) už neni tak fyzicky náročný protože do tebe neperou tolik hormonů. Jen si zavádíš Utrogestan. A kolik vajíček se nakonec povedlo oplodnit a zmrazit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.5.16 15:32

Aha dekuju za info:) aspon vim co me jeste ceka? ty uz jsi to podstupovala? a nepovedlo se? jo ted jsem si precetla ze jsi byla ve stredu na KET tak drzim pesti at se to konecne povede :lol: No ja jsem mela 24 odebranych vajicek a nakonec nam zbylo 7 krasnych 6 dennich blastocyt tak doufam, ze to vsechno vydrzi..trochu se bojim, nebo tady holky pisou, ze to zamrazovani a nasledne rozmrazovani tem embryjkam skodi a ze pulka nevydrzi tak se toho bojim, no ale co nam zbyva…jen doufat, verit a cekat :) Jo takze po te MS za tech 14 dni zase budu muset do sebe neco cpat? clostilbegyt nebo silnejsiho? jo chapu to, musi nam to telo nejak pripravit:) brala jsi nejake vitaminy na podporu sliznice nebo nejaky cajik? ja piju mojzisovku, papam vitaminy s listovkou a pak po tom tranferu si pujdu nakoupit ananasy:)) pry je to na udrzeni emryjka, jako ze to tomu pomaha tak vyzkousim co jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.5.16 15:40

Jo a my se snazime 4,5 roku uz:) ale teprve nedavno mi vlastne prisli na to, proc nam to nejde, my mame problem oba s manzelem, neni to nic hrozneho, ale bohuzel asi kvuli tomu to nechce jit:) ja mam anoovulaci( neuvolnuje se mi vajicko) a manzel trochu slabsi spermiogram(pomalejsi) tak uz chapu proc to neslo:) ale zjistili mi to az po 3 letech snazeni, zmenila jsem gynekologa, ten mi udelal poradne vysetreni a bylo to. byla jsem nastvana, ze mi to nezjistili drive, ja nevim, dneska je snad zazrak najit dobreho doktora :roll:. ale aspon jsem vedela v cem je ten problem a podle toho se taky zaridit. vedela jsem ze prirozene by to sice slo, ale to bych mohla na to cekat do 50:) tak jsme se rozhodli ze dne na den jit na IVF :pankac: Muzu se zeptat? vam doktor delal tu genetiku hned nebo az po prvnim nevydarenem pokusu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.5.16 17:50

@petullaa já jim kyselinu listovou nic vic.Od prvního dne menstruace za 12-13 dní pujdeš na ultrazvuk. A pak už to bude tak jak jsem ti to psala.Aby došlo k te ovulaci dostaneš jen jednu injekci a pak si budeš zavádět Utrogestan na prokrvení sliznice po celou dobu od ovulace než ti zavedou embryjko a pak recht 14 dní i po zavedení dokud nebudeš vědět jak to dopadlo.my dostali žádanku na genetiku hned…my máme problém jen u manžela já jsem prý jak dvacítka. :lol:Taky je možné že budeš dostávat nějaké injekce navíc když se ti neuvolňuje vajíčko a neprobíhá ovulace oni si tě nastartují neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
15.5.16 18:34

@Vampyrka A muzu se zeptat kolik Te to IVF se vsemi poplatky okolo a leky stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.5.16 20:54
@ndkv píše:
@Vampyrka A muzu se zeptat kolik Te to IVF se vsemi poplatky okolo a leky stalo?

IVF nás stálo cca i se stimulačními léky cca 35000.-Kč doplatek teď už chodím ba KET ( zavedení rozmražených embryjí) a každý pokus stojí 7000.- Kč takže už nás to vyšlo tj. jedno IVF a 2 KET na 50000.-Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
15.5.16 22:25

@Vampyrka To je mazec. Proc lidi, kteri tak chteji dite a nemuzou ho prirozenou cestou mit, za to musi platit takove hrisne penize. Na co statu to zdravotni platime… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
17.5.16 14:56

Ahoj nas to vyslo na 29 tisic i s lekama a ten Ket co ted pujdu budu mit asi zdarma, jelikoz doslo k tomu problemu a transfer se musel odlozit:((( je to nekonecne cekani…uz aby byl pristi tyden:) aholky vic vas tady neni kdo jde ted na IVFko? nebo Ket? vzdyt v patek 13 kdyz jsem byla na ultrazvuku, tak sli zrovna 3 nebo 4 holciny nahoru na tranfer, jeste jsem si rikala ze je to zrovna v patek 13teho tak bud jim to prinese stesticko nebo smulu, ale preju stesti a at to vyjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.