Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Urcitr da.Zkus se poradit s poradkyni, zda zna nekoho, kdo dela orofacialni stimulaci, nauci te par jednoduchych hladicich tahu kolem pusinky a uvnitr. Delala jsem to u sve nedonosene, neni to ani neprijemne, pekne drzela, nemusis se bat.Byt tebou, snazila bych se vice odsavat a snazit se zvysit laktaci a misto nutrilonu dat pripadne odsate. Urcite bych nedokrmovala obycejnou lahvi, ale strikackou pres prst nebo lahvi Calmita nebo Calma, dle rady laktacni poradkyne.Drz se, to date;-)
A urcite vis, ze nejdulezitejsi na zvyseni laktace je kojeni v noci, pripadne odsavat, pry nejlepe kolem 2h rano.Zkus se s nekym podelit o peci a chod spat s prckem i pres den.
Jestli má špatný sami reflex, tak je potřeba vyřešit proč. Dokud se nejlepší, tak on sám si z tebe víc nevytáhne.
Pokud ma spatni saci reflex, tak laktacni nepomuze. Asi ma neco spatne ohledne pusinky. Moje dcera 3.5m ma tez slaby saci reflex, mela jsem dost mleka, pribyvala pekne, pak mleko prestalo tect a byl problem. Saci reflex vymizel a mala neumi pit z flasky. Na logopedii mi neco poradili, ale nefungovalo to. Ted chodime v praze k panI Matejickove na orofacialni stimulaci a snad to pomuze. Bud rada, ze ti pije z flasky. Zpetne uz bych kojit nezacala a dala hned flasku. Kojim ted co 2hodiny Pres den i noc, aby ji to tam nateklo spoustecim reflexem co nejvic samo a odsavam. Mala pribyva na spodni hranici…
Ahoj holky, 18.7 se nám narodil vytoužený chlapeček. Porod trval 32 hodin a byl zakončen zvonem, takže jsem s malým nebyla a dostala jsem ho až další den ráno. Od začátku bojujeme s kojením. V porodnici dostal i prikrm, protože začal padat z váhy. Teď to máme tak, že 30 minut kojim + 30ml nutrilonu
měla jsem tady i laktacni poradkyně a prý má špatný sací reflex. Navíc se mi nedaří pořádně rozkojit - beru homeopatika, piju meltu a kojící čaje +odsavacka. Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se ještě rozkojit a upravit správnost sani?