Špatný spánek a pleny 4leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
2.9.22 23:46

Špatný spánek a pleny 4 leté dítě

Ahoj, prosím o názory a rady. Syn má 4 a čtvrt a pořád se v noci probouzí. Aktuálně za námi chodí do obýváku ještě dříve, než jdeme spát. Cca po 3 hodinách spánku, přijde s tím, že nechce být sám. To, že se budí není žádná novinka, dříve chodil třeba kolem 2 hodiny k nám do postele. Teď usne - musí u něj někdo být, než usne, za 3h se vzbudí, jdu si k němu lehnout, odejdu a buď za chvíli přijde zase a nebo přijde do postele o něco později. Bude vůbec někdy spát celou noc? Svetylko ma a kdyz se zeptam co je spatne, tak proste rekne, ze nechce byt sam… Co mám dělat jinak, jak mu pomoci? A druhá věc - pořád má plenku, která je každé ráno total nadojená. Zkoušeli jsme to bez pleny, ale už po hodině a půl je durch a spí a vůbec se nevzbudí. Když zázrakem není pocurany, tak ho nejde vzbudit nebo brečí, ze se mu curat nechce… A ted, jak se jeste vic probouzi, tak vzdycky chce napit a curat nechce páč už ma v plene. A po tom piti se samozrejme pocura jeste aspon 1×… Behem dne se nepocurava, ale chodi porad, mala sklenka a on jde klidne 3×. Naposledy jsem to řešila s dr. tak pred 3/4 rokem, delala jsem prijem/vydej tekutin, kontrola moci, vse ok. Dr rekla ze muze na urologii ale ze do 5 je jeste cas. Takze jsem to vypustila a neresila to, s tim, ze ho nebudu stresovat… Stale ale neni zadna zmena k lepsimu, takze uz asi ta urolo bude nevyhnutelna. Mate prosím nekdo zkusenost k jednomu nebo druhému? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kattynka000
3.9.22 00:02

Nech odebrat krev, dcera to měla stejně, noční pocuravani, pořád chodila přes den na WC, špatně spala. Nakonec zjištěná DM1.. Co má inzulín, tak spí celou noc a pocuravani jen když je nemocná a padne do hypa, při správné glykémii vůbec.

• Citovat
  • Upravit
319
3.9.22 00:05

Kamarádka měla to samé se synem. Zkusila si pár nocí jít lehnout s ním a zůstala až do rána. První noc se budil.. pak už věděl, že se budit nemusí - že tam máma je. No a pak si zvykl spát až do rána, takže mu bylo jedno, že spinká sám. Nejspíš první problém souvisel s druhým, protože od té doby už nepotřeboval plenku. Nebudil se, spal v klidu a tak vydržel s čůráním až do rána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.9.22 00:10

@Soher to bych ráda, ale mám ještě roční holku, která je kojená a taky spi v manželské posteli. Ale kluk často spí už od večera v manželské se mnou a dcerou. Dost sebou hází, kope, no nevim jak to pocituje on, ale me to jako kvalitni spanek nepripada. :( A jeste nez jsme meli dceru, tak jsem s nim i spavala v pokojiku, abych k nemu furt nemusela chodit. O rok později a jsme na tom porad stejne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.9.22 00:26

@Kattynka000 tyjo, no tak taky to neni uplny ideal :,( ale dekuju za tip, urcite to proberu s doktorkou. Mela dcerka jeste i jine priznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
3.9.22 03:18

@Salejla nám to nedocházelo - ale když byla v hyper tak byla „naspeedovana“ a právě pořád chodila šíleně často na WC. Nebyla k zastavení Když byla v hypo - bezdůvodně plačtivá, zlá, protivná, unavená, schopná usnout /odpadnout za chůze, opocena, pocuravani ve spánku. Vše jsme přisuzovali nějakému období vzdoru, nočním besum apod. A pak nám zničeho nic čirou náhodou zjistili DM1. A najednou tohle všechno ustalo, pokud má glykémie ok, tak nic z toho není.

• Citovat
  • Upravit
3874
3.9.22 05:48

Syn spi spokojeně, tvrdě a rád, ale pocurava se taky, teď mu bude pět. Plenku ještě suchou neměl snad nikdy v životě. Když ho probudím, tak se sice vycura, ale pocura se pak stejně. Zatím to neřeším, ničemu to nevadí. On měl plenky dlouho i přes den, pozdě mluvil, chodil, všechno prostě dělá později než ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.9.22 06:00

Můj názor tu bude nepopulární, ale s nočním počůráváním mají děti čas. U každého trvá jinak dlouho, než se jim v mozku začne tvořit hormon, který moč zahušťuje a redukuje. Synovi bude pět a taky jsem to s doktorkou řešila. Řekla mi, že němečtí přední pediatři mají ten názor, že do dvanácti let to zvládly všechny děti. Když se zeptáš maminek, tak většina těch dětí, které jsou na noc brzy bez pleny, maminky probudí a posadí polospící na záchod. To dítě by ale z 99% do rána bylo mokré. Samozřejmě, to denní lítání na záchod bych řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.9.22 06:04

Jinak to spaní u nás bylo taky a zlepšilo se to až poslední půlrok. Ale u nás je mladší ségra už tříletá a nepotřebuje mě v noci tolik. Syn ví, že ona spí se svém pokojíčku a ne s mámou. Dříve se budil taky strašně často a spal strašně neklidně. Ve vašem případě bych spala pohromadě, řekla bych, že prostě žárlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
3.9.22 07:37

To, ze ctyrlete dite nechce spat samo, tak to mi prijde normalni. Muze se to vyresit tim, ze pak bude spat se sourozencem spolu v pokojicku. Pocuravani v noci se v tomto veku taky neresi. Bere se to jako normalni. Pokud neni zadny zdravotni problem, tak bych to resila, az pokud by to zacalo vadit. Treba, ze nemuze jet kvuli tomu na tabor atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.9.22 08:11

Určitě nabrat krev, na cukrovku, na ledviny… syn to mel/má podobně, měl zvýšenou glykemii, ale jen mirne a jen jednou, tak se to jen sleduje. V podstate ma uplne stejne chovani, jak tu popisuje @Kattynka000, tak mozna zase pichneme do prstu, uz jsme to dlouho nekontrolovali. Po všech peripetiích z toho vseho nakonec vylezla noční enureza, dostal léky a s pocuravanim je konec. Teď jsme snížili dávku a zatím ok. Každopádně budí se porad, chodí k nám do postele, někdy 4× za noc, jindy 3 dny vůbec… ale on má i spoustu jiných potíží, třeba ADHD, který tomu spánku taky moc nepomáhá… No a teď máme cerstve tříletou dceru a ta taky pořád plenky na noc, mě úplně děsí, že skončí na lécích stejně, jak syn. Ale snad ne, má ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí