Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jste některá z vás problémy se spánkem v prvním trimestru?
Ja jsem v 7tt a posledních 5 dní jsem nenaspala více než 4-5 hodin v kuse.
Případně co vám pomáhalo na lepší spánek?
Jo, měla jsem, ale nevím, jestli to třeba nebylo vedrem, první trimestr jsem měla v těch vedrech loni.
V podstatě to trvalo celé těhotenství.
Taky jsem to tak měla, vzbudila jsem se třeba ve 2-3h ráno a už jsem nespala. A to jsem chodila spávat v 11 nebo ve 12.. Pak to samo přešlo a přišlo na mě období kdy jsem spala zase furt🤣 Ráno jsem se vzbudila, najedla a šup zase do postele a spala jsem třeba i přes oběd. 🤣 Teďka jsem 14tt a zase se budím, protože už chodím pořád čůrat a nebo jsem úplně propocená🙈
Ve druhém tehu jsem měla tehotenskou insomnii a nepomohlo nic
Přečetla jsem po nocích tunu knih a paradoxně jsem byla lépe vyspala s novorozencem ![]()
@Beruska999999 píše: Více
Těhotenska insomnie…to zní vyloženě děsivě. Nevěděla jsem, že něco takového existuje.😆
To vám někdo diagnostikoval?
@Guide píše: Více
Dr Google během probdělých nocí
Prostě jsem nespala. Moje PA jen pokrčila rameny, že se to někdy stává. Matně si pamatuji, že možná 2.trimestr byl trochu lepší, nebo aspoň jsem byla méně unavená nějak…pak ve třetím zase blbý. A to bylo druhé těhu, takže k tomu batole. Fakt parádní období, někdy nechápu, jak jsme to přežili všichni bez úhony.
Měla jsem a nepomohlo nic. Ke konci těhotenství jsem měla pro změnu šílený sny. ![]()
Ahoj. V prvním trimestru jsem se okolo druhé vzbudila a usnula okolo šesté, v druhém trimestru jsem už spala dobře, třetí zas spánek špatný.
Ja to mela take. A bohuzel ted jsem 33tt a je tl furt stejny. Kazdy dve hodiny vzhuru a chodim na zachod nebo nespim😆. Dlktorka mi dala i na spani prasky melatonin ale nikdy mi to nepomohlo. Beru to, ze je priprava na miminko
Ano, měla jsem to taky a myslím, že to bylo zrovna kolem toho 7tt
. Vzbudila jsem se každý den uprostřed noci a několik hodin koukala do stropu. Netrvalo to ale dlouho, naštěstí to přešlo samo, údajně to způsobují ty změny v těle na začátku těhotenství. Pak jsem spala špatně zase až ve třetím trimestru, ale to hlavně kvůli břichu a nepohodlí.
Taky jsem v 1. trimestru a kolem 2 hodiny se pravidelně vzbudím a koukám, třeba 2 hodiny do stropu 😀