Špatný spermiogram a jaké jsou naše možnosti

6
13.10.24 02:39

Špatný spermiogram a jaké jsou naše možnosti

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli tedy má někdo už zkušenosti. S přítelem se snažíme už 2 roky o dítě, ale nedaří se. Můj gynekolog ho poslal na spermiogram a nevyšel moc dobře.:
Vysoká viskozita
Motilita PR+NP - 40%
Morfologie 3%
Tím pádem mu vyšlo, že má asthenozoosprermii, teratozoospermii a viskozitu.
Jaké máme možnosti nebo co dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9285
13.10.24 06:18

IVF :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.24 06:45

@Niki624 kupte vitaminy pro muže, manzel používal Reproman. Objednej partnera k andrologovi, ja doporučuji mudr. Zamecnika (btw.byl i v Show Jana Krause, mrkněte). Byval pred lety v pražském Iscare, konzultace stala pred lety 1500Kc, manzelovi vzal krev a udelal ultrazvuk „koulicek“. Po krvi poslal erecept a po 2 měsících kontrola. Nechodte do ivf, když pomalu nebude z čeho vybírat..anonym kvůli manželovi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.24 08:28

Zkusila bych nějakou kliniku a poptat se tam, zda se dá jejich počet i pohyblivost nějako zvýšit pro případné IVF (aby nemuselo dojít k darování).

Známa tohle také řešila a myslím, že po roce/dvou se u partnera stav spermií zlepšil natolik, že mohli oplodnit vajíčko, ale problém pak byl ještě i jinde (u ní).

• Citovat
  • Upravit
6
14.10.24 10:43

Děkuji za rady 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
14.10.24 15:11

Na IVF je to ještě v pohodě, bohužel na přirozené otěhotnění je to blbé. Třeba by šlo i IUI s nějakou metodou selekce spermií, ale to by vám řekli v CAR, jestli jste na to vhodní kandidáti, a nebo ne.

Jinak bych zařadila vitamíny. Reproman a Folandrol a ještě CoQ10 (ten pro vás oba). A samozřejmě se vyhýbat všemu co může varlata nepřiměřeně zahřívat, takže rozhodně ne sauna, výřivka, horká vana, vyhřívání sedadla v autě a tak. Spemie se mohou měnit co 3 měsíce, takže kdyžtak zkustě zopakovat spermiogram za 3 měsíce od začátku braní vitamínů a uvidíš, jestli tam byl nějaký pokrok k lepšímu, a nebo ne.
Vitamíny pomoct mohou, ale taky nemusí, ale je škoda to nezkusit,
Jen bych se být tebou začala psychicky připravovat na to, že bude nejspíš potřeba asistence v podobě minimálně IUI, ale spíš IVF. Objednej vás někam do CAR ať už rozjedete kolečko vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maru_207
18.10.24 18:33

Ahoj,
mohly byste mi prosím zde poradit, jakou šanci bychom mohli mít přirozeně?
Otěhotněla jsem v prosinci 23, únor 24 revize po ZT v 10tt :( snažíme se od května a nic. Lékař poslal mého partnera na spermio a vyšla nám astenozoospermie. Nechápu výsledek, když už jsem jednou s tímto otěhotněla. Objednali jsme vitamíny a zkusíme ještě chvíli počkat, pak případně IUI, ale upřímně zatím se chceme snažit přirozeně. Furt si dáváme šanci, že se jednou zadařilo, tak to vyjde znovu.

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3707
18.10.24 20:28

@Maru207 vyhledejte androloga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maru_207
18.10.24 20:39

@suzka1 a řeknete mi důvod, proč bych tam partnera měla posílat?

• Citovat
  • Upravit
3707
19.10.24 08:29

@Maru207 protože ho vyšetří, predepise případně nějaké leky a spermie se mu razantně zlepší. Tim padem zvysite sanci na přirozené oplodnění nebo na ivf. Proto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maru_207
19.10.24 10:24

@suzka1
Děkuji za upřesnění ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.