Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčátka
Dnes jsem se dozvěděla, že manžel nemá zrovna dobré, ale ani né nejhorší výsledky spermiogramu. Některé jsou potvůrky lenivé. Doktorka nám doporučila užívat Folandrol. Vím, je to sice ještě běh na delší trať, ale prosím Vás, kdo je užíval a jestli se to zlepšilo a máte vysněné miminko? Moc děkuji za odpovědi ![]()
Já měl dost špatné spermie, určitě pomohlo nenosit těsné oblečení, sprchovat přirození chladnou vodou, zdravěji jíst a hlavně co nejmíň se stresovat. U mě byl stres to nejdůležitější. První spermiogram bída a druhý už byl ok (tím myslím dalo se vajíčko oplodnit)
Ahoj zakladatelko, když jsme usilovali o naše první miminko, manželovi řekli, že má tak špatný spermiogram, že normální cestou mít dítě nebudeme (řekl mu to urolog). Mě to nedalo, začala jsem studovat různá doporučení a co je vlastně na tom spermiogramu špatně. Naordinovala jsem mu vitamin E, selen, zinek, vitamin C, B12. Začali jsme také chodit do centra asistované reprodukce, kde mu každý měsíc dělali spermiogram. Po 3 měsících měl spermiogram v normálních hodnotách, to nám, ale neřekli (sama jsem si ho vždy vyžádala a prostudovala). Byl to pro ně business… Miminko jsme počali čtvrtý měsíc zcela přirozeně. Druhé dítě se nám povedlo hned první měsíc. Držím pěsti
![]()
Prvni spermiogram 200tis spermii. Pritel zacal brat reproman na dopor. lekare v Car. Za dva mesice jich bylo 2.5 mil a za tri 5 milionu. ![]()
No a sedave zamestnani nedela spermiim dobre.
Manžel měl taky špatný spermiogram, doporučili mu hlavně nosit volné spodní prádlo( trenky) a volnější kahoty. z vitamínů calibrum. jeho lékař na urologiii říkal, že nikdy už neříká, že někdo nemůže mít děti, protože má několik případů, kdy spermiogram dopadl velmi špatně a páry děti mají.
Manžel měl také špatný spermiogram a nakonec přestal kouřit nasadil vitamín E a otěhotněla jsem přirozeně po čtyřech letech snažení ![]()
Manžel špatná morfologie. Nasadila jsem selen, zinek, vitamín E 400, kyselina listová, vigantol, Q10 a omezil pivo. Máme syna prirozene. Po jeho narození přestal i kouřit a znovu jsem otěhotněla. Životospráva dělá hodně.
@Honey999 píše:
A co zadne sperm. Mate nekdo zkusenosti?:-/